Добре е,явно си фен на Бошки?
Германка е,за защити ти писах!
При толкова много техника,дано да си договорил цени!
Иначе те съжалявам,ако плащаш всичко по ценови етикет!
АЕG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Daewoo
Electrolux
Fagor
Gorenje
Hotpoint-Ariston
Indesit
Midea
Neo
Siemens
Whirpool
Zanussi
Conegliano
Добре е,явно си фен на Бошки?
Германка е,за защити ти писах!
При толкова много техника,дано да си договорил цени!
Иначе те съжалявам,ако плащаш всичко по ценови етикет!
Изобщо не съм фен на БОШ. Ако може да се каже, че съм фен на някоя марка това е MIELE. Ама там всичко е $$$$. Иначе цените мога да ги напиша, ако правилата на форума позволяват. Мисля, че като цяло добри сделки съм направил.
Значи, защити ще слагам, щом трябва. И после вече се надявам всичко да е наред.
Окей,приемате в клуба на Miele!
Иначе в този клуб ползваме и машини Бош.
Ама не се нерви,нищо обидно не съм казал!
Цените не са ти актуални,защото пазарувам от Сатурн,от немски адрес-специално за Мiele.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 17:03.
За какво да се обиждам? Толкова са ми възможностите. Ако имах бездънен бюджет за обзавеждането, нямаше да обикалям магазините, а щях да си поръчам всичко от сайта на Miele.
Това с цените гледам, че е дискутирана тема, ама сега отварям сайта saturn.de и като сравних сушилните нещо не виждам голяма разлика. Предполагам, че намаленията в Сатурн ще са по-добри, ама как стои въпроса с гаранция и доставка от Германия до вкъщи?
Купия оттук!
Големият ми син е в Германия,така че ми съобщава за промоциите,но останахме само с жена ми.Също така ми купува някои специфични части за ремонт и тн.
Освен Викинга, няма ли някой друг да сподели мнение?
Best of Europe - Best of Europe - topten.eu
Разгледай свободно стоящи и за вграждане.
Здравейте,
Ще купувам съдомиялна и се чудя дали да я вържа към топлата или студената вода. Става въпрос за София и съм на ТЕЦ. Има ли някой, който ползва към топлата вода или идея как ще бъде по-добре?
Иначе изборът ми е сведен до един от тези 2 модела и не бих отказал и някое друго мнение за избора:
За вграждане GV64161 - Gorenje
и
https://www.electrolux.bg/kitchen/di...her/esl5325lo/
Здравейте,
аз искам да попитам за почистването и профилактиката, освен с препаратите за почистване, има ли нужда от нещо друго, като например да се чистят пръскачките и т.н?
Благодаря.
Здравейте, от известн време съдомиялната ни (beko dis 5530) започна да приключва програмите с по-мокри съдове (нагревателите работят ),но при край на програмата съдовете са целите в капки.Постоянно сменяме марката на солта, блясъка и таблетките(което както е на промоция ) ,възможно ли е там да е проблема и ще препоръчате ли ,блясък сол е препарати качествени?
Благодаря.
Първо почистване на всички филтри.
Изчакайте охлаждане на съдовете.
За дълги програми прах,за къси течен препарат.Гланц слагай отделно.
Солта,няма значение.Тя е за регенерация на смолата,важното е да е чиста/без боклук от преработката ѝ/.
Може да претоварвате миялката или неправилно подреждане на съдовете.
Забърсване на съдовете от хранителни отпадъци.
Миялката не е кош за боклук!
Този пост е редактиран от Viking72; 16-04-18 в 09:49.
Имал съм 4 съдомиялни машини (вероятно ползвам такъв уред от 20-на години) и никога досега не бях почиствал пръскалките... Случайно стана дума с познат, който си ги чистел редовно. Реших да погледна моите и се оказа, че имам доста запушени отвори (дюзи). Оказа се много лесна операция и с много добър ефект.
Що се отнася до препарати за почистване... по моему са без ефект. Аз си чистя пералнята с лимонена киселина и белина. И миялната съм чистил така (досега само два пъти). 10 пакетчета лимонена киселина, литър обикновена белина, програма БЕЗ предварително плакнене и с висока температура. Слагам на лимонената киселина, БЪРЗО лисвам белината и затварям, защото е задушлива реакцията. Когато става дума за пералня (там ефектът е МНОГО добър, например върху натрупвашата се по уплътнението чернилка/плесен, не всяка жена има меракът на Викинга да си подсушава уплътнението след всяко пране), същата процедура - лимонената киселина и белината директно в барабана (в никакъв случай в чекмеджето за препарати) и затваряш люка бързо. И отново програма БЕЗ предпране и с висока температура (80°C+).
Този пост е редактиран от Karata; 16-04-18 в 13:23.
И на сушилнята и на пералнята слагаш лимонената киселина и белината вътре където ти седят приборите/дрехите?
А пръскалките как се чистят на сушилнята?
Да, слагам лимонената киселина и белината там, където принципно се слагат съдовете, респективно дрехите. Вярвам е станало ясно, че това е процедура, с която си почиствам пералнята / съдомиялната машина, т.е. правя въпросния цикъл без да съм напълнил съдомиялната с чинии и прибори и/или пералнята с мръсни чорапи, бикините на дамите вкъщи, работни гащеризони и спално бельо... Не си налагам мнението, че това е най-правилният начин - споделям личния си опит - ако някой иска, нека опита (поне за пералнята, ефектът за мен си струва).
Сушилня никога не съм имал (чакам Викинга да ме съветва дали да си взема), т.е. нямам идея дали тези уреди имат пръскалки, нито дали те се чистят - предходното ми мнение взираше съдомиялна машина (мисля има някаква логика, при условие, че темата е за такива).
Ако ще чистите сушилня с белина и лим. киселина (имам предвид работеща машина) е хубаво да има още някой , за да отвори всички прозорци и извика бърза помощ.