компресора е един и същ Мидейски ,като цяло не е лоша машинката но трябва да се види какво точно идва като чаркалак в БГ - ТРВ има/няма ,подгрев на тавата и т.н.
компресора е един и същ Мидейски ,като цяло не е лоша машинката но трябва да се види какво точно идва като чаркалак в БГ - ТРВ има/няма ,подгрев на тавата и т.н.
Привет
да допълня, монтирахме “новия” ACT-12TSWF, и на пръв поглед съм доволен : доста
степени на вентилатора, тихи вътрешно и външни тела, бързо достигна зададената температура в помещението - 16кв/ 2,4м
лесно го свързах към WiFi-то. Като цяло смятам че нелоша машинка за парите си, но времето ще покаже
Ето и някоя снимка:
![]()
Този пост е редактиран от Raicon; 06-09-25 в 19:50.
Останахме си без отговор дали е с ТРВ.
Колегата - Alexi е отговорил на предната страница :
https://tcl-aircon.ua/wp-content/upl...113_110846.pdf
сервизното на Т-про(аналог на който е новия АСТ-12tswf) .. вижда се че е нелоша машинка с ТРВ и два заглушителя ..
топлообменниците са малки но за тия пари това е...
Този пост е редактиран от Raicon; 07-09-25 в 12:10.
то аз хем съм отговорил хем не ,защото не е ясно за БГ какво е заръчано .. така че трябва да се провери дали е с ТРВ визуално ,както и да се замери минимума на охлаждане ( за момента ) и при първа възможност и на отопление
Не е толкова трудно да се отвори горния капак на външното тяло и да се качат снимки. Но ще е дръвце,няма как с 24кг външно. Ако съдя по килограмите топлообменника ще е като на EAWF едноредов. Минимума на охлаждане на всички е добър,на отопление на стария TSWF е най-висок и другите кокали са с една идея по ниски минимуми.И заради по-малкото хардуер в ниските серии,води до по нисък дебит,по ниски изходящи температури на въздушния поток от вътрешното тяло и от там по-добри за малки стаи,щото по рядко ще изключват. Но тук проблема няма да е в минимума, а в енергоефективността на новия TSWF,която ще бъде доста по ниска-сравнима с WIFI и EAWF сериите.
п.п Единствения плюс на отслабналия TSWF би бил софтуера,ако е като на стария,сиреч дефростта. Но пък като се замисля,ако е същия може и да не е плюс,понеже той ще замръзва доста по бързо,а 10-15мин чест дефрост ще води до амплитуди в стаята. А малките кокали при отрицателни външни темп си пускат по един 3мин на всеки час,който не се усеща изобщо.
а подгрев на тавата има ли новото моделче
Този пост е редактиран от Raicon; 07-09-25 в 15:51.
Четох, че TSWF-a е с ТРВ из групите
T-Smart модела е с ТРВ, T-Pro модела по-горе може да се види от на Alexi поста в мануала са дадени 2 схеми с ТРВ и капилярка, предполагам че 9 и 12 са капилярки а 18 и 24 са с ТРВ но също зависи и какво са поръчали румънците от TCL да им сложи вътре. Най-добре е ако някой снима карантиите на външното тяло на 12ката.
Аз се надявам до края на другата седмица да успея да сложа 18ката и да почна да следя как работи.
Ето малко снимки от новото 12TSWF:
![]()
М да едноредов топлообменник дано работи прилично!
Че защо да не работи прилично? Това, че T-smart-а ни разглези и ХайДефинишъна си отоплява 35м2 с него не значи че T-pro, който е за по-малки помещения не става. Доколко четох, колегата го е сложил в 16м2 стая не в 35.
- - - - - - - - - -
Официално цепеняка е в играта. Това, което ми прави впечатление на първо четене е, че е по-тих от Хитачито. Този модел няма енергиен показател, както е модела T-Smart, но това, което ми хареса в приложението е, че точно под настройката за температура(градусите) показва температурата в стаята. Също има и опция GEN, доколкото разбрах в нета е с 3 опции L1,L2 и L3, където 1 е 30% работа на компресора, 2 е 50% а 3 е 70%. ,което е направено с цел икономия на електроенергия. Само не разбрах дали е и в двата режима на работа(отопление и охлаждане). Като застудее ще я пробвам.
Иначе в момента е пуснат на 25 градуса на 3 от 7 степен на вентилатора и се е кротнал на 220 вата. Хитачито на охлаждане под 370 вата не можеше да влезне. Минаваше в офф.
По-натам ще дам още отзиви.
220 е супер за 18. Не му ли разчекна външното да го наснимаш?