@agk: При някои съдомиялни изсушаването работи само като са на програма с по-висока температура, например 70C. Не знам как е конретния модел.
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
@agk: При някои съдомиялни изсушаването работи само като са на програма с по-висока температура, например 70C. Не знам как е конретния модел.
Сърдечно благодаря avast3 за бързия ви отговор. Радвам се да чуя, че все пак машинката си върши работата и успява да отмени една домакиня малко от малко. Проблема при мен изобщо не е, че ми тежи да мия, а че времето, което загубвам над мивката ми е ценно за други неща. Да не говоря, че съм и с малко детенце на годинка и съм сама от сутрин до вечер, тъй като мъжът ми се прибира много късно от работа. Но независимо, че съм сама през деня..... чинии винаги има, от готвене , от гости, от какво ли не. И времето ми за чистене из вкъщи ми е само докато спи детето, и отива в миене на чинии и готвене. Въобще няма какво да обяснявам има една много готина реклама - "Раждаш се - съдове, жениш се - съдове, умираш - съдове и т.н .. съдове, съдове " . А относно най-евтиния вариант, те "кубчетата" не са никак евтини на фона на големите съдомиялни, но какво да се прави. Спрях се на този модел HOTPOINT ARISTON HCD 662 EU (520лв), има и малко по-евтин вариант на Candy (449лв.), но гаранцията му е с една година по-къса. То в тези съдомиялни поне за момента няма кой знае какво разнообразие от артикули, че да се чудиш какво да избереш. Има и модел на Bosch, който обаче на мен ми се вижда безумно скъп - 669лв.
Погледнете Мидея или Ариели. С 5 години гаранция са обикновено
http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/
Отделно можете ли да махнете шкаф някъде под мивката и вземете нормален размер съдомиялна. Дори да и намерите място на терасата или в банята или в коридора?
Нямам тераса вкъщи, а в банята ми се вижда крайно неподходящо да стои някакъв уред, тъй като е малка и цялата тази влага ще разкаже играта на който и да е уред. А в кухнята нямам наистина никакво др място освен шкафа под мивката, но там няма как да влезе висока съдомиялна. Няма място дори и да реша да прекарвам вода и да къртя, просто кухнята ми е малка, като боксче е. Затова се интересувам от малки съдомиялни, иначе ми е напълно ясно, че големите са по-ефективни,но не всеки има място все пак.
Повече от 400лв не давайте. Ариели е 320 с петгодишна гаранция. Всички марки са с китайски произход, така че е почти все тая. Аз моята Мидея я взех за 380лв 12 комплекта. Мие не по зле от Бош на двойна на цената.
Пак съм аз, оказа се че, варианта съдомиялна "кубче" отпада. Нещо не съм изчислила една не малко дебела тръба за обратните води на пералнята. И въпросната тръба ми яде около 5-6 сантиметра и миялната няма как да се събере на дълбочина. Но с мъжа ми се сетихме за друг вариант, доста компромисен, но все пак вариант, който до сега не ни беше хрумвал. Понеже кухнята както вече казах ми е доста малка, разположена е на "Г". Едната страна на г-то има един шкаф(този, който е под мивката), до него пералня и до нея хладилник. А другата страна е друг шкаф и фурна до него. Идеята е да се простим с половината от този шкаф и да дръпнем фурната плътно до стената, тъй като тя е на около 3-4 см. от стената и от шкафа. И ако преместим фурната плътно до стената и отрежем половината шкаф, остават точно 45-46см. ширина и идеята е там да набутаме съдомиялна, от този тип 45см. Проблема е, че ще е плътно до фурната(свободностояща). Никаква идея си нямам могат ли двата уреда да стоят плътно един до друг. Вчера докато готвих, пипнах фурната, страниците и не са топли, явно е топлоизолирана, но тази част, която е към вратата на фурната се нагрява, а вратите на фурната и съдомиялната ще съвпаднат, защото уредите са с една и съща дълбочина. Който е наясно нека ме светне дали това е проблем. Благодаря ви предварително!
Това че двата уреда са един до друг,не е никакъв проблем.В къщи са разположени по същия начин,съдомиялната е плътно до фурната и така вече около 25 години си съжителстват безгрижно...За това време съм ги подменял няколко пъти с нови,и няма ядове..
iveto благодаря ти, значи ще почвам да мисля каква съдомиялна да взимам 45см., и другата стъпка е да викна дърводелец да ми отреже шкафа, мислех си и за стандартна 60 см. , но става много несъразмерно и грозно, иначе с или без половин шкаф все тая, макар че с моята кухня с два шкафа долу и два горе и половин шкаф ми е важен. Някой път си викам "Така имам нужда от еди си какво" и после мисля,мисля и се отказвам с мисълта"Като го купя - къде да му намеря място" Но по-важното е, че намерих място за съдомиялна. Дано само водите да не ми създадат проблем, че трябва да се прекара вода и до тази стена.
Би трябвало да може да вържете съдомиялната с меки връзки към чистата и отпадната води на пералнята. Колко голям остава шкафа до фурната, ако одрежете 45см от него?
Ако отрежа шкафа наполовин, остават около 34см. от него. За това ми беше идеята, че ако сложа голяма съдомиялна става много несъразмерно, защото ще останат малко по-малко от 20 см., които за нищо не стават. Пък и на мен все пак дори и половин шкаф ще ми е от полза, на фона на цялата теснотия. Пък и 40-сантиметрова ми се струва много по-удачен вариант от "кубче".
Здравейте, решил да си взимам съдомиялна, като условието е задължително да е 45см ширина. Спрял съм се на тези 2 варианта... Съдомиялна машина 45см Indesit DSR 57M19 A EU | Indesit - Techmart.bg и http://www.technopolis.bg/bg/Freesta...020-W/p/680617 . Някой ако има мнение, коя повече си заслужава да сподели. Благодаря предварително
Здравейте,
Спрял съм се на тези две съдомиални МИЯЛНА BEKO DIS 26020 | Съдомиялни за вграждане | Съдом и МИЯЛНА WHIRLPOOL ADG 301 | Съдомиялни за вграждане | Съдом коя според Вас е по-добрия вариант? Според Вас при избора на съдомиялна машина, на какво да обръщам повече внимание? Ако имате други предложения съм на разположение като изискванията са да е 45см ширина и цената да не надвишава 650лв.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от vo_yulmi; 24-11-16 в 12:30.
Аз бих ви препоръчал най-евтиното, което може да намерите. Някоя Мидея с 5 години гаранция? Трябва ви за вграждане нали?