Страница 161 от 204 ПърваПърва ... 111151159160161162163171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,401 до 2,415 от общо 3050
Like Tree1920Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

На мен ми е интересно като при 0 гр с мъгла топлообменника побелее, кога ще се сети да размразява?

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сеща се .. когато топлообменника заскрежи температурата на дефрост термистора рязко спада тъй като няма добър топлообмен
    mystikalrs одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Човек, като чете темата може да се филмира яко. Принципно не ми пука дали работи он-офф, но и започнах да го следя ... луда работа. Чета за разни модове, датчици. Предполагам е ясно, че един и същи мод на две машини в различни условия ще доведат до различни резултати. Имам я машината от месец време. Надявам се да работи добре и най-вече да топли. За сега се справя добре и е доста по- тиха от Гженерала. При външна около 8-10 градуса по- често слиза на минимум (около 240 Вата) при зададени 24 градуса. Рядко изключва, като това става, когато помещението е темперирано. При зададена 25 градуса минимума, на който слиза е около 300 Вата. Не съм мерил външната, но си мисля, че е около 5 градуса тогава. Случвало се е да работи на он-офф около 2 часа време, като си спазва определен цикъл на он-офф. Само веднъж съм го виждал да прави 180 Вата, но за кратко. Естествено ми се иска да работи на 200 Вата при зададени 24, или 25 градуса, но при мен не е така. За 14 часа работа ми дърпа около 3,5 кВ при тези външни температури.
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Както един потребител наскоро отбеляза - добре че тези машини не ги правят българи
    HRS9 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Понеже следя темата започнаха да ми жужат бръмбари в главата. Вчера пускам климатика на 25 градуса задание с включен турбо режим. Затопли бързо, излезе от турбо режима, което не знаех, че го прави автоматично. Останах приятно иненадан от това! Та затопли и реши да си бачка он-офф. Цикъл 5 мин. работа, 3 мин. почива. Външна температура от 8 градуса. Средната консумация в този режим ми идва някъде към 330 Вата. Не е болка за умиране, но пусти бръмбари... Реших да тествам мода с вадене на датчика отпред по долната периферия на капака. Речено сторено. Обаче никаква промяна в поведението на климатика. Не съм играл техникии с дистанционното. Върнах си датчика на мястото му. Изчаках да вкюлчи. На третата минута работа вдигнах заданието на 26 градуса, като това действие доведе до прескачане на цикъла от 5 мин. работа. Продължи да работи, като на 7-та минута свалих заданието пак на 25 градуса. След няколко минути падна на средно 250 Вата. Докато си легна работеше така, като от време на време качвае на около 310 Вата за кратко. За информация на другия климатик вътрешния датчик е залепен на самата пита. Смятам, че и на него му е топло там.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, тя зимата тепърва чука на вратата, Време за заигравки бол….
    Mega одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте, за първа зима ще се отоплявам с цитираните машини. Понеже нямам възможност да измервам консумацията - бихте ли споделили във финансово изражение за каква сума да се подготвя на климатик, като разлика спрямо разходите ми за ел.енергия без климатик? Или по-скоро при вас с колко се увеличава сметката?

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от tony1976 Виж публикацията
    Здравейте, за първа зима ще се отоплявам с цитираните машини. Понеже нямам възможност да измервам консумацията - бихте ли споделили във финансово изражение за каква сума да се подготвя на климатик, като разлика спрямо разходите ми за ел.енергия без климатик? Или по-скоро при вас с колко се увеличава сметката?
    Миналата зима най-високата сметка за ток ми е била 180 лева с 3 климатика,бойлер,хладилник,пералня и сушилня.Не вярвам някоя от машините да е надвишила 40 лева.
    tony1976 одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Миналата зима най-високата сметка за ток ми е била 180 лева с 3 климатика,бойлер,хладилник,пералня и сушилня.Не вярвам някоя от машините да е надвишила 40 лева.
    Много благодаря и аз се надявах на подобен финансов разход!
    И трите ви машини не се изключват цяла зима - имам същите ел.уреди + съдомиална.
    Този пост е редактиран от tony1976; 02-12-23 в 09:24.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Имайте предвид, че зависи и от параметрите на помещението, топлозагуби и желаната температура, която трябва поддържат.
    tony1976, rosswen и HRS9 харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от tony1976 Виж публикацията
    Много благодаря и аз се надявах на подобен финансов разход!
    И трите ви машини не се изключват цяла зима - имам същите ел.уреди + съдомиална.
    Това ви го давам само за ориентир,Danzki много добре ви е пояснил, че всичко е строго индивидуално.При мен топлозагубите са минимални.
    tony1976 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

+1 разбира се Трябваше ми само репер.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

За консумацията аз взех един смарт контакт на тапо - 30лв някъде и между другото е вярна - спрямо сметката за тока , щото другата си я знам. За момента при мен върви около 6кв на 24часа , като слънце последните 2 седмици няма , мъгла до обед , следобед облаци , външна температура - през деня 5-6гр., нощно време - 4 най-много. 35zs-w - тавански етаж с много добра изолация , съответни малки топлозагуби - реално ако има слънце климатик неми трябва.
    Преди това работеше по 7-8 часа на ден и за предния месец беше натрупал сметка 10лв

А иначе мерси за инфото за фибрана - не се бях сетил ,че мога да го сложа датчика вътре на топло. Първоначално си мислех да сложа резистор с копче - и да си щракам +4гр или оригинал , ама ако стане с фибрана ще остане мода. Вчера забелязах ,че на +4 външна вдигна минимума и почна да офи след като цял ден работеше на 240в . Та всъщност на колко градуса е настроен да се вдига тоя минимум? че нещо не мога да намеря из манюала. Бях останал с впечатлението ,че е -2 , ама май ще се окаже + няколко.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    За консумацията аз взех един смарт контакт на тапо - 30лв някъде и между другото е вярна - спрямо сметката за тока , щото другата си я знам. За момента при мен върви около 6кв на 24часа , като слънце последните 2 седмици няма , мъгла до обед , следобед облаци , външна температура - през деня 5-6гр., нощно време - 4 най-много. 35zs-w - тавански етаж с много добра изолация , съответни малки топлозагуби - реално ако има слънце климатик неми трябва.
    Преди това работеше по 7-8 часа на ден и за предния месец беше натрупал сметка 10лв

А иначе мерси за инфото за фибрана - не се бях сетил ,че мога да го сложа датчика вътре на топло. Първоначално си мислех да сложа резистор с копче - и да си щракам +4гр или оригинал , ама ако стане с фибрана ще остане мода. Вчера забелязах ,че на +4 външна вдигна минимума и почна да офи след като цял ден работеше на 240в . Та всъщност на колко градуса е настроен да се вдига тоя минимум? че нещо не мога да намеря из манюала. Бях останал с впечатлението ,че е -2 , ама май ще се окаже + няколко.
    Ние сме в ново строителство - Пловдив , уж изолация това - онова, не сме на първи или последен етаж, но имам огромни френски прозорци в ъгъла и тия 28кв.м. може би му идват много на 35цата, че все ми се струва хладно

п.п. и никакво Tapo, само Shelly
    Този пост е редактиран от tony1976; 02-12-23 в 15:35.

18. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

При ZS-W50 по сервизно минимумът се покачва при +4 и се възстановява при +6
    При ZS-W 20, 25 и 35 покачването е при -2 възстановяване при +2. Което всъщност не е вярно и машината си прави каквото си иска
    Това се вижда на долните графики а своеволието и неадекватната работа са нормални за модела.
    Дори има един дефрост на около +14 градуса

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Poco одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1951
    Последно: 16-04-25, 21:22
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 14:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе