За да затоплим 1 м3 вода с 1 °C са необходими 1,163 Kwh. За 60 литра, от 18 до 60 градуса целзий трябват около 2.95 Kwh, нагревател от 3.0 Kw ще загрее водата за 1 час без загуби. Нагревател 1.5 Kw - 2 часа, 1.8 Kw - 102 мин., когато няма загуби.
За да затоплим 1 м3 вода с 1 °C са необходими 1,163 Kwh. За 60 литра, от 18 до 60 градуса целзий трябват около 2.95 Kwh, нагревател от 3.0 Kw ще загрее водата за 1 час без загуби. Нагревател 1.5 Kw - 2 часа, 1.8 Kw - 102 мин., когато няма загуби.
Здравейте пред страшна дилема съм.
Взех Stibel Eltron Universal EL 80L като замисълат беше да се монтира хоризонтално в баня дълга 2.05 - ширина 1.17 см, като сами разбирате че с тези габарити на квадратен бойлер - стибела ще дойде най-ниска точка на 2.20 метра от пода и ще издава от стената на 48см.... не знам дали е хава това и още днес се разрових да го връщам, понеже хич не бях наясно за тънкопрофилните бойлери и съотвено обмислям да сменяв Стибела с Аристон Ariston VELIS EVO 80 EU Добро решение ли е това?
В ЕМАГ гледам, че пишат че не са качествени, не държи вода много много топла, бързо изстивал, бавно загрявал, протичал на втората година... Вашите мнения?
Заслужава ли си действително да "Жервтвам" Стибела за друг тънкопрофилен?
Алтернатива е да виси над вратата на късата страна, но така забравям за смяна на сухия нагревател.
Стибел е правен в Словакия.. а го купих главно защото е НЕМСКИ, но ако имах мястно нямаше да се чудя дали да го монтирам или не.
Технически пак имам, но не знам дали е практично за тази баня да слагам стибела.
Ще помоля за мнения.
Благодаря!
Аристона е реално 65l, 1500W + 1000W мощност и има Wi-Fi.
Да не мислиш, че е "италианец"? Кой знае къде се събира...
Ако Wi-Fi-то не ти е жизненоважно, аз не бих сменил Стибела.
Последният е реални 80L/ 3kW, керамичен нагревател (сух) в защитен емайлиран корпус, загрява водата до 85, а не като Аристона до 80.
Аристона се прави в най-добрия случай за нашия пазар в РUSИЯ - цензурираха ми изписването на страната, затова го промених или Китай - справка - Практикер.
Този Стибел който взех аз от Белмакс е слобяван в Словения.
Мда и аз си мисля че няма смисъл да се занимавам с глупости!
Ще си вкарам зорлен таралеж в гащите.
Избрах Стибел именно заради реномето на марката и заложих на качеството.
Не държа на Wi-Fi итн. Достатъчно ми е че е с електронно управление Стибела.
В крайна сметка май само се филмирам че ще е на 2.2 м от пода и ще е на 47 от стената по ширина на общото простраснство 1,17см.
Другото, което ми говори че ще сгреша да сменя Стибел с Аристона е , Стибела по кашон тежи цели 37 кг.. :Д
Благодаря за мнението!
Този пост е редактиран от Dominator; 26-02-23 в 02:16.
Мултипозиционен бойлер Ariston VELIS EVO 80 EU (*********)
Явно във форума има цензура и за линкове към Вимакс! А може би и към други сайтове, за които не знаем.
Предлагам в Правилата и общите условия да се включи списък със забранените теми, държави, личности и т.н.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 26-02-23 в 02:57.
Извинявам се предварително, ако е обсъждано някъде по-напред, ама то да са няколко страници, а вече са над 100.
Та ще вземам за селското ни къще нещо по-бюджетно, Елдом. Но сух или мокър нагревател, това ми е чуденето. Да споделите, ако имате наблюдения моля.
Благодаря!
Мда и аз си мисля че няма смисъл да се занимавам с глупости!
Ще си вкарам зорлен таралеж в гащите.
Избрах Стибел именно заради реномето на марката и заложих на качеството.
Не държа на Wi-Fi итн. Достатъчно ми е че е с електронно управление Стибела.
В крайна сметка май само се филмирам че ще е на 2.2 м от пода и ще е на 47 от стената по ширина на общото простраснство 1,17см.
Благодаря!
Колега, а какво ще кажеш за този?
Електрически бойлер с инверторно управление Electrolux, EWH 100 SI, 80 литра, 2000W, Сух нагревател, Wi-Fi, Мултипозиционен, Бял
Тука цензурата е по-голяма от времето на комунизма, голяма демокрация настъпи за 30 години .
Тук във форума си на гости, така че ще се съобразяваш с правилата на домакина. Демокрация у вас и на площада.
Хаха и поддръжници на цензурата, жалко за такива като теб.
Като не ти харесва тук - прав ти път. Аман от мрънкалници, дето все нещо им е криво.
Комплексарите като теб викат на другите мрънкалници. Ужаст. Айде намазвам ти ските.
Като си почнал да се изживяваш като психолог, би ли ме осведомил какъв ми е комплекса(ите)?
Ще се спра на този
Electrolux, EWH 100 SI, 80 литра, 2000W, Сух нагревател,
Гледах го на живо адски компактен е за банята ще е тъкмо - тясна баня колкото и да не ми се иска - продукт на Атлантис бил - правен в китай пак според мен по-добре от Аристон.
В магазина на Практис се опитваха да ме убеждават че само и единствено ТЕСИ са бойлерите и че трябвало да заложа на тях.
Избирам дизайна пред функционалността.