Виждал съм работата на АЕГ,Електролукс,Беко,Мидеа.Като махнем Мидеа,че нещо не мие добре и бабата все мрънка по нея,било за миене или ръждясали пръчки на кошниците,другите не се различават по работа(измиване,изсушаване).Това са все машини с две перки,тези с три сигурно са по-добри-не знам.Така че за мен по-скоро е важно как ще се подреди посудата в миялката,дали загорелите тави/тенджери ще се накиснат предварително,каква програма ще се използва(не става да миеш на 30 гр.) и (според жената) да не се използва препарат под нивото на калгонит класик (аз разлика не намирам).
Имаме от година BEKO DSFN 1530 (по препоръка на Касапа),ползваме само програма бързо миене (55 мин.) на 60 гр.и се справя не по-зле от по-скъпите марки/модели с две перки.А опцията 1/2 даже не съм я ползвал и не знам за какво е.Единствено ме дразни,че няма отложен старт и ако я пусна на нощна трябва да я чакам,за да я отворя иначе остава влага и капчици по задната стена.
Та мисълта ми е,че като махнем Нео,Мидея и др.такива,по-скоро си зависи от вас качеството на измиване,а не от марката.И вземете най-голямата,та да влизат тави и тенджери.