26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
флашката ми 32 gb от който 15 са свободни
А в книжлето на ТВ-тото ти пише ли флаша в какъв формат трябва да е.
По принцип флашове над 4ГБ трябва да с в NTFS формат...телевизорите са капризни устройства на този етап.
Да споделя и аз моите впечатления от 40TL938 по отношение на интернет възможностите му. Купих го на 28.12.2012г. и до днес не съм успял да подкарам безжичната му мрежа. Имам три рутера в къщи. Единия специално го сложих ЗАД ТЕЛЕВИЗОРА, на 20см. от него. От двата по-далечни рутера казва че сигнала е слаб и не иска да се свърже - казах си както и да е. Но по-интересното е че и с третият рутер, този дето е почти долепен до ТВ-то - също не иска да се свърже. Пробвах какво ли не кодиране, отворена мрежа, автоматично и ръчно задаване на адреси, DNS-и ... не иска и не иска да се свърже. След няколко дни проби просто го зарязах и си включих LAN кабел към рутера - закачи си се веднага, активира се менюто Toshiba Places и си викам - ха, сега ще гледам клипове, филми и т.н. Да, ама не. Прословутия Open Browser си работи, малко бавно отваря страниците, ама това се преживява. Но само толкова - нито един клип в Youtube не се плейва. С малко зор (с дистационното) избирам клип, тръгва уж, плясва черния екран, почва да зарежда и ... толкова. Нищо, нито звук, нито видео. За проба почаквам по 2-3-4 мин. и директно изход от Toshiba Places. Толкова за плейването на клипове на този модел Toshiba. Това съчетано с недодяланата навигация с дистанционното из браузера - не благодаря. Поне да бяха направили поддръжка на безжична мишка и клавиатура. Между другото поддържа безжична клавиатура (от комплект мишка + клавиатура, ама само клавиатурата разпознава, мишката не) обаче след около 5мин. цъкане с калавиатурата ТВ-то се ошашави и дори от дистанционното почна да възприема натискането на който и да е бутон като дабъл клик - не мога да го спра да го ева и ТВ-то. Е, оправи се с вадене на захранването от контакта и включване пак. С две думи - пълен т@ш@к.
Останалите "функционалности" от Toshiba Places просто няма и да си играя да ги пробвам. А иначе големо хвалене на мрежовите възможности - поне да бяха се постарали малко от малко поне нещо да работи като хората.
В същото време на един съсед на Samsung-a гледах - ами Youtube си плейва клипове като пушка, и е закачен по wireless към най-обикновен Vivacom Pireli модем. Е пак с досадното управление и писане с дистанционното, но поне нещо РАБОТИ.
Така че в конкретния модел 40TL938 съм тотално разочарован от "Smart" възможностите му. Добре че поне на кабелната (с CA modul с карта на Blizoo) работи и вади съвсем приятна картинка, иначе ... досега да го бях върнал в магазина.
Та така де, айде със здраве и честита нова година на всички
Чудя ви се какви са тези проблеми с този телевизор??? Моя 40RL938 го купих на 31-ви декември наобяд, пропътувах над 300 км през същия ден и посрещнах новата година с работещ нов телевизор, вързан с вградения wireless за рутера, по който нищо не съм пипал. Всичко интернетско си работи, само в игрите едната не тръгва и ѝ замръзва екрана. Единственият ми проблем остава, че не намира субтитрите през DNLA без транскодиране. Като друг недостатък мога да посоча липсата на флаш плейър в браузъра и донякъде неудобството, че субтитрите за филми, четени от флашка трябва да им се променя предварително енкодинга.
npocmak,и аз имам този модел и нямам никакви от посочените от теб проблеми,безжичната връзка при мен е без проблем,Youtube го пускай не през вградения браузър и при мен от там не тръгва,като му зададеш в настройките държавата да е Германия и ти се появява икона във video place Youtube и от там си пускаш клипове и мишка съм пробвал и клавиатура работят,при мен смарт функциите са ми безполезни, защото съм го вързал с компа и от там си пускам всичко.
Ще отговоря на всички по-горе. Телевизора го взех на изплащане през JetCredit, за 9 вноски по 111лв. и не тичам да го връщам защото сигурно си е разправия. А и в крайна сметка аз си го купих основно заради телевизора, не толкова заради Smart екстрите му. Просто споделих за хора които държат да ползват всичко което го рекламират - да не останат излъгани. Иначе през външен медия плеер си гледам филми от компа на воля без никакви проблеми. Затова и не се занимавам да пущам филми по DNLA или през вградения му плеер от USB носител. Дори и 3D функциите му едва ли някога ще ползвам, някога ще пробвам да видя, че и там е същото разочарование.
То така съм и с телефоните - купувам си телефон с тъч скрийн - те му наблъскали GPS, навигации, интернет, телевизор, радио, камера, видеоплеер ... ами аз си имам навигация за колата, компютри и лаптопи за интернет, телевизор да си гледам филми, фотоапарати да си снимам, просто съм си такъв - искам едно у-во да е направено да изпълнява една функция, ама да си я върши перфектно. А сега какво - купуваш котлон, а той още преди да е загрял и да ти стопли тигана почва да те пита за настройки на W-fi, DNS-и, user профил във Фейсбук и разни други неща
Малко се отплеснах... Значи държавата ми е избрана на Германия още преди да му "наредя" каналите, след малко ще погледна за допълнителната иконка на Youtube и какво може оттам. Пробвах с един измислен евтин комплект безжична миш.+клав. - може и заради това да не работеше мишката. Като взема по-кадърни такива пак ще пробвам. Може да пробвам и с друг (четвърти) рутер дали пак така се държи, но аз така или иначе си имам LAN кабел до ТВ-то (заради медия-плеера) така че още едно WiFi у-во по-малко или повече - няма да ме бърка особено.
А сега ако кажа че това ми е третият телевизор все с марка Toshiba ще ми се чудите на биволското упорство , ама такъв съм си. През 2008 купих първия 32VL3xx модел, без никакви екстри, ама още си работи. Вторият е от 2010 - 37XV734 имаше доста екстри за тогава, помня с него имах проблеми че си забравяше (нулираше) списъка със сканираните и запомнени канали ако се угаси ТВ-то когато последно е бил избран сигнал от някой от HDMI входовете, но това се оправи с ъпдейт на firmware пуснат в началото на 2012г. и цяла година не е имал проблеми. Сега този 40TL938 третият, може вече да се каже че дори не се и учудих на кусурите му, ще изчакам да излезе ъпдейт и за него и може би ще му поправят сегашните бъгове. Та от цялата работа сега мога с кое да е дистанционно да се разхождам из цялата къща и де що има ТВ - го управлявам без проблеми
Като пробвам това-онова още - пак ще пиша.
Колеги как мога да тествам с програмка дали телевизора ми (Toshiba 46TL933) изкривява образа ? Струва ми се понякога, че от дясната страна има изкривяване, но не мога да го определя точно ?
И при мен на 40RL938 не тръгва WIfi модула. И на този в самия магазин. Предполагам е до настройки. Има ли нов firmware за този модел?
При мен WiFi модула си го има и си тръгва. Взема си сам настройки от рутера, пиша му паролата, тества, казва - ок, и ... след това "Тест на мрежовата настройка" -> не може да установи връзка, проверете настройки, user name, parola .... бля, бля, бля и само това. Пробвано с три различни рутера, със заклюена и отворена мрежа - все така. Иначе с кабел си се закача и има връзка. Друг е въпроса, че почти нищо от интернет екстрите в Toshiba Places е реално използваемо
Моделите са за щатите, но може да се ориентираш що годе какво ще пуснат за Европа.
Инфото за европейските модели го пускат на части, като започват през март.
http://www.nameretetoshiba.com/
http://de.press.toshiba.eu/de
http://socialnews.toshiba.co.uk/list.asp
http://www.televisioninfo.com/News/T...ance-of-4K.htm
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...07_580716.html
http://www.phileweb.com/news/d-av/201301/07/32235.html
http://us.toshiba.com/ces2013
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-13 в 16:33.
здравейте колеги преди 1 месец си купих 46tl938 преди това имах vl833 40' значи всички екстри ги пуснах без пролем но на 938-цата когато пусна филм който е примерно 700мб и рез. 1000 х 760 примерно не мога да го опъна на целия екран какво ли не барниках не става а на стария 833 си го опъвах без проблем ако някои знае моля да ми помогне
- - - Обновено - - -
това става въпрос за usb плеъра от hdmi няма проблеми
Имам нужда от помощ и съвет в избора на телевизор.Основното търсене е за - бял телевизор за детска стая- малък размер.Харесах Тoshiba 23 EL934 G TOSHIBA 23EL934G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria В момента е на промоция в техномаркет.Моля ви за мнение за модела или препоръка за друг по същите критерии.Предварително благодаря!