Как няма да ти харесва като ти плащат заплатата.
Как няма да ти харесва като ти плащат заплатата.
''На закупени 2 климатика преди година и малко LG S12AT и LG S09AT се случи еднаква повреда-изгоря им платката.Какво мисли cooler по този въпрос.Ще стане ли нещо от тях.Явно има някакъв проблем(за еднакви дефекти),или техномаркет ни пробутва някакви бракувани стоки(refurbished,може би.Тук имам известен опит ,но не ми се описва в момента).''
Това бях написал на стр. 18.Климатика бе оправен,но след по-малко от година същия проблем,вероятно същия дефект+още една платка отремонтирана на друго лг в другия апартамент.Ще пиша до лг и вероятно още тук-там,ама въпреки ,че климатика е в гаранция още май изгорях.Не ме грее много това ,че ще изкара още година....може би.
Да напомня,че електрониката в къщи е в огромни количества и изгаряне никога не е имало.
Имам същия S12AT и ми е интересно - при какви условия става повредата при теб, студ, влага... Някаква повтаряемост?
Има го този проблем при LG с изгорелите платки.
Сега се сещам, че cooler от форума в един от постовете казва, че на някои от моделите са с външно захранваме и имаше случай на изгорял бушон на вътрешното тяло поради това че монтажниците са "вързали" неправилно захранването към вътрешното тяло.
Да не сте такъв случай, само че вместо бушон е изгоряла платка? Ако е така трябва да се свърже наново този път към външното тяло, ако климатиците ви са с външно захранване иначе платките ще продължат да горят ...
Масово се натъквам на монтажи на "колеги" с незаземени (незанулени) машини. 8 от 10 тествани машини светят.
При какви обстоятелства ли.Ами нормални за климатик.Вчера освен че валеше дъжд,кво друго.Освен това външното тяло нито мога да го пипна.Обстоятелства нормални да изгорят платките на 3 климатика ЛГ (на вчерашния за 2 път)монтирани на 2 различни места и нищо друго.Други климатици които съм ползвал:Хитачи 14 год.(продаден в добро състояние за годините си на фирма за монтаж да го слага за 2 у-ба!!!),2 бр. НЕО -от 5 год.,Митсубиши фд35 от 4 години....нито един дефект,никога!!А те при какви обстоятелства работят?Никога не съм имал повреди в електроника въпреки многото уреди които използвам,виж механиката е нещо друго.
Не си купувайте климатици ЛГ защото както казва един приятел''Най-лошото е на мене да ми се случи''...На мене вече ми се случи.
ОК, ако изгори и моят ще опиша точно какво става, защото при мен, а и в природата, такова нещо като изгоряла платка няма. Гори елемент/и по нея.
М/у другото се оглеждах за още два климатика или един мулти, и пак заглеждах LG, нo ще имам предвид и твоите неволи.
Колега имам известни технически познания,но не съм човека който да казва на ЛГ дали е изгоряла платката или елемент от нея.А ако е елемент те защо пращат цялата платка на сервиза?Ами да си правят проверки и да се оправят.И как горят платки,нямат ли защита или...Ама ако знаех толкоз много щях да произвеждам климатици като ЛГ,нямаше да пиша по форуми.
много интересно защо cooler няма мнение по въпроса.То и аз се притесних малко като собственик на lg prestige H09AK с тези изгорели платки
Търкат кабели по тръбите LG в повечето случай,някой сменя бушончето без да огледа защо гори ? Ако няма 15А слага 20А и Пляаас..платка !!
LG Artcool Klimaanlage Wandgerät Inverter A12LL NSN + A12LL UL2
Това случайно да не е нов модел?