Страница 52 от 94 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това е отговорът на писмото ми до г-н Бързаков

Здравейте Христослав,

Бих искал да ви благодаря за въпросите и да ви информирам,
    че моделите за 2011-та имат подобрено екранно меню - без
    неправилно изписани думи и DBV-C тунера може да се активира
    при избран регион България и език Български.

За съжаление вграденият медия плеър все още поддържа субтитри
    на български само в ISO формат, Windows кодирането не работи.
    Надяваме се колегите скоро да решат и този проблем.

Едно възможно решение на този проблем е конвертирането
    на Windows субтитрите в ISO формат с някои програми като
    UniRed (в приложение)

SRT - transfer - from cp-1251 to ISO-8859-5 (Cyrillic) coding

Моделите от серията базовата 3D серия плазмени телевизори
    UT30 скоро ще се появят на нашия пазар като конкретната дата
    зависи от нашите партьори.

Разбира се може да изпратите и други въпроси от съфорумците
    касаещи телевизорите Panasonic.

Поздрави и успешна седмица,

Ivaylo Barzakov

Head of the Office in Bulgaria
    Panasonic Marketing Europe GmbH
    36, Dragan Tzankov Blvd.
    1040 Sofia Bulgaria
    tel: +359 (2) 971 2969
    fax: +359 (2) 971 2970

www.panasonic.bg
    Уважаеми съфорумци ,ако имате някакви въпроси към него задайте ги тук ,а аз ще ги събера и изпратя. /ще ви изчакам до края на седмицата/.

Прикаченият файл на UniRed.zip е прекалено голям 1,2МВ. Максимално разрешената големина за качване във форума е 1024 KB затова не успях да ви го прикача.

намерих това
    http://sourceforge.net/projects/unired/
    http://www.esperanto.mv.ru/UniRed/ENG/index.html

новите модели възпроизвеждат mkv само с кодек H.264

4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Това че при държава България може да се активира цифровия тунер не го знаех.За съжаление ще трябва да чакам Близу тотално да разбъркат програмите,за да пусна ново сканиране с държава България,за да видя дали работи DVB-C-то.
    Относно UT30-ките си мисля,че няма да ги пуснат преди да изчистят 3D моделите от по-скъпите си серии,макар че за всеки влак си има пътници.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Кратка таблица с отличителните особенности на телевизори Viera 2011

http://www.digital-hall.ru/informati...gies/?ID=11719
    http://www.panasonic.com/business/pr...4qaboutdv1.asp
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Колеги здравейте, от няколко дни забелязвам на моята плазма когато е в загасено състояние на екрана гледано отстрани се забелязва една синусоида тип фуния преминаваща през целия екран.Отначало помислих,че е мръсен дисплея но се оказа че си е чист.Въпроса ми е дали това е началото на дефект в дисплея. Не ми пречи на гледането защото не стои като отпечатък когато работи телевизора.Забелязва се само при странично стоене около плазмата и не оказва влиние възху образа. Плазмата е Panasonic 42PV80P от 2008,моля за вашите мнения.

7. JFC
    JFC е офлайн

Тук е от
    Oct 2010

Може ли малко помощ? Озовах се отвъд океана и ми идва на добра цена една САЩ Плазма, а именно модела Viera TC-42PX34. Искам на първо време да и видя отработените часове в сервизното меню, и да ме насочите към полезни сайтове за американските модели на Панасоник. Опитах се да прочета темата, но е прекалено голяма и предимно за европейските иде реч. Благодаря предварително.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Е , да , ние се интересуваме какво става в Европа по отношение на телевизорите , но хвърляме и по едно око и на новостите , които май излизат първо за Щатите ! Този модел там ли ще си го гледаш или имаш намерение да си го донесеш в БГ ?

Иначе нов модел , но като го гледам не блести с нищо , с ниска резолюция на панела , малък брой hdmi входове , но ако цената е изгодна / под $500 / си е сделка , но лично мен не ме впечатлява , просто няма с какво , а и не е модел за нашия регион !

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ceco7
    Колеги здравейте, от няколко дни забелязвам на моята плазма когато е в загасено състояние на екрана гледано отстрани се забелязва една синусоида тип фуния преминаваща през целия екран.Отначало помислих,че е мръсен дисплея но се оказа че си е чист.Въпроса ми е дали това е началото на дефект в дисплея. Не ми пречи на гледането защото не стои като отпечатък когато работи телевизора.Забелязва се само при странично стоене около плазмата и не оказва влиние възху образа. Плазмата е Panasonic 42PV80P от 2008,моля за вашите мнения.
    Не съм виждал описаното от теб и не мога да го коментирам. Съветвам те да се консултираш с колегата сервизен техник.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg488984

Цитат Първоначално публикувано от JFC
    Може ли малко помощ? Озовах се отвъд океана и ми идва на добра цена една САЩ Плазма, а именно модела Viera TC-42PX34. Искам на първо време да и видя отработените часове в сервизното меню, и да ме насочите към полезни сайтове за американските модели на Панасоник. Опитах се да прочета темата, но е прекалено голяма и предимно за европейските иде реч. Благодаря предварително.
    Привет
    За заработените часове прочети 10 пост в тази тема/сервизно меню/.
    Не си казал на каква цена ти го предлагат.
    Това са двата най-големи американски форума за Аудио-видео техника. Там може да се консултираш по-подробно относно щатските модели/различават се от европейските като шаси ,захранващи блокове и тунери.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/forum...ysprune=&f=167
    http://www.highdefjunkies.com/forumd...DP%29-DISPLAYS

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18719-117#3788

ПРЕВОД
    Внимение!! Всичко е на ваша отговорност!

Ще опиша за пример TX-PR50S20, на други модели процедурата ще бъде аналогична.

Преди да влезете в сервизното меню, помислете добре. Може да прецакате нещо и после - в сервиза.
    Преди изменение на който и да е параметър си запишете неговото значение, ако не ви хареса - върнете предишните стойности.

Влизане в сервизното меню -
    Задръжте натиснат бутона V- на корпуса на телевизора, а на дистанционното три пъти натиснете "0", и отпуснете.
    След няколко секунди ще се появи сервизното меню.

Навигация -
    Преместване по менюто - на дистанционното "1" и "2", по подменютата - "3" и "4".
    Изменение на значенията - регулатора за звука на дистанционното, подтвърждение - "ok".
    Изход иотсервизното меню - или бутона "exit", или просто изключете телевизора от бутона на корпуса.

Преглед на часовете заработка и броят включвания -
    - влизате в менюто;
    - натискате "2", появява се първа позиция "SRV-TOOL";
    - натиснете "ok", появява се таблица;
    - реместете се с бутоните със стрелките в дясната долна клетка;
    - натиснете и задръжте за няколко секунди "mute" (зачеркнатият говорител), в клетката ще се появи времето на заработка и количеството включвания;
    - изключете от бутона на корпуса на телевизора.

Настройка контраст -
    - включете на телевизионен канал;
    - влезте в сервизното меню;
    - с бутона "2" се доберете до ADJUST;
    - с регулатора на звука променяме значението CONTRAST (може да натиснете жълтият бутон, предлага оптимално значение за този канал);
    - натиснете "ok".

Настройка оверскан -
    - включете на телевизионен канал;
    - влезте в сервизното меню;
    - с бутона "2" се доберете до ADJUST;
    - с бутона "3" се доберете до H-AMP;
    - с регулатора на звука установете -25 (или както ви харесва);
    - натиснете "ok";
    - с бутона "3" се доберете до V-AMP;
    - с регулатора на звука установете -25 (или както ви харесва);
    - натиснете "ok".

Настройка баланс на бялото -
    Няколко забележки -

- Осъществява се отделно за SD и HD и отделно за COOL, WARM и NORMAL, аз настройвах всичко за WARM (то ест променях настройки за топлото);
    - Калибрира се връзка плейър/телевизор, тоест, ако плейъра силно левый, и перекашивает картинку, подстроитесь именно под него;
    - Разбираемо е, че калибровката на око няма да е идеална, но първо, тя ще бъде по-добра, отколкото е било, даже обективно, второ тя ще се харесва на вас,
    Собствено заради което всичко и започва;
    - Всичко се прави в тъмнина, за да не могат външните източници на светлина да влияят на цветопредаването.

За начало свалете нещо от този тип - http://content.wuala.com/contents/al...MP4-2c.7z?dl=1
    От всичко там, общо ви трябват няколко заливки, на 30% бяло (на него правим баланс в тъмното), на 80% (за баланса в бяло), както и "Grayscale Steps" за оценки в цяло.

- включете плейъра в режим 1080(HD);

- влизаме в менюто;
    - с бутон "2" се добираме до WB-ADJ;
    - с бутон "7" установяваме регулируемата цветова температура, най-добре "WARM";
    - с бутон "0" установяваме метод на регулировка, аз използвах "0";

- настройваме баланс в черно, това е аналог на яркоста по канали, променя вертикалното изместване на кривата, постигаме баланс на бялото на тъмно, не преминаваме далеко от значение 80 ;
    - пускаме файл (30%);
    - с бутони "3" и "4" избираме R-CUT, G-CUT, B-GUT;
    - с регулатора на звука променяме значението;
    - натискаме "ok";

контраст, аналог на каналите промени наклона на кривата,
    - настройваме баланса на бялото, това е аналог на контраста по канали, променя ъгъла на наклона на кривата, ние постигаме баланс на бялото в светло, едно от значенията трябва да бъде близко до FF;
    - пускаме файл (80%);
    - с бутони "3" и "4" избираме R-DRV, G-DRV, B-DRV;
    - натискаме "ok";

На файла "Grayscale Steps" можете да се разходите насам-натам, потърсете оптимума.

C SD е сложно, генератор на сигнали няма, правим по черно-бял канал, може в настройките да изключим системата за цветност, но тогава ще изключим грешките от декодера SECAM;

- намираме черно-бял канал, важно е, каналът да бъде именно черно-бял, а не стилизиран под него;

- влизаме в менюто;
    - с бутон "2" се добираме до WB-ADJ;
    - с бутон "7" установяваме регулируемата цветовата температура, най-добре "WARM";
    - с бутон "0" установяваме метода на регулировка, аз използвах "0";

- настроиваме баланс в тъмно, далеко от значения 80 не уходим;
    - гледаме тъмна сцена или неин фрагмент, или търсим с превключване на каналите нужният ни канал;
    - с бутони "3" и "4" избираме R-CUT, G-CUT, B-GUT;
    - натискаме "ok";

- настройваме баланс на бялото, едно от значенията трябва да бъде близо до FF;
    - гледаме светла сцена или неин фрагмент, или търсим с превключване на каналите нужният канал;
    - с бутони "3" и "4" избираме R-DRV, G-DRV, B-DRV;
    - натискаме "ok";

и на последно моите стайности, напомням на - TX-PR50S20 -

SD, WARM, METHOD = 0
    R-CUT 84
    G-CUT 7D
    B-CUT 8A
    R-DRV FB
    G-DRV FF
    B-DRV B9

CONTRAST 234
    H-AMP -25
    V-AMP -25

HD, WARM, METHOD = 0
    R-CUT 7E
    G-CUT 80
    B-CUT 84
    R-DRV F8
    G-DRV FF
    B-DRV C3

Тоест сега в режим "Топъл" ще бъдат тези настройки на бялото.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

След като от Панасоник България не дават нищо за решение на проблема със скачащата яркост....ето от испанската страница.

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18719-118#3821
    http://www.highdefjunkies.com/showth...l=1#post253091

Firmware v. 1.520 за VT30:
    http://support.panasonic.es/files/v_1520.zip

Firmware v. 1.313 за G30, ST30, GT30: - след ъпдейт изчезват скоковете в яркоста на картината
    http://support.panasonic.es/files/v_1313.zip

How to install this update:
    Unpack the file (v_1313.zip)
    The file that is unpacked (SDDL.SEC) must be placed on a SD card.
    Put the SD card in your tv.
    It will automatically go to the update page.
    Now you are able to update.
    Now follow the description on the screen.

The flickering you see is caused by 60hz (camera was recoding @ 50 fps)

13. JFC
    JFC е офлайн

Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Този модел там ли ще си го гледаш или имаш намерение да си го донесеш в БГ ?
    .......но като го гледам не блести с нищо , с ниска резолюция на панела , малък брой hdmi входове , но ако цената е изгодна / под $500 / си е сделка
    На 420$, и аз мисля,че цената е добра . За нов емигрант си е направо сделка, като оцениш и факта че телевизията с нета струва над 100 долара на месец.... А който е имал плазма на Панасоник веднъж - пак ще има със сигурност.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сега видях ,че това е тазгодишната Х серия. Цената е добра - вземай.

На този сайт британците могат да се абонират за получаване на информация ,за всеки нов ъпдейт който се излъчва ефирно заедно с телевизионният сигнал.
    http://www.firmware.org.uk/Panasonic/

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Сега видях ,че това е тазгодишната Х серия. Цената е добра - вземай.

И аз това казах по-нагоре , но серията е Х3 , модел от тази година ! А цената е добра / $420 / , стига телевизора да е редовен !

17. Тук е от
    Jul 2011

здравеите, въпроса ми е за 1400 лв. кое да избера panasonik TX P 42S 30E или TX P42G20E или ако има друг за тези пари по-добър, понеже аз в магазините tehnopolis i tehnomarket друго не намирам .благодаря

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Ако говорим само за плазма с такъв размер на екрана , това е марката ! Който ти харесва повече , има сделка за 1400лв !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 52 от 94 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе