то няма как да си слаб или силен на бойлери ,предвид че е един съд с нагревател взима се възможно по евтин с добра изолация и дълга гаранция и това е .. разни дисплеи ,уифита ,излишна работа ..
то няма как да си слаб или силен на бойлери ,предвид че е един съд с нагревател взима се възможно по евтин с добра изолация и дълга гаранция и това е .. разни дисплеи ,уифита ,излишна работа ..
Реално, ако имаш някакви навици на употреба на топла вода, и бойлера има самообучение, ще ти пести ток. Примерно вечер в 19 се къпеш. Той отчита потребление на топла вода и загрява водата до 60С. Преди това не топли водата. Сега дали трябва да го присъединяваме бойлера към безжичната мрежа не съм много сигурен.
А какво става, когато примерно EVN ЮГ прекъснат електрозахранването няколко пъти за дененощие? Имат ли accu / backup батерия 'умните" бойлери?
При мен днес за 1 час два пъти спира захранването + няколко пика на напрежението след това. Нямаше ме няколко часа, но вечерта още 3 пика се получиха.
Дали в милата ни Татковина електрониката ще издържи? В най-добрия случай защитата ще изключи подаването на напрежение към бойлера. Като резултатът ще е същия - няма топла вода.
някой беше писал ,че на Елдом модела няма батерия - програмираш всичко наново
Не знам дали има батерия, но всичко помни без захранване в продължение на седмици... Аристон де
Трябва да купувам бойлер, спешно. Изисквания - максималния диаметър да е 45,5см.!, сух нагревател, желателно да е 100 л., бутон за вкл./изкл., дебела изолация, поне 5г. гаранция, без кабел с щепсел и да не е български. Бюджета е много плаващ, щях да си купя Аристон Велис, но широчината му е голяма и от темата разбрах, че са с вграден кабел и щепсел, като по този начин отпадна, затова се насочих към други модели. По така зададените критерии съм се спрял на Gorenje GBF100SM. Добър избор ли е? В момента съм с Дипломат, който му смених един терморегулатор и изкара почти 12г. без никакво почистване, но вчера прокапа. Ако и Gorenje-то издаяни толкова ще го купя веднага.
Моля за коментари и препоръки ако съм пропуснал някой друг модел. Благодаря!
Здравейте, ще се прави ремонт в банята и съм решил да сменя и бойлера,( на Елдом 80л.) от който съм доволен. Вече 5г. работи безпроблемно, но сме многочленно семейство и реших да взема по- голям, а именно 120л.. Спрях се на Теси Модеко Керамик и Елдом EVR 72266DS. Тесито все още не произвеждали от модела 120л. и смятах да е Елдом, НО жената като каза, че Теси Модеко бил по- хубав на въшен вид и.....край. Ще е този модел, но 100л.- вия и ако не се лъжа Alexi ползваше същия. Въпроса ми към Alexi е: Продължавате ли да сте все така доволен от модела на Теси? И дали работи безпроблемно?
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-18 в 21:50.
Той е нов все още ,доволен съм това е най читавия модел на Теси
И аз ползвам Теси от няколко години,проблеми няма,но изолацията им е слаба и при студена баня водата изстива бързо ...Две жени зимата не могат да се окъпят с 80л им модел
На Модеко е двойно по-дебела изолацията от на базовите им модели.
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-18 в 21:50.
Бойлер ТЕСИ.....Ако видиш как ги правят ...едва ли има по-зле от тях. Щом си решил вземай... За мен това е най-долната ментешка марка и съм виждал производството им.
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-18 в 21:51.