И как 80л бойлер е 25 кг,а 125л 13кг?
Сигурно са направени от вестник??
Или прозводителят ги продава пълни?
Чехите,сигурно ползват технологията на американската совалка за кацане на Марс.
И как 80л бойлер е 25 кг,а 125л 13кг?
Сигурно са направени от вестник??
Или прозводителят ги продава пълни?
Чехите,сигурно ползват технологията на американската совалка за кацане на Марс.
Този пост е редактиран от Viking72; 10-10-17 в 12:04.
Typ / Type / Typ / Моделъ OKCE 50 OKCE 80 OKCE 100 OKCE 125
Objem / Capacity / Volumen / Объём l 51 80 100 125
Max. hmotnost ohřívače bez vody /
Max weight of the heaterwithout heater /
Max. Gewicht des Wassererwärmers ohneWasser/
Масса водонагревателя без водыkg 30 36 42 48
Drazice ОКСЕ бойлера электрические Дражица навесные вертикальные
http://drazice.org.ua/TL_OKCE_50-125.pdf
Довечера ще снимам каталога на Термодизайнтотал /в момента не съм вкъщи/,ако лъжат те и аз Ви подвеждам!
В сайта нямат всички данни.
Не лъжат, просто не са уточнили дали пълен или празен. В крайна сметка 80л. бойлер за домашна употреба с тегло 100 кила без вода . Нали се сещаш, че трябва бригада да викаш за да го монтираш. Да не говорим след напълване, че става 200 кила . Ако е тухла четворка или итонг, какъв филм ще бъде да го закачиш на стената. Да не говорим за 120л.
Добре,обаче като видиш 125л с тегло 138,какво си помисляш?
Закачването не проблем-на тухла,картон...
Правят се Г-образни стойки от квадратна тръба,Анкерират се за тавана,откъм стената 10мм болтове и гайки за стойките на бойлера.
10мм болт издържа 600 кг на сряз и един тон на опън.Така,че и 500кг да стане с водата,няма проблем.
А ве..сега ти обясни тази разлика между хоризонтални и вертикални в теглото.
И покажи техническа информация къде теглото на бойлера се обявява пълен с водата? Няма такъв прозводител!
Сега ако те лъжат,моля да бъда извинен,ако съм подвел някого.IMG_20171010_193619.jpg
IMG_20171010_193633.jpg
И разликата с украинския сайт е голяма в теглото.
Това,че някой ползва Арстон 20кг,не значи че няма тежки бойлери.
Ако искаш ще ти кача и табелата на пароводен бойлер/промишлен/,и пак обяснявай,как се обозначава теглото при пълен бойлер.
С Дражице-или е грешка,или умишлено подвеждане от страна на Термодизайнтотал.
Този пост е редактиран от Viking72; 10-10-17 в 21:18.
Май скоро не сте купували бойлери, щом си мислите за такива тегла....
Другият път се обръщай към мен на Ти!
За килата на бойлерите ще видим.BB-S1-M-H-data_BG.jpg
Е тук има мантел и серпентина
Този пост е редактиран от Viking72; 10-10-17 в 23:47.
Похвално, обаче имам 2 питания:
1. Как го закачаш за интернета бойлера? WiFi или кабел?
2. Не се ли притесняваш от тази електроника за нещо толкова примитивно като бойлер? В смисъл, основното за един бойлер е да топли вода и да изкара поне 5г., другото е второстепенно ако ще и да светка или да има вградено радио например.
Просто съм си консервативен, а ако нещо стане прекалено сложно, то проблемите скоро ще го налазят.
Абе колега, тея емайлирани ли произвеждат само?
Нещо не съм на Ти с чешкия. Смисъл имат ли нераждаем вариант или това е нераждаем?
Щото тея 540лв за 125 л ми се струват много на фона на нераждаемите които са в този диапазон.
Но наистина има нещо смахнато във описанията - хоризонталния е метър , а вертикалния го дават 1.80 м висок? Кви са тея размери бе 2 метра бойлер?
ЕДИТ:
Тук намерих малко инфо, че и клип има. Май само емайлирани правят...Има и описания. За 125л 48 кг го дават уж...
Този пост е редактиран от mitakabus; 11-10-17 в 11:46.
Този пост е редактиран от avenger; 11-10-17 в 21:34.
Не знам,сигурно.
На скоро колега си поръча неръждаем 120л с две серпентини в пловдивска фирма и плати над 1000лв.
За фабричните знам,че се изработват от тънка ламарина и дъна.Има и оплаквания,че се пробиват на заварките.
При мен е емайл,чакам да изтече гаранцията и го отварям за чистене,заради гадната пловдивска вода.
Този пост е редактиран от Viking72; 11-10-17 в 13:52.
125 литра е диаметър 40см и височина 100см. Ако се огради с ламарина дебела 1мм са 12кг. С 3мм>>>36кг. С 5мм дебела ламарина са 60кг. Или аз нещо бъркам....
Сигурно не бъркаш.
Но виждаш какво описание е дадено в каталога на Термодизайнтотал!
Другата седмица ще имам време,и ще отида до представителството им в Пловдив.
Всичко ще се разбере!