Страница 8 от 20 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 293

Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2005

Re: Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Ами търсих си тема, в която да го пусна - не ми се прави нова...

Искам да питам badr, т.к. май е професионалист, Taz - щото май ги продава и още който може да помогне...

Установих/ме, че масово 9ки и 12ки инвертори се правят с едни и същи компресори и външни тела /за дадена фирма и модел де/ - слагат им повечко хладилен агент и май въртят на други обороти...
    Та въпросите ми са
    1. Как точно се преценява колко агент
    2. Как се преценява как да върти компресора
    3. Как се натоварва/износва компресора - ясно е, че следва да е повече

Та ако може малко техническа информация, или поне линк - не някой учебник от МЕИ, дето е апокрифна литература, за тези, които не са учили там - ако може!
    Аз нещо тази тема я пропуснах, как установихте, че са еднакви- и компресорите и телата? На външен вид ли? На първо четене се сетих за сайта на Мидея, защото от него бях вадил разни данни. Хич не е вярно. Компресорите даже на съвпадат по означения. Външните и дори вътрешните тела, ако и да са еднакви на външен вид, някой знае ли от колко и какви серпентини са направени та да се твърди, че са еднакви? За Осаката има данни да се съмняваме, но за мен всичко друго е по-елитно и без конкретни букви, мисля, че е несериозно това нещо?! Дайте малко букви на компресори!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

За външните тела си прав - съвпадат по размери, но данни за серпентините няма - това бе споменато преди... АЗ си позволих да обобщя съмнението си!
    За компресорите - имаше данни за няколко фирми - едната със сигурност беше Мидеа - гледай Инвертор-Модел и ще видиш, че компресорите са еднакви...

Та мисля, че въпроса ми остава

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Ами търсих си тема, в която да го пусна - не ми се прави нова...

Искам да питам badr, т.к. май е професионалист, Taz - щото май ги продава и още който може да помогне...

Установих/ме, че масово 9ки и 12ки инвертори се правят с едни и същи компресори и външни тела /за дадена фирма и модел де/ - слагат им повечко хладилен агент и май въртят на други обороти...
    Та въпросите ми са
    1. Как точно се преценява колко агент
    2. Как се преценява как да върти компресора
    3. Как се натоварва/износва компресора - ясно е, че следва да е повече

Та ако може малко техническа информация, или поне линк - не някой учебник от МЕИ, дето е апокрифна литература, за тези, които не са учили там - ако може!

Ще ти отговоря на лични след 3-4 дни.Обещавам ти че ще останеш доволен

5. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr

Ще ти отговоря на лични след 3-4 дни.Обещавам ти* че ще останеш доволен

защо само на лични - отговори тук или в нова тема - имам интерес дори като прост потребител*

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Какво става ако в климатика се сложи повече фреон от предписаното от производителя? Няма ли така да се подобри работата му през по-студените дни?

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Никак няма да се подобри,напротив ще се влоши а и темпертурата на изпарение ще се вдигне.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Че нали повече фреон - повече какво да се изпарява?

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Че нали повече фреон - повече какво да се изпарява?
    По-високо налягане по-висока температура на изпарение.А при ниските температури за които става въпрос доколкото си спомням има недостиг на топлина за изпаряване на агента. Виж какъв е процеса.Фреона се изпарява с определена температура(зависеща от налягането на изпарение).Сега разликата м/у темп. на околната среда и температурата на изпарение е източника на енергия.Когато ти е повече фреона налягането на изп. е по-високо а от там и температурата на изпарение.С това ти ще намалиш разликите в температурата на изпарение и околната среда.От страната на високото налягане(на кондензация) налягането ще се вдигне още и ще натовари допълнително компресора.
    Онзи случай когато таз красиво те закачи с електромера във връзка с климатик(ти беше посочил модела) който си намалява консумацията има един тънък момент ако искаш ще ти го обясня на лични.
    По скоро за работа при ниски температури трябва да се намали количеството хл.агент.
    Сега да не вземеш да си правиш екперименти с новия слиматик.Тия игри с налягането трябва да си ги играл бая време преди да експерементираш,защото те виждам като ентусиаст и току виж си източил фреона.Това се прави бавно с следене на налягането,тока и температурите.И това за конвенционален климатик.За инвертор трябва да умееш да лъжеш и датчиците.А при теб нещата ги почваш от най-трудното.
    Най ме кефеше с ония там яки установки,топлообменници и т.н.
    Братко изчисленията за топлинни натоварвания,скорости на потоци,съпротивления на преминаване са най-тежки и аз много се кефех като четях твоите идеи знаейки че дори не подозираш какво стои зад тях,но пък винаги ме е привличало нестандартното ,кефа да го измислиш,да го направиш.
    Всичко най-добро и умната

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ти остави, ама аз прихванах от ТНТМ идеите......Първоначално мислех да си слагам геотермопомпа, ама размислих... Сега ще взема една колона, ще изкормя вътрешното тяло и ще бухна иазпарителя в един казан с вода и една циркулационна помпа - и VOILA - чилър...

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Ти остави, ама аз прихванах от ТНТМ идеите......Първоначално мислех да си слагам геотермопомпа, ама размислих... Сега ще взема една колона, ще изкормя вътрешното тяло и ще бухна иазпарителя в един казан с вода и една циркулационна помпа - и VOILA - чилър...
    Да ама твойта е друга.То вече не е така вълнуващо като при Алекси.То тръпката е когато откриваш нещата,виждаш ги само в розово и т.н.При мен,а и при теб предполагам, веднага виждам сто недостатъка и някакси ентусиазма се помрачава.Друго си е неизкушен човек като Алекси.Направо си го представям как си прави тавана с разгънат изпарител.А пода с разгънат кондензатор вместо лампа виси еди скрол и нека бъде топло.Спирам дотук за да не обидя човека мисля и той ще разбере че не мисля нищо лошо за него,а напротив внася твърде приятен колорит.

Всичко най-добро и на двамата

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Идеята е супер. Въпроса е защо колона?

Виж файлчето : как го правят McQuay.

[attachment deleted by admin]

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Да ама* твойта е друга.То вече не е така вълнуващо като при Алекси.То тръпката е когато откриваш нещата,виждаш ги само в розово и т.н.При мен,а и при теб предполагам, веднага виждам сто недостатъка и някакси ентусиазма се помрачава.Друго си е неизкушен човек като Алекси.Направо си го представям как си прави тавана с разгънат изпарител.А пода с разгънат кондензатор вместо лампа виси еди скрол и нека бъде топло.Спирам дотук за да не обидя човека мисля* и той ще разбере че не мисля нищо лошо за* него,а напротив внася твърде приятен колорит.

Всичко най-добро и на двамата*
    Това е най-революционната ми идея. Проблема там е как точно да се направи конструкцията на тавана за да няма проблем с конденза. Ясно е че ще трябва да е с окачен таван на който паната му да са целите в дупки.

Ако има някой с идея ....

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Хайде един жокер.Това трябва да са две отделни машини.Едната за охлаждане другата за отопление.Иначе става местене на топлина от тавана към пода.Това с окачения е добро на него ще е тавата за конденза с лек наклон за изтичане.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Хайде един жокер.Това трябва да са две отделни машини.Едната за охлаждане другата за отопление.Иначе става местене на топлина от тавана към пода.Това с окачения е добро на него ще е тавата* за конденза с лек наклон за изтичане.
    Това е революционното - само местиш топлото и получаваш комфорт със минимални загуби. При стандартния климатик вземаш топло от вън и го въртиш вътре в стаята. При моята идея вземаш топлото което се е качило във пространството на окачения таван и ко пускаш отдоло.

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Това е революционното - само местиш топлото и получаваш комфорт със минимални загуби. При стандартния климатик вземаш топло от вън и го въртиш вътре в стаята. При моята идея вземаш топлото което се е качило във пространството на окачения таван и ко пускаш отдоло.
    А загубите от стените и прозорците кой ще ги компенсира.Най удачно е подово парно от кондензатора.Източника трябва да бъде извън стаята.Иначе става революционното откритие-перпету мобиле за което от 200г. насам в Сорбоната не приемат заявки за регистрация на патент

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 20 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе