kokovox, отнасяй Елдом със сухи нагреватели. Що годе му е и читава изолацията.Цена 250-60лв.
Здравейте,
От вчера при включване на бойлера след 5-10 мин и му пада бушона.Преди време съм сменил терморелето и термостата(механични).
От какво може да е?Бойлера е Дипломат 80л на 10г.
Котлен камък, нагревател, лоши електрически връзки.
Твоя Дипломат какво производство е, че имаше доста разновидности.
На елдом е.Връзките ги прегледах...всичко изглежда ок.И аз си мислех,че може да е пропукан нагревател.Реших да го сменя....Спрял съм се на тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Obemni...F-3KW/p/729804
и
https://www.technopolis.bg/bg/Obemni...-TS2R/p/725857
Какво ще ме посъветвате?Благодаря предварително!
Виж си размерите на куките в стената на сегашния и мястото за инсталиране, за да не си отвориш допълнително работа.
Различават се тези размери за двата модела.
Теси е 2,4kW, Елдом - 3, 84 срещу 60 месеца гаранция съответно, tesy е със сух нагревател или поне това виждам на сайта.
Ако гаранцията е пълна, т.е. за изделието като цяло и на двата, аз бих взел модела на Tesy.
2 години повече не са малко при съвременното "качество" на техниката.
Ако не тече водосъдържателя и няма ръжда по външния корпус за мен има смисъл от ремонт.
При положение, че всички части + уплътнението на водосъдържателя са налични и на приемлива цена.
Успех!
10г ? Махай го ,достатъчно време е работил и не си заслужава да се ремонтира .. дори да не тече ,скоро ще протече .
Имам нов хоризонтален бойлер Елдом и напоследък ме притеснява.
Когато загрява вода, издава методично тракане през 5,6 секунди, все едно се разширява от топлата вода. Прави го само когато е включен, тоест загрява. Другото, което забелязах е, че след като загрее водата и изключи, като пусна чешмата в банята пак трака все едно изкарва натрупаното налягане. Не знам дали го обясних, но се надявам, че сте ме разбрали.
Да звъня ли на сервиза?
Здравейте колеги.
Предстои ми закупуване на нов хоризонтален бойлер. Харесват ми плоските модели на ТЕСИ и Аристон.
Въпроса ми е има ли значение за бойлера от коя страна са изводите на стената. В моят случаи кабелите и изводите за водата са от дясно (погледнато отпред).
Трябва ли при самата поръчка да го спомена това? Предполагам имат модели за ляв и десен монтаж?
И последно ако не се бъркам изхода от бойлера с топла вода трябва да се падне от горе , а студената вода от долу?
Благодаря ви предварително.
Днес при опит да го включа бушона пада веднага,а иначе си поддържа другите ел.уреди вързани към него,което ме навежда на мисълта,че вероятно нагревателя е спукан и окъсява веднага...
Благодаря за съветите : ще ги послушам всички.Ще измеря разстоянието м/у куките,че хич не ми се пробива....
Старият бойлер ще бъде ремонтиран,но ще отиде на вилата и така....
Този пост е редактиран от boxer; 07-03-21 в 12:01.
Откачи буксите към нагревателя, като внимаваш да не опират никъде.
Включи за проба и сподели дали пада бушона.
Може да е другаде проблема.
Хубаво е да се измери ...
Всяко пипане да е на изключен бушон, не бързай, внимавай.
Бих разменил буксите към нагревателя за проба 2.
Сега ако нагревателя е цъфнал е близо до фазата.
Като ги размениш ще е близо до нулата и би трябвало да не изключва бушона.
Този пост е редактиран от zxc0; 07-03-21 в 13:59.
95% е от нагревателя...не съм си правил повече експерименти,вече имам топла вода
Спрях се на TESY GCV 80 47 24D C21 TS2R и така....
Ако някой се интересува монтажната шина е универсална и пасва на БГ стандартите от 12-32см на куки и от 20-24 см болтове(дано не бъркам резмерите,че карам по памет)