Първоначално публикувано от
nolimit71 Колегата deyo може би искаше да напише DLNA , вместо HDMI в полза на c550 ,но за 80 лв. разлика според мен си вземи c550.DLNA си е благинка. Аз си взех по Коледа 40 Ц530 "словенски"/тогава разликата в цената беше 250 лв/ със Самсунг матрица, и съм страшно доволен от ТВ-то.Супер картина, със сравнително широки възможности за настройка според желанието на потребителя.Досега не съм усетил липсата на 100 херца, а имах притеснения в тази посока преди да го взема.Няма "чертаене" при гледане на тенис, футбол, снукър и т.н.Поне не прави впечатление. Сравнявам го с Philips 42 PFL 5405 на мой близък, ами при оптимални/сходни/ настройки и на двата, самсуняка е доста по-добре , като картина/не , че е мой/. Цветовете на Филипса стоят някак си прегорели, особено лицата на хората, на доста от програмите/Виваком ТВ/.Особено червеното почти не подлежи на корекция. Самсунг-а има по-меки и дълбоки цветове, и е с осезателно по-добро черно,вечер "свети" много по-малко ,при това се гледа на BBC Cable/ през вградения цифров/, които не блестят с добър сигнал.
Хем ти отговарям, хем намерих повод и да се похваля :rolleyes:, но мисля, че на който от двата модела да се спреш, няма да сгрешиш.Като съотношение - цена-качество-възможности , са супер.Късмет с покупката!
P.S.На словенските има стикер с матрицата отстрани в дясно /когато си срещу ТВ-то/. Ако е Унгарски няма да намериш такъв стикер, влизаш в сервизното меню и ако е със Самсунг матрица , трябва да пише примерно - " Type 40A1А.......".Буквата след 40 трябва да е "А".