Имам Тесито ,доволен съм много добра изолация на тоя модел ,сухия нагревател е напълно безшумен.
Имам Тесито ,доволен съм много добра изолация на тоя модел ,сухия нагревател е напълно безшумен.
Този пост е редактиран от avenger; 26-10-17 в 18:12.
Дай го малко по весело бе човек.Не се впрягай толкова.А производителите дават обикновено теглото на празен бойлер, защото теглото на 1л. студена вода и 1л. вода загрята до 70* е различно.Разбира се може и с джибри да си пълниш водосъдържателя на бойлера, но самото име трябва да ти подскаже флуида
Споко съм,обаче не се е родил още производител,който дава тегло на пълен бойлер с вода.
Поздрави!
- - - - - - - - - -
Това е моята машина хоризонтален 3.2 кв. лятото сметката ми е 40 лв. топлата му вода е почти безкрайна а е на доста години както виждате!
40 левчета само за бойлер или ?
Защото лично аз не бих се гордял с хоризонтален бойлер.
Ползваш, плащаш. Не ползваш, хвалиш се по форумите с ниска консумация.
Просто казвам, че 40 лв. на месец не е кой знае колко много.
Няма лошо нека колегата да е доволен от бойлера си.
Купи си сега Елдом и чакай да изкара 10г ..
Този пост е редактиран от avenger; 02-11-17 в 19:59.
Алекси,защо Елдом няма да издържи десет години?
Последният,който монтирах със серпентина беше преди шест години.
Водосъдържателят може и да издържи там е на късмет и тип вода,но реотан термостат - забрави.
Този пост е редактиран от avenger; 02-11-17 в 20:00.
Ееее, Алекси, ама това са консумативи, колко трябва да карат? При мен термостата ще изкара 100 години, но той комутира само тока на бобината на контактор. Нагревател може да доживее 10г. при мека вода и включване в неделя и то не всяка.
Здравейте,
След всичко изчетено до тук съм се спрял на избор между Ariston Velis EVO 100, Ariston Velis EVO Plus 100 и Atlantic Vertigo 100. Виждам, че отзивите за Ariston Velis EVO 100 са доста добри, но не намирам нищо за другите два модела. Основните ми въпроси са: какви са предимствата на Атлантик-а пред моделите на Аристон и с какво плюс-овия модел на Аристон е по-добър от обикновения?
Голям майтап сте!
Сметката на целия апартамент ми е 40 лв. къпя се всеки ден а бойлера не се спира целогодишно. Не знам как се получава но успява да загрее водата докато се къпя и не се сещам да ми е свършвала. Е не е Аристон но не ми загрозява килера чак толкова. Водата ми не е от най добрите за тия уреди, между другото! И нямам познати в сервизните центрове като някой познати с маркови бойлери!
Знам, че хоризонталните са калпави, противоестествени абе, трябва да се избягват. Но това са пълни глупости! Това ми е сигурно четвърти бойлер и е най-доброто на което съм попадал като не се сещам какво повече мога да искам от него!
Този пост е редактиран от antyox; 04-11-17 в 15:59.