Чак днес забелязах че на моя TX-P42G20E, горе-долу по средата на панела има един пиксел дето е по-тъмен във всяка сцена и хич не е игрив, не "ври" като останалите. Според вас има ли вариант да се "събуди"?
Чак днес забелязах че на моя TX-P42G20E, горе-долу по средата на панела има един пиксел дето е по-тъмен във всяка сцена и хич не е игрив, не "ври" като останалите. Според вас има ли вариант да се "събуди"?
Но как, нима е възможно това да се случи на Panasonic плазма?! А сега сериозно - малко вероятно е, да не кажа невъзможно нещо да се промени. Аз лично имах на 37PV80 два такива пиксели още отначалото и така си ги опя попа. А панела беше от доста по-истинските (цената му отпреди около 2,5г. беше около 1800лв.) За сравка - сегашния му аналог, който дори е с повече екстри струва точно наполовина. Виж там, не знам как стои въпроса със замяна още отначало след като е купен.
Моля да гласувате в новата анкета. Старата анкета не може да бъде прехвърлена в новата тема.
ЧЕСТИТА КОЛЕДА !
В четвъртък се сдобих с 50G20 на приличната цена от 1999,00 лева .
Телевизорът е много добър ,чакането си заслужаваше !
Вече съм с три плазми в трите стаи и може да се каже ,че приключих с покупките за близките няколко години!
Желая успех на всички в избора на нов телевизор!
Честито, Loreti! Отличен избор на отлична цена. Аз не сполучих като теб. Не можах да си харесам и Samsung от тазгодишните модели. Затова докато излезе достатъчно добър модел, си върнах стария, добър и верен 50B610, а вместо 50V20 взех един 42G20 за обща употреба и един Samsung 50C430 за баща ми (също обща употреба). Изключвайки 3D модела им, бих казал, че G20 е най-добрия тазгодишен модел на Panasonic (комплексна оценка). Лично мой извод, продиктуван от това което виждат очите ми. Успех на всички в избора, също!
и аз доста време прекарах в разглеждане и сравнение и в крайна сметка отложих покупката.
за мен е необяснимо и доста разочароващо, при много близки общи оценки на сходните по цена модели на LG, Samsung и Panasonic, да има тази огромна разлика в дебелините им, не може panasonic да са повече от два пъти по дебели !
georgebg, ако говориш за дебелина на корпуса, то сигурно си наясно, че специално при плазмите тази дебелина си има предимството. При по "тънкостенните" модели (особено при Samsung) по-лесно пробива "бъзинга" и повече се чува. Ти какво предпочиташ - "по-фин" модел или по-тих? Аз лично съм за второто. Иначе, ако не бързаш много е по-добре да се изчакат новите предложения догодина, разбира се.
ами "бъзинга" в магазина няма как да го чуя и оценя, но както общата дебелина, така и по-голямата рамка около самия панел са факт! и не мога да приема 2 пъти по-голяма дебелина за по-малък бъззинг, при положение че и при Панасоник го има, а не е напълно отсъстващ.
Да и за мен техническите характеристики са по-важни, но пък има и жена до мен, а решението в крайна сметка трябва да съдържа някакъв компромис и съгласие ... а в конкретния случай при мен точно входната врата на т.нар. всекидневна/хол и т.н. се пада срещу профила на телевизора, закачен за една стена и ако сега гледам 4годишен 15 см. дебело LCD, не мисля че когато общата тенденция клони към дебелина под 4-5 см., при средния клас, то Панасоник да затварят "въздух" в корпуса и да го надуват ако не се лъжа над 8 см.
ТВ-то отзад никой не го гледа и какъв е проблема да сложат алуминиев корпус/радиатори вкл и оребрявания за лесно охлаждане и т.н. си има много технически решения, особено щом другите производители са го направили.
А съвсем друга е темата за бъзинга и всички други щуротии - ако преди 15-20 г. световните марки/производители залагаха най-вече на качество, сега пазара така е раздрусал всички , че всичко в днешно време е ценова война, и липса на каквото и да е качество - как може още при проектирането да се заложи захранване , което да осигурява ток достатъчен например за 50% екран бяло, базирано може би на някакви статистики, и в името на по-голяма печалба, да прецакваш клиентите и това да е заложено още в проекта...
Всичко зависи от захранващият блок и начина на охлаждане на видеопанела.Първоначално публикувано от georgebg
Panasonic /големите диагонали/ използват вентилатори /принудително охлаждане/ ,което изисква растояние между задният капак и видеопанела.
Samsung и LG в новите модели използват радиатори за охлаждане/пасивно охлаждане/ ,което не изисква голямо растояние между задният капак и видеопанела-за сметка на това задният капак е с повече перфорации -за по-добра конвекция на въздуха.
Ако отидеш в магазина и опреш ръка в дисплея на плазмените телевизори ,ще усетиш ,че тези с първия тип охлаждане са леко топли(40-45°C) ,докато тези използващи вторият тип са с по-топли екрани(50-55°C). Важно е ,температурата да е равномерна по целият екран -така няма изкривяване на цветовете. При плазмите видеопанела е по-горещ в горните два ъгъла. При LCD -тата ,екрана се нагрява различно в отделните части/в зависимост от използваната подсветка/ и това води до изкривяване на цветовете/неравномерност/. Освен това оптималната температура при LCD -тата се достига след около 40-50 минути работа/- при загряването пада вискозитета на течните кристали в матрицата и те реагират оптимално бързо. Плазменият видеопанел на практика не се нуждае от загряване /след пускането се подържа постоянно напрежение-микро разряди/ -така панела е в стенд бай режим-пикселите светват/реагират/ по-бързо при нужда от бял цвят на екрана.
Големината на "бъзинга" зависи от две неща
1. Натоварването на захранващият блок. При повече бяло на екрана се чува повече.
2. Разстояните на телевизора от стената-колкото е по-близо толкова повече се чува.
Panasonic също имат "бъз", разбира се но той не те напряга. Как мислиш, защо не са направили по-тънки плазмени телевизори досега? Дали не могат или пък Samsung са по-умни или по можещи от тях? Щом имаш LCD и си виждал колко по-тънки могат да бъдат, е нормално да искаш и плазмата да е тънка. Samsung се опитват да ги правят тънки като LCD, но това не означава, че им се получава. Вярно, че в магазина не можеш да прецениш добре колко точно е бъзинга. Но повярвай, щом си принципно взискателен, в момента в който си монтираш на стената един 3 сантиметров плазмен Samsung, ще забравиш много бързо колко ти е важен дизайна. Както е писал hristoslav2 двете технологии си имат своите особености. Щом си решил да сменяш технологията, може би трябва да се съобразиш с тези особености.Първоначално публикувано от georgebg
Иначе аз също чакам истинският телевизор, но едва ли ще го дочакам. Разбира се, че всяка сериозна фирма би могла да го направи. С идеалния панел, и охлаждане, и дебелина и т.н. Но на каква цена ще бъде той? И тогава кой ще купува останалите телевизори? Как ще се поддържа интерес към продукцията на дадения производител ако той вече е извадил най-доброто?
Напротив -проблема тогава няма да е ,че никой няма да купува останалите модели ,а че твърде малко ще купуват идеалния ,защото и цената му ще е сериозна/ виж олед модела на Сони/ -за справка виж Пионер ,и техните ТВ бяха най-добрите ,но счетоводителите като ударят чертата и сметките не излязат../за съжаление във всяка фирма последната дума имат счетоводителите.
Щом казваш. Само дето въпросния OLED далеч не е идеален (както и KURO, разбира се). Пък и за тях си има клиенти, дори Pioneer-а и сега и сега още го търсят, но вече не се произвежда. Както и да е, въобще не става въпрос за това.Първоначално публикувано от svetlio1
Panasonic са показали как се прави плазма с дебелина 2,5 см. За можене може. Кому е нужно обаче е друг въпрос.
Аз не виждам никаква идея в тънкия телевизор стига да е под 20-тина см. Ако си мислиш, че тоя ултра тънък модел ще го закачиш съвсем за стената се лъжеш. Виж с каква стойка става това и реално на колко стои от стената.
Ако пък за теб е важно просто купуваш друго. Няма пълно щастие.
Е те са показали и как се прави 165" плазма (ако не се лъжа) но кому е нужно това, във всеки случай на по-малко хора отколото дебелата 2.5 см плазма, но това не променя нищо.Първоначално публикувано от lazarus18
Моя телевизор си е и сега на стойка и понеже се гледа от две нива е и наклонен, така че знам какво е разстоянието до стената, но и на 2 см и на 20 см. дебелина разстоянието е същото до стената и това няма отношение към самото ТВ.
И идеята ми не знам защо тръгна в такава посока - аз само исках да кажа че за мен се държат малко като мастодонт - придобиха лицензите на pioneer kuro, ама за да не се изчерпят взеха да ни ги пускат по "лъжичка" за година, а в друго отношение не са мръднали. И след като има сходни модели на сходни цени, човек започва да сравнява и другите характеристики, които макар и с по-малка тежест наклоняват везните в една или друга посока.
Да, обяснението за вентилатори в големите диагонали - ОК, но в по-малките няма вентилатори , а корпуса не е променен.
И изобщо , мисълта ми за да разберете по-ясно раздразнението ми, щедам пример - ако когато отида да реша някакъв проблем на някого, аз го решавам възможно най-добре за да спя по-добре и по-дълго , ако работех на принципа на Панасоник, трябва всеки проблем да го решавам наполовина че да не изпусна кокала, или да има всеки път да правя по-нещо ново че да си поддържам егото на нивои да съм велик ....
Да попитам нещо което ме тормози от дълго време...
В първата страница пише:Аз досега не съм успял да прекарам 5+1 звук през HDMI. Опитите ми са през външен сателитен тунер и PS3. Когато пускам DLNA няма проблем с 5+1 през оптиката.Изхода на звука по оптика е само стерео, или 5.1 ?
Само стерео.При hdmi свързване каквото имате на входа това имате и на изхода/HDMI 1.4/. При ефир и кабелна в зависимост от канала на излъчване - или стерео или моно/няма 5.1/. DTS не се поддържа, всички формати са записани в инструкцията. На оптичният изход имате Dolby Digtal-ако ви трябва свържете ТВ към аудио видео ресивър чрез оптичен кабел.
Някой ще ме осветли ли дали аз греша нещо. Или имам проблем с кабела (HDMI) или просто не става.
Абе дали някой си слуша през 5+1 по описания начин?!
ЕДИТ: Телевизора е Panasonic TX-P50V20, ако има значение.