Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 170
Like Tree3Одобрявам

Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

С черното навън се слага филтъра.По принцип миенето го дават с вода и евентуално с неутрални препарати.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

На старата ми корона плазмата нямаше вътре филтри беше като решетка с игли и я миех в съд с вода и четка за дрехи. Обаче не трябва да се слага докато не изсъхне.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    С черното навън се слага филтъра.По принцип миенето го дават с вода и евентуално с неутрални препарати.
    Мда, сложил съм го наобратно.
    Иначе изчистих металната решетка и карфиците с памук и спирт, останалата част просто с четка.
    Като се върна ще пробвам да сложа филтъра, както трябва.
    Нямаше да е зле да го направят така, че да не може да се бърка.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Хора не знам дали сте си чели ръководствата за климатиците, но там изрично пише да не се използва четка.Аз позлвам по 1-2 пъти в годината гъбичка, която е само за този филтър, но знам как. Четката сваля малко по-малко покритието на стоманената мрежа което мисля, че беше от платинена баня.Дори драскотините влияят на филтъра, поради това са посочили хората да не се чисти с четка.А на 3 месеца да си разглобявате филтрите... поне да бяхте почакали 1 година или 1 година и 6 месеца...

Напълно възможно е да не сте сглобили металните части както трябва и някъде да не дават контакт.

Черния филтър не влияяе на производството на озон, а само обира алергените и донякъде дезинфекцира.
    Миризмата е от озона.Самото име "озон" произлиза от старогръцки и означава миришещ.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Решетката я чистих със спирт (може би грешка) и памук, пластмасата около нея чистих с четка и то за боядисване т.е. мека.
    Това с платинената баня са митове и легенди, решетката си е точно от неръждаема стомана. Единственото обяснение за наличие на платина, което намерих, е в това описание на климатик от Mitsubishi: http://www.mitsubishielectric.com/bu...ir/mszf02.html
    Там говорят за "nanometre scale-meshed platinum catalyst deodorising filter catches odourous particulates that are in the air."
    от което става ясно, че това е филтър, а не някакво покритие.

Освен това е трудно да не сглобиш правилно плазма филтъра, тъй като няма да се затвори както трябва целия, а оттам и няма да влезе правилно в климатика.
    Вчера като се върнах от работа, оправих положението на "гумения" филтър и след това натиснах ресет бутона на климатика. Лампичката спря да мига. Засега е наред, но миризмата и да я има не се усеща като преди (всъщност преди тази миризма дори леко ме дразнеше).

Трябва да направя по обстоен тест с обезмирисяването на стаята, но вчера бяхме запалили една ароматна клечка от китайските и в стаята едва се дишаше. На сутринта нямаше помен от тази миризма с пуснат цяла нощ air clean.

Въпреки всичко казано досега НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ чистенето със спирт на решетката нито разглобяването й.
    Явно е достатъчно едно накисване в топла вода 40-45 град или ако е по-мръсен, две-три накисвания (както пише в инструкцията)
    Освен това този филтър пише да се сменя през 2 години и далеч не е вечен.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, на ФУД.... се сменя двуцветния филтър.На ТОШИБА касетите нямат в тях консуматив и не се сменя нищо, само се мият.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Сменя се само гъвкавия филтър.Плазма филтъра-така наречената метална решетка и електроди над нея са с живота на климатика ако не се потрошат от отваряме/затваряне(почистване) от собственика на климатика

Аз препоръчвам чистене на металната решетка и електродите с етилов спирт веднъж на 2 -3 години.Според мен най-добре е на 2 години.

Ако обаче сте леко "спънати" в ръцете си мийте металната решетка и пластмасата на плазма филтъра само с вода+течен сапун за ръце, защото иначе рискувате да повредите плазма филтъра.

Гъвкавия филтър се мие само с хладка вода без сапун, тъй като той съдържа активен въглен, който с 1 до 3 миенета с химически препарати ще загуби свойствата си.

Когато прецените, че гъвкавия филтър с активен въглен не ви върши работа няма проблем да го махнете-плазма филтъра ще работи и без него.

10. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Здравейте на всички. отдавна не бях влизал във форума и сега прочетох някои неща за замръзването на външните тела. реших да споделя моя опит от тая зима с ЛДЦ-то.-12-тка, 9-тката и 12-тката-УСБ не ме бъркат защото текът в двора , какво правят и как замръзват не знам , все едно ги няма, но до сега и в най големия студ не са правили проблем. да под тях има лед текът от страни ,но толко няма проблем. проблема бе при 12-ЛДЦ-то миналата зима защото капе върху терасата и тогава бях писал ,че ще му слагам нагревател на дъното, е сложих един, който е 25-вата на метър. попадна ми едно парче от 1.20м. около 30вата, сложих изолация от външната страна на нагревателя и зачаках. до -10*горе долу добре, обаче като застудя още стана белята започна да замръзва маркуча и пак протече от страни. тогава реших ,че и така не става , трябва явно по-силен нагревател, но реших да продължа опити с този. махнах нагревателя от дъното и го прикрепих към маркуча , със свински опашки. след това го поставих в изолация за тръби, като ми остана една част от около 20см. в края на маркуча без нагревател , но с изолация.също така частта от отвора на климатика до там където маркуча е закачен за стената има изолация , но без нагревател. и така до -15-16*добре нямаше проблем ,но след това, при -19-20*, замръзна края на маркуча - тези 20-на см. от там замръзна отново дъното и пак започна да тече от страни. взех нож и отрязах частта в края точно до нагревателя и от маркуча изтече топлата вода, естествено беше замръзнал и отвора , но след като го размразих до сега няма никакъв проблем с замръзване на отвора.е вярно температурите стигаха само до -18 , но щом тогава не замръзна и не протече от страни значи ще върши работа.та общо взето цялата работа е да не замръзне маркуча , а по този начин с нагревателя няма как да стане . от маркуча топлия въздух естествено се качва на горе и от своя страна не позволява на водата да замръзне на отвора, а свободен ли е отвора и водата се изцежда ...тогава проблема е никакъв. извинявам се за дългото словоизлияние, но дано сте ме разбрали и дано съм бил полезен на някой.

11. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, искам да попитам мига ми зелената лампичка на AIR CLEAN защо така - започна да мига ден след като почистих климатика почистих го по следния начин първо мрежестите филтри почистих свалих плазма филтъра и ги измих и гъбата и нея без препарат с вода.След това взен туба от МЕДИКС с 1 пръст препарат на дъното и допълних тубата с вода и я изпръсках вътре в климатика ,за да се почисти по-добре водата изтече през маркуча.
    Защо мига зелената лапичка?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

ако не си сложил добре филтъра така става.провери дали всичко е затворено добре и искл. климатика за 15 мин. от тока.Или плазмата е натрупала точно в този период часовете за почистване и ти дава сигнал че си за чистене след искл. от тока за 15мин. исчистваш индикатора.

13. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    ако не си сложил добре филтъра така става.провери дали всичко е затворено добре и искл. климатика за 15 мин. от тока.Или плазмата е натрупала точно в този период часовете за почистване и ти дава сигнал че си за чистене след искл. от тока за 15мин. исчистваш индикатора.
    Къде се намира индикатора ,който трябва да почистя?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

мигането на диода е индикация за замърсен филтър за да спре да мига трябва искл от тока за 15мин. ако пак продължава да мига значи или не си затворил добре капака или не си сложил добре филтъра и трети вариант е да се е бъгнала платката!

16. Тук е от
    Sep 2010

Стана както каза изключих климатика за 20-ина минути(от контакта) и всичко се оправи мигането спря и всичко е 6

Мерси

17. Member
    Тук е от
    Oct 2001

А също така можеше и да натиснеш копчето под капака, на което пише Air clean reset.
    sestra06 заради теб е започната темата (полезна между другото), от елементарна етика можеше поне да я четеш и да знаеш защо ти мига непрекъснато лампичката

18. Тук е от
    Apr 2012

Здравейте, може ли климатикът да работи само на функция Air clean без да топли или охлажда?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Fujitsu- PLASMA- ASYB12LDC
    От cska_76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-13, 22:02
  2. Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
    От Gladiator6 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 15-10-10, 02:33
  3. Fujitsu AS-E25T vs. Fujitsu ASYB12LDC
    От oldfirehand във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 21-08-10, 18:18
  4. Fujitsu ASYB12LDC - ще отоплява ли без проблеми 38 m²
    От drakona25 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 27-07-10, 07:23
  5. Fujitsu ASYB12LDC...миризма
    От Caesar във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 09-09-09, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе