Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 170
Like Tree3Одобрявам

Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

е..ще чакаме тогава пролетта :rolleyes:

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имах предвид снимка .Денем съм на работа и няма да имам време да направя модификацията, в то ястуд не ми се работи вечер, като се върна.От преди пет месеца се туткам, ама стана студено, докато се наканя.Въпроса се решава лесно - ДРЕМЕЛ-а и армиран диск за рязане.Хем няма да прегрее ламарината.Покрай фабричния отвор се изрязва един по-голям правоъгълник, с абразивна чашка се обират всички мустаци от вътре и от вън и готово.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Добре е да се знае какъв точно е материала и как е обработен, Защото повечето известни производители имат система против корозия. Най-вероятно е да е някакво поцинковане като гледам тавата отвътре. Ако се наруши започва едно гниене ...

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Отворът е направен малък с цел максимална ефективност за да може въздуха да преминава през топлообменника, а не да прави байпас през отвори на дъното. Освен това като минава байпас въздуха пак заледява водата в тавата.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Въпроса е да се оттича по-лесно и да натрупва лед за повече време.За антикорозионно покритие няма проблем, може да се направи.Пък и правоъгълника няма да е голям.Не повече от 40 ммХ30 мм, зависи колко позволява профила на дъното на тавата.Не съм мерил, но плоската част на ЛД точно отдолу ще понесе този размер.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз съм привърженик на нагревател в тавата, но не с термостат а с ръчно управление. Само при нужда. Я го пуснеш 2-3 пъти зимата, я не. Тук има едни продават се на метър, като метъра е 6 лв. и 30 вата. Взимаш си колкото имаш нужда и си в бизнеса.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Тук има едни продават се на метър, като метъра е 6 лв. и 30 вата. Взимаш си колкото имаш нужда и си в бизнеса.
    Я дай малко повече инфо, че ще ми свърши чудна работа това, за дефрост на Булсатя.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Колко повече. Продава се на метър, слгаш му предпазител и си го изкарваш на ключе във вас. Като видиш, че има лед, пускаш. Метъра е 30 вата, 3 метра да кажем са 90 вата. Мериш колкото искаш и си в бизнеса.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нагревателите на ДЕВИ садобри, там има много варианти - http://devi.danfoss.com/Bulgaria/Con...Home/Products/ ей тук в дясно.

12. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от sestra06
    Спрях климатика и с едно шише 1,5л с топла вода лиснах в долната част на климатика и се отпуши пуснах пак климатика на 22 градуса медиум да духа навън е -6/-7 градуса .

Но забелязах вчера и днес е сега в момента има доста странен бръмчащ звук който се от вътрешното тяло на климатика?Доста е силен вчера спря сам ,но сега още не е спрял от какво е това?Какво да правя?
    Само да споделя нали ви писах,че климатика издава бръмчащ звук доста силен
    оказа се ,че силният звук който чувам не е от моя прекрасен климатик а от на комшията VESTEL климатика който е на терасата до моята

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Сестра06 - "изтрепа" ни с твоите климатико -комшийски проблеми ...

Няма страшно и аз така миналата зима чувам някакъв силен брум както си лежа една вечер в спалнята и си мисля: "Я да излезна да видя на къде е решил да отлита моят дженерал само +2 градуса е..." Излизам, душа, слухтя но не виждам, гледам но не чувам и по едно време вече се надвесих над климатика който е извън терасата и брума се усилва, прибирам се малко-намалява-поглеждам надолу какво да видя и чуя -съседа под мен надул климатика един ХАИР, та чак свят му се завил и той горкият пръхти, жужи, разперва перка и се опитва да отлети към топлите страни, та чак кооперацията "трепери" от неговите засилки ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Да споделя и аз впечатления от почистването на плазмения филтър.
    Климатикът е монтиран преди 3 месеца. Досега чистих плазмения филтър с четка. Обаче вчера реших да го разглобя както трябва и почистих решетката и карфиците със спирт до блясък (имаха доста черно по тях).
    След монтирането вече не се усеща миризмата, когато е пусната функцията Air clean.
    Според мен миризмата се усеща заради наличието на прах върху този филтър и ако е чист не би трябвало да я има.
    Тези, които са се занимавали със старите ТВ с ТХО ще разберат за каква миризма става дума. Точно като от прах по високоволтовите вериги.

Забавното беше, че след като монтирах всичко и климатика работи около 4-5 часа почна да ми мига лампата на air clean, за да почистя климатика . Това е малко глупаво с този таймер

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Таймера освен за време за почистване, служи и за сигнализиране за грешка в работата на филтъра.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нещо си прецакал озона винаги се усеща без значение дали е чист или замърсен я си спомни като е бил нов че пак е миришел.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Нещо си прецакал озона винаги се усеща без значение дали е чист или замърсен я си спомни като е бил нов че пак е миришел.
    Хм трябва да проверя тази работа, всъщност миризмата на озон си я има в стаята, но преди направо се натрапваше, ако застана пред струята въздух.
    Някой може ли да ми каже дали кеченцето в озонатора трябва да е с черното към решетката или с бялото ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Fujitsu- PLASMA- ASYB12LDC
    От cska_76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-13, 22:02
  2. Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
    От Gladiator6 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 15-10-10, 02:33
  3. Fujitsu AS-E25T vs. Fujitsu ASYB12LDC
    От oldfirehand във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 21-08-10, 18:18
  4. Fujitsu ASYB12LDC - ще отоплява ли без проблеми 38 m²
    От drakona25 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 27-07-10, 07:23
  5. Fujitsu ASYB12LDC...миризма
    От Caesar във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 09-09-09, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе