Еее..има по-лесен начин.
Контактен термометър с пружина.
Монтаж на топлата вода /изход на бойлер-тръбата/.
Разликата е два градуса.
Иначе имат калибриране,но за дом. условия,неси заслужава тази точност.
Това е за маниаците,но иначе върши работа за ориентир.
Тези термометри се купуват от магазини за отопление/радиатори,котли и.т.н/
В Пловдив са много-има ги във всички квартали.
Офф-Топик!
Не съм вкъщи.
После ще снимам такъв термометър -цената е около 5-7левчета.
Има и такива,които са потопяеми/контактуват с водата.Но трябва да се монтира тетка на тръбата-топла вода.
Разлика в цената нямат-голяма.
Иначе при бойлер в банята,термометър-се вижда,температурата на изхода при консумацията.
Този пост е редактиран от Viking72; 28-07-17 в 20:22.
IMG_20170728_204932.jpg
IMG_20170728_204836.jpg
Този го ползвам за миялката,защото и подавам вода до60°С
- - - - - - - - - -
Много е трудно???По темата ли се изказа????
Или......
...
Този пост е редактиран от Viking72; 29-07-17 в 11:35.
Имам един много "глупав" въпрос : Как се включва бойлера към ел мрежата ? Звучи тъпо но се оказа че дори техници по подръжката изпаднаха в недоумение защото бойлера Tesy ICloud 80л пристигна с монтиран кабел със щепсъл !!! По пътя на логиката нищо сложно включваш в контакта и готово , но проблема е че ел инсталацията е направена бойлера да се включи към ключ а не в контакт . Ключ не е поставен пуснати са само кабелите и сега е голямата чуденка ако се включва към контакт какъв да е той за да си гарантирам надежна връзка ако е с ключ премахването на щепсъла дали няма да се отрази на гаранцията ? Има ли някой закупил такъв бойлер и как е решил той този въпрос ?
Ако се притесняваш за гаранцията намери, електротехник, който да ти монтира бойлерно табло с контакт. След преработка на схемата може да се направи ключът да прекъсва напрежението в контакта и така няма да се маха щепсела. Този бойлер сигурно е направен за монтаж в сухо помещение след като са му сложили шнур със щепсел. Защо не питаш там откъдето си го купил дали ще отпадне гаранцията, ако махнеш този шнур?
Тези от Теси са номер едно!
За първи път чувам,за такава инженерна мисъл !!!!
Моя Аристон на 5г вече също беше със щепсел. Отворих му капака отдолу, махнах кабела с щепсела и направо в клемите завих мостовия кабел, който излизаше от плочките в банята. Стария кабел не беше запоен, просто се развиваха някакви пластини. Все пак прочети си гаранционните условия. Нищо чудно Теси да са решили по такъв начин да си намалят малко загубата от гаранции.
Загуба на гаранцията няма как да стане!
Лустер клемата не е пломбирана,но защо да става по този начин?
Ще се монтира извън банята , а относно питането в магазина те горките там не знаят къде се намират, а какво остава да ме консултират по въпроса . Не съм му разглеждал схемите, а в гаранцията пише " монтажа се извършва от техническо грамотно лице " , интересното е, че звънях в 3 сервиза и в трите за пръв път чуваха за такова изпълнение на захранването даже ме питаха сигурен ли съм за марката . В предвид електрониката интернет модула и разни там седмични и часови настройки, предполагам има нужда от постоянно захранване и това е причината да е направен така , както предния колега каза гледах и един Влис той също беше по този начин . Май ще извикам фирмата, отговаряща за гаранционната поддръжка да го свържат те и да се спасяват , отправих запитване и до фирмата, чакам и тяхното становище .
Този пост е редактиран от avenger; 04-09-17 в 19:57.
Най-вероятно в Теси е започнал работа нов началник, който никога не е свързвал бойлер, но за сметка на това е обърнал внимание, че няма кабел с щепсел. Интересно дали е дълъг кабелът или в модерния икономичен стил от максимум 1м.
Бойлерите Ariston от години се продават с щепсел. Поради тази причина си монтирах контакт в банята, близо до тавана еи не виждам проблем.
Едно съединение за нагаряне и искрене в повече. Монтаж на един контакт в повече. Няма лошо да имаш влагозащитен контакт до тавана за всеки случай, примерно за да закачиш електроника за управление на серпентината. Но в случая с бойлера тоя контакт не става за друго, а е постоянно зает от бойлера, така че губи смисъл.
Нагряване и искрене? Не монтирам контакти от вчера. С лустър клема по-добре ли е според теб? Смисъл има, включил съм и електромерче за контакт.