Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 123
Like Tree46Одобрявам

Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #46

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Нима си мислите, че тези от които зависи, не им е ясно положението, и не знаят пътя за излизане. Знаят, ама нямат дупе да го направят, защото ако да направят, много хора ще ги заболи. За добра медицина винаги са трябвали много кинти, а сега за да ги извади някой, трябва да изревеш по телевизиите, иначе си отиваш скромно, и никакви такива клетви Хипократови не ти помагат, а знаци финикийски. Лошото, което забелязвам напоследък, е че алчността във висшето общество (визирам лекари, адвокати, архитекти) започна да надделява над всичко човешко. В по-младите ми години си мислех, че това качество е присъщо за чиновници от всякакъв калибър, и мошеници на дребно, а високообразованите люде са над нещата. Всеки изминал ден ме опровергава категорично. Слушах наскоро човек, който беше запознат с практиката на латиномериканската здравна система с много каси и частни болници. Та, той също се оплакваше от безсмислени медицински изследвания и манипулации, високи административни разходи на касите, и куп други дребни неразбории. Та той каза следното: "Касите се отнасят с тебе супер докато си здрав, разболееш ли се, гледат да се отърват от теб" Съвета ми е, гледайте автомобилните застрахователи, същото ще е положението, ако се отвори пазара на здравните застрахователи.
    Този пост е редактиран от fbr; 03-11-13 в 17:32.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #47

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Планът за приходите от здравноосигурителни вноски, събирани от НАП, ще бъде преизпълнен с 30 млн. лв. Очакваните постъпления до края на годината ще надхвърлят милиард и петстотин милиона лева, съобщиха от приходната агенция.
    До края на септември 2013 г. са събрани над 370 млн. лв. просрочени здравни осигуровки, което е с над 50 милиона повече спрямо събраните забавени плащания за цялата минала година. Над 50 млн. лв. са внесени в бюджета на здравната каса от началото на годината от безработни, студенти и от хора, които не получават други доходи. За полугодието на настоящата година с ревизии и актове органите на НАП са установили други близо 51 млн. лв. задължения за здравни вноски.
    „Твърденията, че държавата не прави достатъчно за събиране на здравните вноски, са несъстоятелни. Изглежда много хора се чувстват компетентни да коментират приходите в здравната система, но няма желаещи да обсъждат разходната част", каза по повод изпълнението на приходите от здравни осигуровки изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов.

    НАП: Приходите от здравни вноски ще бъдат преизпълнени - Cross.bg

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #48

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Преди време НАП направили проучване и се оказало че:
    - 260 000 човека могат, но не си плащали осигуровките
    - други около 140 000 човека не знаели, че трябва да си плащат...

    От началото на годината министерство на здравеопазването е прехвърлило всичките си дейности (общо 6) на здравната каса, без да осигури дейностите финансово (без плащане към касата) - лекуването на бежанците също е за сметка на здравната каса- тоест на тези които си плащат.
    Излиза че 2,5 милиона плащат лечението на 7 милиона.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #49

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Шефката на НЗОК умее да разправя вицове. И аз се смях доста.

  6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #50

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Вие не разбирате ли,че в здравеопазването играят луди пари,на тия по върховете нещата са им от ясни по ясни,проблемите са известни,пътищата за решаване също!Просто не искат да решават нещата,защото фармацията и труда на обикновения лекар направиха много от тях милионери!А иначе лекарите ни са добри,е,тези дето останаха тук де.......

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #51

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Искаш да кажеш, че недобрите са избягали навън ли? Дали не си се пообъркал лекичко....

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #52

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    За истинско здравеопазване трябват много пари, за здравословен живот и хранене също трябват пари. Не става с мазната баница по левче 30 утрини в месеца. Децата ни се хранят нездравословно, ние се храним нездравословно, живеем нездравословно - всичко това е предпоставка и основа за много болни хора и високи разходи за здравеопазване. Преди няколко дни гледах сериите на jamie food revolution на Джейми Оливер - невероятен готвач и човек - невероятен подход и хиляди простички истини Jamie Oliver: Teach every child about food | Video on TED.com

    http://www.webcafe.bg/id_1787087040 или гугълнете за него....

    Много хора разбират, че само с наливане на пари в здравеопазването не се решава нищо.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 06-11-13 в 11:51.

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #53

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    многото пари в здравеопазването не са критерий за здрава нация, а обратното - за болни хора и богата фарма-индустрия
    пътят е към ограмотяване на населението и рестрикции към боклуците в магазините

    гмо - 50% мито
    >3 Е-та - 50% мито
    >30% масленост в немаслени продукти (масло, кашкавал и т.н.), т.е. чипсове и други под. гнусни - 50% мито
    ...
    Tommorow и hristoslav2 харесват това.

  11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #54

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Аааа, не можеш да ограничаваш боклук-храните в магазините, ако ДА, то тогава същото трябва да стане с пиячката и тютюна и то доста по-сериозно.
    От към култура на хранене ние, българите, сме си доста добре. Лятото караме на пиленце,домати, сирене и таратор, зимъс на свинско, боб, леща, туршия и ябълки. На едни познати лапето ще направи 5 г и не вкусва шоколад, обаче обожава праз, кисел чесън, трушия, пресни плодове и зеленчуци и .... пяната на бирата (понеже не му позволяват да надигне чашата). Та каквото ядат мама и тати на масата, такова ще яде (и пие) и лапето. Обаче огромната злоупотреба с алкохол и цигари праща сравнително добрия хранителен режим на българина в канала. Нещо като при американците - относително малко хора злоупотребяват с алкохол и употрбяват цигари, но пък освинването с храна ги съсипва.
    Тази солидарна здравна система е пълен т. Как може да плаща кой колкото може или иска, а да потребява всеки, който има нужда и от колкото има нужда?? Говоря за хора, здрави по рождение. Комунизъм само в здравеопазването. Не случайно в някои държави имаше предложения да се повишат здравните осигуровки на пушачите. Съвсем логично - например, аз се насилвам да не пия, да не пуша, спортувам с много зор, а не ми се ще да се насмуквам ли или да си покадя?! - Ха, направо не искам да изтрезнея. И от друга страна пушачите и/или пиячите имат повишен риск от нужда от лекарски грижи или ако не получат такива на време, отиват в болницата и тогава пак заминават същите пари или повече. Като почнеш сърце, черен дроб, нервна система и др. от алкохола, и сърце, бял дроб, венци и др. от цигарите, ама това вече сме го коментирали.
    И друго, което ми събра очите: Преди време ми се случи да бъда в АГ-то на изписване на бебе. Лелееее, едно, че бяха само 2 бели деца на 5 мургавелчета и цялата зала почерня от цигани, но имаше и циганки, които бяха хоспитализирани за задържане и др. родилни процедури. Та излиза, че майките и татковците на 2-те бели дечица палащат (техните осигуривки отиват и) за израждането, консумативите, престоя в болницата и т.н. на 5-те циганчета, както и за процедурите при проблемни бремености на младите циганки, и заради тях трябва те самите да тънат в мизерни условия. Май и други съфорумци са изтъквали сходни случки. Получава се един порочен кръг на умишлено циганско и такова на бели негодяи размножаване и отглеждане, стимулирано от държавата, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ!
    Нещата, които ми се ще да се направят, но никога няма да станат са ДА НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД в здравеопазването за корав човек, в трудоспособна възраст. Влезеш в болница неосигурен или викаш бърза помощ неосигурен и хоп - след няколко дена иде сметка от болницата за услугата. Нямаш пари да платиш на куп - може на разсрочено, все едно си взел кредит. Ха откажеш да платиш и иде съдия-изпълнителя след определен период от време. А сега какво е - някои си бачкат в сянка, имат кинти за цигари и ракия, за бензин, а за здравна вноска НЕ и така си живуркаме ден за ден, а когато ни се наложи лекърска помощ, някой друг глупак ни я плаща.
    Някой ще каже, че това е безсърдечно, аз не виждам колко по - безсърдечно е от това хората, на които им спукват задника от данъци всеки месец да хрантутят мързеливците и циганите. Освен това, правиш ДВЕ чавенца, след третото- никакви соц. придобивки, дори и лишаване от предходните, т.к. съзнателно и умишлено човек си влошава положението с трето или n-то на брой. Като не работиш и/или не се осигуряваш - след това да се удържат разходите по болничната помощ от социалните помощи и еднократните помощи или в последствие съдия изпълнителя иде да вземе, ако няма какво - затвор.

    Всичко отново опира до приказката за баницата. В САЩ нещата са горе-долу такива и да видите как всеки си цака месечно вноски по здравна застраховка, освен данъците, иначе ще остане я без зъби или ще го нахендрят с баснословна сума за (зъбо)лекарска услуга, която няма къде да ходи, че да не плати.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,349
    #55

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    От към култура на хранене ние, българите, сме си доста добре. Лятото караме на пиленце,домати, сирене и таратор, зимъс на свинско, боб, леща, туршия и ябълки.
    Една малка поправка - Туршията не е здравословна!! Както киселото зеле, компотите, консервите...
    Като цяло културата ни на хранене е на доста ниско ниво.

  13. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #56

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Това дали вредят, зависи от количествената им употреба. Нали знаеш, че в миналото моряците са папкали кисело зеле на кораба, иначе ги хващал скорбута и им се разказвала играта. Та в тази ситуация туршийката освен деликатес, се оказва и животоспасяваща. A като малък с колко вредни компоти, мармалад и домашна баница са ме тъпкали бабите ми, какво са си мислили тези жени не знам.
    Би ли споделил, страна в Европа, където хората имат по-добри хранителни навици- да не ядат мазно, солено, много сладко; да пият много прясно млекце, да хапват извара, много плодове и зеленчуци и само чисто месо?
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 07-11-13 в 15:31.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #57

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    А-а-а,киселото зеле е много полезно,а пък армеевата чорба сутрин..... Зеле - лечебно действие, полезност, химичен състав и основна информация. ~ zdraventer

  16. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #58

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Това със зелевата чорба против газове, жената ако го прочете, ще ме накара да изпия бидона...

  17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #59

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    К-а-а-а-лче-ф-ф-ф-ф-ф-ф ....
    Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Това със зелевата чорба против газове, жената ако го прочете, ще ме накара да изпия бидона...


    Неповторим

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #60

    Отговор: Какви мерки да се предприемат в здравната реформа ?

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    многото пари в здравеопазването не са критерий за здрава нация, а обратното - за болни хора и богата фарма-индустрия
    пътят е към ограмотяване на населението и рестрикции към боклуците в магазините

    гмо - 50% мито
    >3 Е-та - 50% мито
    >30% масленост в немаслени продукти (масло, кашкавал и т.н.), т.е. чипсове и други под. гнусни - 50% мито
    ...
    Те пък като на цигарите слагат подобни 50-100% акцизи/мита/ хората не ги ползват.
    Ако утре направят един Зайо Байо вместо 30 ст. да струва 1 лев мислиш ли, че децата ще почнат да ядат био плодове и зеленчуци?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 294
    Последно: 07-11-18, 07:15
  2. Yamaha RX-V 671 + какви колони ?
    От maddog9 във форум Тонколони
    Отговори: 5
    Последно: 27-05-12, 18:56
  3. Какви 5.1 колони?
    От LexHammer във форум Тонколони
    Отговори: 13
    Последно: 26-11-11, 11:14
  4. Отговори: 4
    Последно: 01-04-08, 14:21
  5. Търси се софтуер за аптеки за здравната каса
    От stospp във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 26-09-05, 12:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе