Здравейте, някаква идея тази машинка струва ли си?!
https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...240MG/p/683720
Бюджета е до към 700-750 лв. Доколкото гледам за тези пари Беко, Финлукс, Шарп, Грундиг и...на промоция някое Канди или Хотпойнт. Ако има хора с впечатление от тази сушилня или нещо в този ценови диапазон ще се радвам да чуя мнения.
Ами турска е , все едно Беко, ти си решавай.
Здравейте, според мен не гледайте само парите, а итози показател "КЛАС НА КОНД. ЕФЕКТИВНОСТ"
Както е написано, че е "В" според мен означава, че няма да садостатъчно сухи и като приключи програмата, ще са леко влажни и се получавамалко двойна работа със сушенето.
Колко Ви е капацитета на пералнята, която ползвате? За да са изсушени добредрехите и да не се мачкат, капацитетът на сушилнята трябва да е по-голям откапацитетът на пералнята. Не на последно място е и гаранцията и самитегаранционни условия, кой е сервиза. Забелязал съм че на тия съвременни бюджетниуреди, се скапват лагерите и електрониката. А след това само проблеми. Като за последно, не е много важно къде е сглобяван даден артикул, а как е сглобяван ...
От година и половина някъде сме с тази или някоя подобна. Но тогава я взех за около 1000 лв. Точния модел не се сещам, но е с 5 г гаранция, с ниска консумация на ел енергия клас на изсушаване "А". И съм доволен. Като се има предвид, че в седмицата 2-3 пъти се пуска, увеличението на сметката за ел енергия е около 20 лв. Според мен е доволно малко. :-) Пералнята е 6 или 7 кг., не помня.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...EXS-S/p/681232
Поздрави и успех с покупката. В крайна сметка Вие си решавате какво да си купите, парите са си Ваши. Но аз лично не бих се хвърлил към най-евтиното.
Този пост е редактиран от nakatasan; 06-04-21 в 09:59.
Tова не означава подобно нещо, а че ще харчи повече ток.
Единствено машини от клас А+++ са с кондензационна ефективност А или могат да бъдат!
Примерно този бош https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...EH0EU/p/683962
е А+++ с конд.еф. В.
Дали няма да суши?
То все тая. На тази цена частите са подобни на почти всички модели, независимо от марката.
Така и не ми обясниха. Според мен нещо по компресорната система беше. Щом е в гаранция - викай майстор .
Здравейте,мисля си да си вземем сушилня.В момента сме с една комбинирана,Ами ужас е.Както и да настроиш сушенето,като отвориш барабана и не може да го пипнеш от жега, прането мирише на гума,и все едно не е прано и навсякъде из барабана има мъх.Тъй като не знам дали с отделната ще е много по различни,гледам малко ползвани и с гаранция.Гледам два модела Beko DPS 7405 G B5,и Candy CSO H7A2TE-S.Beko,ми харесва на външен вид,и че има лампа в барабана.Candy ми харесва че е смарт,и може да сваляш още програми.И двете са A++ и 7 кг.Но забелязвам една голяма разлика,барабана на Беко е 102 л,а на Candy е 125.Това ако е вярно е доста голяма разлика.Гледах на живо кандито и наистина барабана е огромен.При това положение,би трябвало да суши по добре и да мачка по малко.Моля дайте мнение.
Честно казано,не ми се взема нова,понеже не знам дали ще ми допадне.6г гаранция си е плюс,но като че ли бих взел кандито което съм посочил за 350 с година и половина оставаща гаранция.И без това ще се ползва около 3 пъти седмично.А иначе твоята Кандиzзабелязал ли си да свива и мачка дрехите.
@^Rokera^
Майка ми има Hotpoint-Ariston Aqualtis и каза, че при нея дрехите излизат много по-намачкани, направо беше изненадана .
И в двете машини има топчета за сушилня, ако те въобще играят някаква роля .
Аз също съм много доволен, понякога направо обличам тениска без да се наляга да я гладя въобще .
Ами...покрай намаленията по Великден случайно попаднах в един от техно магазините и направих импулсивна покупка. Взех Amica. Имам опит с тях - котлон за вграждане и готварска печка..... Ще ги видим като сушилни. Нормално ли е да отделя топлина ?!; И помещението където е сякаш стана една идея по топло?
Тази Амика с термопомпа ли е или не?