Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е сушилната ви машина ?

Гласували
268. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    57 21.27%
  • Beko

    27 10.07%
  • Blomberg

    2 0.75%
  • Bosch

    57 21.27%
  • Candy

    7 2.61%
  • Electrolux

    19 7.09%
  • Fagor

    0 0%
  • Gorenje

    23 8.58%
  • Hoover

    3 1.12%
  • Hotpoint-Ariston

    18 6.72%
  • Indesit

    1 0.37%
  • Miele

    34 12.69%
  • LG

    1 0.37%
  • Whorpool

    16 5.97%
  • Zanussi

    3 1.12%
Страница 57 от 84 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1251

Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,546
    #841

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от zh Виж публикацията
    Здравейте! Решихме да си купим сушилня. Спрял съм се на Бош (фен съм на марката). Спрял съм се на тези два модела:https://www.bosch-home.bg/productlis...heatpumpdryers
    https://www.bosch-home.bg/productlis...heatpumpdryers
    Първта е 8 кг. А+++ със SelfCleaning кондензатор. Втората е 9 кг, А ++ нов модел със AutoClean и с Клас на кондензационна ефективност A. Кой от двата модела е по-надежден?
    Двете сушилни са различен клас, ако си пропуснал да забележиш. 8-ма серия би трябвало да е топ модел.

  2.  
     
  3. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #842

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Не, не съм пропуснал сериите. Интересуваме дали технологията AutoClean е читава. Не зная защо, но не намирам много отзиви за нея, дори и в чуждите форуми. Дали моделът е все още нов не зная. Това, което прочетох е положително, само едно отрицателно мнение в един хърватски форум. Собственичката е споделила, че след 20 цикъла не е чула сигнал за почистване и при отварянето на филтъра всичко е било мухъл и рамката на филтъра леко деформирана. И двата модела са с 112 л казани. Вероятно разликата в килограмите за сушене се дължи на софтуера.


  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,546
    #843

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Разликата в цената е пренебрежимо малка за уред от този ценови клас. Аз бих взел 8-ма серия.

    За отзиви със скъпи уреди е така. Все пак живеем в България и не много хора могат да си позволят сушилня за 2к лв.

  5. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #844

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Благодаря! засега избора клони към нея. Но се притеснявам от този филтър, който е на пода. Как стоят нещата с уплатненията. Дали с времето няма да се деформират?
    https://www.youtube.com/watch?v=ndZ8qR5Rg1w
    https://www.youtube.com/watch?v=nx5_OyDae9Q
    Този пост е редактиран от zh; 24-07-20 в 22:57.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,546
    #845

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Съвсем случайно попаднах на сериозни намаления на сушилни Миеле. Може да решите да ги разгледате.

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    151
    #846

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Нито една самопочистваща технология не е съвършена. Като избирах нашата сушилня изчетох и мненията във бгмама, защото сега да си признаем, ние четем, избираме купуваме, ама после жените ги ползват. Някои които имат самопочистващи сушилни от по-дълго време не са доволни. Така или иначе не е възможно с обливане на вода тези мъхове да се премахнат изцяло и все остава по малко и с времето сушилнята се задръства. Трябва ѝ профилактика на година-две в сервиз с пълно разглобяване за почистване на кондензатора (заплаща се отделно), а една потребителка казваше че има специални препарати за почистване на самопочистващи сушилни, явно разяждат тази гнусна маса която задръства кондензатора. Някои от самопочистващите на бош пък са капсуловани и за да се стигне до кондензатора се реже една пластмаса и от Бош няколко години след излизането на тези сушилни и проявата на проблемите пускат допълнителен комплект с капак, винтове и уплътнение които се слагат върху изрязаната пластмаса. Последната им технология пък Аутоклийн май е твърде нова за да се знаят съвсем слабостите ѝ, аз се двуомих за нея но малко ми беше странно това чистене на контейнера отдолу на няколко сушенета. Това означаваше че там от сушене на сушене се събира мокър мъх и се зачудих този мокър мъх няма ли да се вмирише защото една от бгмама се оплакваше от миризма на блато като работи сушилнята.
    Допълвам че сушилните Бош независимо със самопочистване или не въртят само в едната посока. При сушене на голям чаршаф с други неща някои потребители се оплакват че се образува една топка (чаршафа обгръща всичко останало) и не се разплита. Когато чаршафа отвън изсъхне, сензора отчита и изключва сушилнята а вътре в тази топка другите вещи са влажни все още. Това също ме спря. Другите сушилни от време на време обръщат посоката на въртене и замотаните дрехи се разплитат.
    Този пост е редактиран от anonim4o; 25-07-20 в 13:32.

  8.  
     
  9. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #847

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от anonim4o Виж публикацията
    Нито една самопочистваща технология не е съвършена......
    Много точно и ясно. Благодаря!
    Днес ходих до Технополис и накарах един от консултантите да ми покаже тези филтри на Аутоклийн. И на мен не ми вдъхна доверие тази технология. Те са два и се застъпват един върху друг с гумени уплътнения. Все пак там около кондезатора макар и да се облива се развива някаква температура и след време има вероятност да се втвърдят и да изгубят свойствата си. Така, че и аз се отказах от Аутоклийн. Доста клипчета изгледах в YouTube и видях, че при някои модели на Бош, долния панел е капсулован. Консултантът ми показа и модел с капак. Отварясе с помощта на 4 лостчета и зад капака има дунапренов филтър (не са SelfCleaning Condenser), който се пере, но с течение на времето се скапвал и струвал доста пари. Та капсулованите са необслужваеми. Но ето тук при модела WTW876WBY Серия| 6, 8 kg, А+++ със SelfCleaning Condenser се вижда, че долният капак се отваря https://www.youtube.com/watch?v=EQXg_ZWA0QQ&t=5s. Но какво има зад капака? Щом е със самопочистващ се кондензатор, не би трябвало да е с дунапренов филтър. Ще оглеждам все още. И ако не е тайна Вие каква сушилня избрахте?
    Искам да Благодаря и на gurcayyза направените предложения.

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    151
    #848

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Някои са с капак.зад капака трябва да е само кондензатора при самопочистващите. За съжаление почистването не е лесно, той се забива не само отпред че да го изчистиш, но и в дълбочина. Гледах клип на чистене на сушилня. Разглобиха я изцяло и чистиха кондензатора с водоструйка. Нашата сушилня я купи жена ми, през главата ми. Абе уцели като цяло, пълна случайност. Тук темата беше позатихнала и разпитвах в мамите, като се отсее плявата на човек му се изясняват някои неща.
    Тук четете ако ви интересува от мнение 450 натаък че не ми се преразказва цялото обсъждане
    https://m.bg-mamma.com/?topic=1163390.450
    Този пост е редактиран от anonim4o; 25-07-20 в 18:28.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #849

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Имаме Мийле от година, ползва се всеки ден. За една година един път е чистен филтъра и се чисти елементарно с прахосмукачка. Филтъра в барабана се чисти по-често , но е съвсем лесна процедура. Който има 2000+ лв за даване за сушилня не разбирам защо ще купува нещо друго освен Мийле.

  12. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #850

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Сподели модела да го разгледам.

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    151
    #851

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Модела при Миле няма кой знае колко голямо значение. Вътре са еднакви. Разликите са в програмите, килограмите, , дисплея, дали ще има wifi, и дизайна. Разлика има при филтрите - тези с непрозрачен люк горния им филтър е на люка от вътрешната му страна, а на тези със стъклен люк горния филтър е кошница под вратата. Но всичко това са козметични разлики. Реално повече от 2-3 програми не се ползват. Килограмите за сушене са ми съмнителни защото сушилните са с еднакви барабани, дисплея дали е такъв или онакъв - голям праз. Wifi e удобно защото получаваш известие на телефона като свърши сушилнята ама хайде чак пък толкова.....
    Нашата е TWF 500 има я на картинката дадена по-горе от gurcayy
    Долния филтър при нас обаче се чисти по-често. Не като на Slushatel Може би зависи от количеството дрехи които се сушат и материята им. Памучните пускат много мъх. Изкуствените материи не пускат. Нашия долен филтър се чисти на месеца веднъж горе-долу. Този на вратата след всяко пускане.
    Този пост е редактиран от anonim4o; 25-07-20 в 23:10.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    52
    #852

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Миналата година взех намален базов модел ( Miele TDB 230 WP Active ) за 1300лв. Не знам как е при другите с такива врати, но на нея няма филтър на вратата. Филтрите горе са два, както на останалите. За мен, и трите са доста ефективни, което е предпоставка за по-дълък период от време без да се налага профилактика. Почистват се лесно и бързо. Барабанът на сушилните Miele е 120л. За срванение, при Bosch е 112л. Аз съм доволен. Досега не съм имал проблеми. Нямам база за сравнение, но спред мен си е ок. Аз също не бих взел машина с т.нар. самопочистване. Има сушилни без самопочистване и в същото време и те нямат филтър долу. Всички си имат някакви предимства и недостатъци и човек трябва да поразучи, за да избере това, което е най-добро за него. Срещал съм мнения за сушилните на Miele, че не изсушават напълно, но при мен всичко е наред в това отношение. Има допълнителни настройки, а и съдя по това, че винаги се слагат веднага дрехите в шкаф и досега няма нещо, което да е замирисало или нещо подобно. За мен шума е приемлив. Имаше тук оплакване и за това.
    --------
    Сетих се за нещо. Със сигурност има и други разлики с по-скъпите модели, но при моята горния капак не се маха. Аз поне не виждам да може, а и някъде бях чел нещо такова, но за базов модел пералня. Това може да е проблем, ако трябва да се вкара през тясна врата.
    Този пост е редактиран от Plamen11; 25-07-20 в 23:34.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,401
    #853

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    За долния филтър има индикатор - като светне е за чистене. Филтъра в капака събира мъх , да и се чисти редовно.

  17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    151
    #854
    Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    За долния филтър има индикатор - като светне е за чистене. Филтъра в капака събира мъх , да и се чисти редовно.
    Аха. Нашия индикатор светва около веднъж на месеца. Може и по-често. Усетих че жена ми не му обръща внимание. Сутрин става и отваря сушилнята, вади дрехите и хлопва люка. А при отваряне и затваряне на люка индикатора се изчиства и спира да свети. Питам я - светеше ли червено, отговора е - ох толкова бях сънена...не знам..... На следващото сушене той пак светва. Абе това жените и уредите....

  18. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #855

    Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

    Благодаря на всички за съветите и мненията?
    Избора се свежда до две марки Бош и Миеле.
    https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr87tw0by
    https://www.miele.bg/domestic/tumble...EcoSpeed%268kg
    Отказах се от AutoClean и SelfCleaning Condenser на Бош след като изгледах някои клипчета. Цената на модела е добра Недостатък за мен е, че няма осветление в барабана, но се преживява. Проблема е дясното отваряне ще ми малко неудобно. Миелето е с ляво отваряне и заспива. А е и цена. Със сервизните обслужвания при Бош, звъниж на коол центъра и ти изпращат техник от Варна. За Миелето ако се наложи не знам как стоят нещата. До десетина дни трябва да го реша. Някой ако знае нещо за сервизните обслужвания, моля да сподели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 84 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1014
    Последно: 24-02-24, 11:43
  2. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 22:45
  3. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 95
    Последно: 28-01-21, 16:34
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе