Първоначално публикувано от
FearMe аз нещо не схващам - сега НЕ Е социализма '44-'89
сега е хубавата демокрация
ЗАЩО се оплакваме от хубавата демокрация, дето даде свобода на всеки!?
мислите, че западната демокрация е по-хубава от нашата? по-хубава е само по една причина, която повечето дори отказват да чуят - западните развити държави са същите тези империи, които допреди 30-ина години имаха колонии по цял свят
същите тези американци, при които черните до 70-те се возиха в края на автобуса, същите тези французи, които държаха половин африка, същите тези англичани, над чиято империя "слънцето никога не залязва"
ТЕЗИ държави спокойно можеха да градят демокрация за СВОИТЕ граждани на СВОЯ територия, докато потоците ресурси не спираха да се изливат, изцеждайки 3/4 от останалия свят
на какво отгоре ние, бедните българи, дето половината от 1300-годишната си история сме били поробени, имаме претенции да сме равни на тях?
да сме вкарали с кораби няколко милиона негри-роби, които да ни построят страната безплатно? да сме изчегъркали южна америка от всяко зрънце злато и сребро?
я вижте етимологията на името на държавата "Аржентина"... argentum...
пиша всичко това, просто защото намирам за наивно да се опитваме да търсим начин да подобрим състоянието на третокласната си държава по време, когато първокласните държави изнемогват!
аз и преди го казах в една друга тема - начинът да се оправим отдавна е намерен и прилаган от политици и висши бизнесмени - "кради до изнемога"
P.S. justify, не претендирам да съм запознат с процедурите, протокола и функционирането на НЗОК. не позволявам на дърветата да ми пречат да видя гората. а "гората" е, че ВСЯКА държавна институция в момента е подчинена на външни корпоративни интереси, което е в ущърб на редовия гражданин и НИКАКВИ анализи на порочни процеси не могат да изкарат накрая положителен резултат. безпредметно е консилиумът да заседава с игла или със скалпел да ми обработи цирея! искам да ми ПРЕДОТВРАТЯТ появата на цирей, нооооо..... предотвратят ли се циреите, консилиумът няма да има причини да съществува... 'збийш ли?
чувам някаква болница в Пловдив фалирала и щяла да бъде дадена на... Софарма... да си го гледал този филм вече?