Някой ползва ли Сателайт БГ с вградения сат. тунер на GT30 и Конакс модул? Има ли някакви ядове... Мерси предварително
Някой ползва ли Сателайт БГ с вградения сат. тунер на GT30 и Конакс модул? Има ли някакви ядове... Мерси предварително
Здравейте , някой знае ли някой как да свържа PANASONIC TX-P46S20E http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p46s20e
със хард диск ? До колкото знам телевизора не поддържа USB .
Отдавна не бях влизал в тази тема, но не мога да се въздържа да го направя сега, защото кипя от възмущение
Не съм привърженик на негативната реклама, но бях безкрайно толерантен и лоялен към Панасоник досега.
Забелязвам, че сте навлезли в доста дълбоки води и коментирате инженерни детайли с висока сложност, където постигате успехи - фърмуеъри, сервизни менюта и т.н. Аз обаче съм обикновен потребител и мога да дам субективно мнение само за обикновени потребителски неща - като например надеждни ли са плазмите на панасоник (не виждам смисъл от голямата буква...)
Ето фактите: Досега винаги съм бил съпортър на марката и на плазмата като технология, доволен бях и от картината, която плазмите даваха (докато имах такава...). За последните 4 години съм имал 3 телевизора от 2 различни модела - първият се скапа след две години, като излязоха черти и ивици вертикално на екрана (непоправимо); Вторият - по-нов модел се скапа само след година - отново черти (без ивици ), но пак непоправимо; Третият - същия като втория според вас колко изкара?... Но този път беше доста убедително - силен пукот, blackout и миризма на изгоряло. Не съм го занесъл още на сервиз, ама се обзалагам, че е свършил.
Държа да отбележа, че и двата модела са от горния ценови клас на марката. Също така, за да съм по-спокоен, след първия фал поставих защитни филтри на кабелната и включих тока през MGE устройство. Не помогна... Всички инциденти се случиха през лятото - Юли-Август. Не знам, прав ли съм, но според мен е свързано с нагряване и възможен проблем с охлаждането, щото плазмите са си бая печки. Убеден съм и че големите производители не предлагат на източноевропейския пазар същото, което на запад и в щатите. Търсил съм си модела в официалния сайт на панасоник - е точно тази буквена комбинация не можах да намеря (само в сайтове на руски я имаше...). Имам 2-ма познати, чиито плазми панасоник също сдадоха багажа още на първа-втора година (едната беше моя модел, но по-голяма - очевидно доста успешна модификация )). Разбира се не се отнася само до панасоник - тези дни изгоря и едно ЛЦД на самсунг - топ модел, но поне издържа 4 години. Наясно съм, че съвременната техника е бързооборотна и целта е да се продава, а не да караме с една пералня 20 год, но не говорим за епилатор за 150-200 лв, а за неща в диапазона 2500-3000 - все ми се струва, че трябва да има разлика... И още нещо - за тези 4 години цитираните високотехнологични телевизори плазми, ЛЦД, ЛЕД паднаха повече от два пъти в цени, като не говоря за определени модели, а за моментните топ-представители в категориите... И това ако не е доказателство, не знам, кое е!... Стига толкова от мен, вече не знам ядосан ли съм или вече ми е смешно. Най-вероятно и на панасоник им е смешно, като знаят колко боклук са продали на добра цена... Но които се смее последен, се смее най-добре!...
Лоша работа. Да имаше как да ти помогнем с избора на нещо, което ще те изкара вече или поне някакъв срок, който ти приемаш за нормален.
Представи си как се чувства някой, който си е купил Loewe или Metz /в пъти по-скъпи/ и му се случи нещо такова. А то, повярвай ми, се случва.
Затова взимай каквото ти харесва, плащай задължително допълнителни гаранции до 5 години и единствения недостатък е, че ще го мъкнеш като /не ако/ се развали за това време.
Навсякъде в Европа се предлга едно и също от производителите.Първоначално публикувано от jezoff
Всички телевизори на Пенасоник за цяла Европа се произвеждат в Чехия. Лично аз имам съмнения за начина на окачествяване на панелите в заводите в Япония. Според мен там минават някакъв тест и според резултатите ги разпределят за съответният клас телевизори. Най-качествените отиват за топ моделите ,а тези със съмнения отиват за ниските бюджетни серии и т.н. Поради тази причина в моделите от ниските класове понякога се забелязват изгорели пиксели ,докато във високият клас досега съм засякъл само един случай в испански форум.
За охлаждането може и да си прав - според мен ,не е желателно температурата в стаята да превишава 30 градуса. Хардуера прегрява/особенно кондензаторите започват да се разтичат/.
След това което си преживял не знам какво да ти кажа. Разбирам напълно гнева ти ....може би трябва да се консултираш с организациите за защита на потребителите за евентуален иск от твоя страна - за някаква компенсация от представителите на марката..Напиши им го и в facebook
http://www.facebook.com/panasonicbulgaria
Коя буквена комбинация не можа да намериш на сайта ?
Отатък окена става нещо съвсем ново и то посредата на годината. Още през август ,плазми модели ST30 / GT30 / VT30 ще бъдат прехвърлени на нова апаратна платформа/нова ревизия/. Нарича се A-Board ,това е платката с процесора.
Като минимум тя ще бъде Floating Blacks-Free. Определянето дали е от новата ТВ генерация или старата може по серийният номер.
В САЩ засега филд-инженерите на Панасоник - тестват спецфирмуера на няколко нещастни собственици.
Няма да го предлгат на открит достъп. Ще го предоставят само при поискване. И не у нас.
Пояснение - при техните VT30 има три настройки за яркост на панела (Low, Mid, Hi). В европейските не, яркоста е ограничена примерно в първата половина на "Mid". На "Low" гледането е нереално - там е 50-60 кандела. А на Mid започва бесен колор-овърсатурейшън баг.
http://s55.radikal.ru/i149/1108/21/44af136caabe.jpg
По-скоро май трябва да "благодарим" на еколозите -в "старата" техника също се достигат сериозни градуси ,но след забраната за използване /или ограничаване на използването /на олово се появиха доста от споменатите проблеми и то в повечето случаи са модели от началото на забраната /3-4-5г/.Аз също пострадах от това -заминал ПС3 от първите партиди 60гб ,проблем дължащ се точно на прегряване и използване на "новите" материали за спойка.
Прави сте за допълнителната гаранция - оттук нататък е задължителна, просто тогава не се предлагаше или пък аз не съм бил запознат. Както и да е, аз не възнамерявам да отправям претенции, защото, когато първият сдаде багажа, беше след гаранционния срок, а вторият го смениха. Съответно третият е отново след гаранция. Въпросът не е в обезщетението - аз просто не вярвам вече в марката и не желая да притежавам техен продукт, тъй като смятам, че не са надеждни. Не ми се занимава и постоянно да мисля за сервизи и пренасяния. Що се отнася до потребителите на гореспоменатите премиум марки - далеч съм от мисълта, че нещо, което струва 2-3 пъти повече, съдържа 2-3 пъти по-добра технология, така че въпросът не е да не се прецакаш, а да се прецакаш възможно по-малко (за съжаление). Доколкото ми е известно в света има 2 големи производителя на матрици за плазми и едва ли има големи разлики във влаганите материали. Според мен в стандартните марки има вложени не повече от 250-300 долара части енергия и труд, а в премиума да са с 30% повече. Ще разгледам Тошиба, дано имат нещо читаво, ако не - топ моделите ЛЕД и ЛСД на LG ми се струват удачен избор.
След всичко преживяно от теб и аз бих реагирал така. Дано не се разочароваш от ЛСД телевизорите.
Тест за Fluctuating Brightness на всички модели 2011 година.
http://www.vimeo.com/26189718
Теста се прави във всички режими на гледане в затъмнено помещение. При появяването-изчезването на големият бял квадрат яркоста на линията от малки квадрати не трябва да се променя.
може и с флашката на плейра
http://www.rapidshare.ru/2696036
С версия 1313 (ST30,GT30)
FBr is fixed in the Cinema and True Cinema modes.
In the Dynamic/Normal/Game/Photo modes the FBr are still there but lets say about 50% less visible.
с версия 1520 (VT30)
FBr is fixed in the Cinema, THX and Pro modes.
FBrs, with the 'right' source material, still do occur very, very often when using Normal or Dynamic modes.
Аз хич и не се надявам на нищо хубаво от ЛСД, затова и толкова упорито продължавах с плазмите, но единствените други опции освен панасоник са LG и Samsung - първите съм ги виждал, далеч са от панасоник, а вторите мисля че са по-добри в ЛСД.
Иначе аз имам една 32-ка ЛСД на LG 32LD750 и съм общо взето доволен. Има и wireless, плейва директно от компютъра, само с Попкорна (Ц200) не мога да го свържа. Само че е 32-ка, а в хола след 42" плазма съм сигурен, че ще се издразня от картината на ЛСД или ЛЕД, ама нейсе...
Както и да е, изглежда, че е изгоряла някаква платка която се намира преди високото напрежение и ми казаха, че могат да я сменят с такава от друг ТВ, който е вече бракуван по други причини. Ако искам нова, трябва да се поръчва от Панасоник и ще чакам. Като се замисля, от моя скромен опит знам, че ново не значи нито по-добро, нито по-трайно, тъй че ще взема старата платка и докъдето... После с елемент на душевен оргазъм, ще се отърва от плазмата и вероятно ще се мъча с друга технология
jezoff , напълно те разбирам - и аз преживях вече 2 смени на моделите с по-нови, за щастие безплатно в гаранционния срок. много съм доволен от телевизора си(42G20Е) като картина и възможности и искам да си го ползвам поне десетина години, но ако и той ме изостави ще сменям марката - не че другите са с нещо повече по-добри.явно каквото и да се вземе най-важното е дългата гаранция.
apmil4ev,jezoff - искрено Ви съчувствам .На хиляда бройки все има няколко фира , просто са се паднали на вас , а при jezoff специално имам някакви съмнения относно качеството на ел.енергията или вентилацията на телевизорите !
Р.S. apmil4ev при теб хубавото е ,че постоянно с актуален нов модел без допълнителни разходи /е с малко ядове/!
Пожелавам ти G20 да изкара 20 години!
Р.S. jezoff , много хора са минали от LCD на плазма , обратното почти не става ....онзи ден ги гледах в магазина нови, скъпи и лъснати ,но за мен специално все още не стават !
Здравей hristoslav2,
преди около година си купих Panasonic TX-P42G20Е, но ще ми е нужен нов, понеже този остана за ползване в къщата на родителите ми.
(Нямам никакви наблюдения как се държи телевизора, понеже веднага след като го взехме се наложи да се преместя да живея в друг град.)
Следя вашите отговори на разни въпроси и забелязах, че модела, който ползвате е от серията "V", та има ли съществена разлика между Г и В серията. Ако може препоръчайте ми някакъв телевизор Панасоник Плазмен 42" и цена не по-висока от 1500 лв.
Благодаря за отделеното време,
ПоЗдрави Емил !
Няма съществена разлика между V и G серията. V серията има по-добър филтър за гледане в по-светли помещения, също така пристига с Wi-Fi адаптор. (отговарям защото последната седмица с това се занимавах).
Някой има ли представа дали има ъпдейти за тези телевизори? Моята V20-ка няма Facebook през Viera Cast (гледам,ч е други имат), версията е 2.505.
А плеъра е ужасяващ, не че съм очаквал да е добър (като при Самсунгите)...но той на практика не става за нищо, явно ще се купува външен плеър.
Този филтър хич не е малка разлика защото с него значително се подобрява образа през деня.
Външния плеър е препоръчителен дори и със Самсунг.