26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
флашката ми 32 gb от който 15 са свободни
А в книжлето на ТВ-тото ти пише ли флаша в какъв формат трябва да е.
По принцип флашове над 4ГБ трябва да с в NTFS формат...телевизорите са капризни устройства на този етап.
Да споделя и аз моите впечатления от 40TL938 по отношение на интернет възможностите му. Купих го на 28.12.2012г. и до днес не съм успял да подкарам безжичната му мрежа. Имам три рутера в къщи. Единия специално го сложих ЗАД ТЕЛЕВИЗОРА, на 20см. от него. От двата по-далечни рутера казва че сигнала е слаб и не иска да се свърже - казах си както и да е. Но по-интересното е че и с третият рутер, този дето е почти долепен до ТВ-то - също не иска да се свърже. Пробвах какво ли не кодиране, отворена мрежа, автоматично и ръчно задаване на адреси, DNS-и ... не иска и не иска да се свърже. След няколко дни проби просто го зарязах и си включих LAN кабел към рутера - закачи си се веднага, активира се менюто Toshiba Places и си викам - ха, сега ще гледам клипове, филми и т.н. Да, ама не. Прословутия Open Browser си работи, малко бавно отваря страниците, ама това се преживява. Но само толкова - нито един клип в Youtube не се плейва. С малко зор (с дистационното) избирам клип, тръгва уж, плясва черния екран, почва да зарежда и ... толкова. Нищо, нито звук, нито видео. За проба почаквам по 2-3-4 мин. и директно изход от Toshiba Places. Толкова за плейването на клипове на този модел Toshiba. Това съчетано с недодяланата навигация с дистанционното из браузера - не благодаря. Поне да бяха направили поддръжка на безжична мишка и клавиатура. Между другото поддържа безжична клавиатура (от комплект мишка + клавиатура, ама само клавиатурата разпознава, мишката не) обаче след около 5мин. цъкане с калавиатурата ТВ-то се ошашави и дори от дистанционното почна да възприема натискането на който и да е бутон като дабъл клик- не мога да го спра да го ева и ТВ-то. Е, оправи се с вадене на захранването от контакта и включване пак. С две думи - пълен т@ш@к.
Останалите "функционалности" от Toshiba Places просто няма и да си играя да ги пробвам. А иначе големо хвалене на мрежовите възможности - поне да бяха се постарали малко от малко поне нещо да работи като хората.
В същото време на един съсед на Samsung-a гледах - ами Youtube си плейва клипове като пушка, и е закачен по wireless към най-обикновен Vivacom Pireli модем. Е пак с досадното управление и писане с дистанционното, но поне нещо РАБОТИ.
Така че в конкретния модел 40TL938 съм тотално разочарован от "Smart" възможностите му. Добре че поне на кабелната (с CA modul с карта на Blizoo) работи и вади съвсем приятна картинка, иначе ... досега да го бях върнал в магазина.
Та така де, айде със здраве и честита нова година на всички![]()
Чудя ви се какви са тези проблеми с този телевизор??? Моя 40RL938 го купих на 31-ви декември наобяд, пропътувах над 300 км през същия ден и посрещнах новата година с работещ нов телевизор, вързан с вградения wireless за рутера, по който нищо не съм пипал. Всичко интернетско си работи, само в игрите едната не тръгва и ѝ замръзва екрана. Единственият ми проблем остава, че не намира субтитрите през DNLA без транскодиране. Като друг недостатък мога да посоча липсата на флаш плейър в браузъра и донякъде неудобството, че субтитрите за филми, четени от флашка трябва да им се променя предварително енкодинга.
npocmak,и аз имам този модел и нямам никакви от посочените от теб проблеми,безжичната връзка при мен е без проблем,Youtube го пускай не през вградения браузър и при мен от там не тръгва,като му зададеш в настройките държавата да е Германия и ти се появява икона във video place Youtube и от там си пускаш клипове и мишка съм пробвал и клавиатура работят,при мен смарт функциите са ми безполезни, защото съм го вързал с компа и от там си пускам всичко.
Ще отговоря на всички по-горе. Телевизора го взех на изплащане през JetCredit, за 9 вноски по 111лв. и не тичам да го връщам защото сигурно си е разправия. А и в крайна сметка аз си го купих основно заради телевизора, не толкова заради Smart екстрите му. Просто споделих за хора които държат да ползват всичко което го рекламират - да не останат излъгани. Иначе през външен медия плеер си гледам филми от компа на воля без никакви проблеми. Затова и не се занимавам да пущам филми по DNLA или през вградения му плеер от USB носител. Дори и 3D функциите му едва ли някога ще ползвам, някога ще пробвам да видя, че и там е същото разочарование.
То така съм и с телефоните - купувам си телефон с тъч скрийн - те му наблъскали GPS, навигации, интернет, телевизор, радио, камера, видеоплеер ... ами аз си имам навигация за колата, компютри и лаптопи за интернет, телевизор да си гледам филми, фотоапарати да си снимам, просто съм си такъв - искам едно у-во да е направено да изпълнява една функция, ама да си я върши перфектно. А сега какво - купуваш котлон, а той още преди да е загрял и да ти стопли тигана почва да те пита за настройки на W-fi, DNS-и, user профил във Фейсбук и разни други неща
Малко се отплеснах... Значи държавата ми е избрана на Германия още преди да му "наредя" каналите, след малко ще погледна за допълнителната иконка на Youtube и какво може оттам. Пробвах с един измислен евтин комплект безжична миш.+клав. - може и заради това да не работеше мишката. Като взема по-кадърни такива пак ще пробвам. Може да пробвам и с друг (четвърти) рутер дали пак така се държи, но аз така или иначе си имам LAN кабел до ТВ-то (заради медия-плеера) така че още едно WiFi у-во по-малко или повече - няма да ме бърка особено.
А сега ако кажа че това ми е третият телевизор все с марка Toshiba ще ми се чудите на биволското упорство, ама такъв съм си. През 2008 купих първия 32VL3xx модел, без никакви екстри, ама още си работи. Вторият е от 2010 - 37XV734 имаше доста екстри за тогава, помня с него имах проблеми че си забравяше (нулираше) списъка със сканираните и запомнени канали ако се угаси ТВ-то когато последно е бил избран сигнал от някой от HDMI входовете, но това се оправи с ъпдейт на firmware пуснат в началото на 2012г. и цяла година не е имал проблеми. Сега този 40TL938 третият, може вече да се каже че дори не се и учудих на кусурите му, ще изчакам да излезе ъпдейт и за него и може би ще му поправят сегашните бъгове. Та от цялата работа сега мога с кое да е дистанционно да се разхождам из цялата къща и де що има ТВ - го управлявам без проблеми
Като пробвам това-онова още - пак ще пиша.
Колеги как мога да тествам с програмка дали телевизора ми (Toshiba 46TL933) изкривява образа ? Струва ми се понякога, че от дясната страна има изкривяване, но не мога да го определя точно ?
И при мен на 40RL938 не тръгва WIfi модула. И на този в самия магазин. Предполагам е до настройки. Има ли нов firmware за този модел?
При мен WiFi модула си го има и си тръгва. Взема си сам настройки от рутера, пиша му паролата, тества, казва - ок, и ... след това "Тест на мрежовата настройка" -> не може да установи връзка, проверете настройки, user name, parola .... бля, бля, бля и само това. Пробвано с три различни рутера, със заклюена и отворена мрежа - все така. Иначе с кабел си се закача и има връзка. Друг е въпроса, че почти нищо от интернет екстрите в Toshiba Places е реално използваемо![]()
Моделите са за щатите, но може да се ориентираш що годе какво ще пуснат за Европа.
Инфото за европейските модели го пускат на части, като започват през март.
http://www.nameretetoshiba.com/
http://de.press.toshiba.eu/de
http://socialnews.toshiba.co.uk/list.asp
http://www.televisioninfo.com/News/T...ance-of-4K.htm
http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...07_580716.html
http://www.phileweb.com/news/d-av/201301/07/32235.html
http://us.toshiba.com/ces2013
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-13 в 16:33.
здравейте колеги преди 1 месец си купих 46tl938 преди това имах vl833 40' значи всички екстри ги пуснах без пролем но на 938-цата когато пусна филм който е примерно 700мб и рез. 1000 х 760 примерно не мога да го опъна на целия екран какво ли не барниках не става а на стария 833 си го опъвах без проблем ако някои знае моля да ми помогне
- - - Обновено - - -
това става въпрос за usb плеъра от hdmi няма проблеми
Имам нужда от помощ и съвет в избора на телевизор.Основното търсене е за - бял телевизор за детска стая- малък размер.Харесах Тoshiba 23 EL934 G TOSHIBA 23EL934G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria В момента е на промоция в техномаркет.Моля ви за мнение за модела или препоръка за друг по същите критерии.Предварително благодаря!