Страница 112 от 159 ПърваПърва ... 62102110111112113114122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 2385
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Втора употреба климатици

Здравеите хора помагаите че имам голям проблем .преди седмица взехме климатик Мицубиши MSZ-AX28 поне това пише на документа 14 класААА фреон 410 .Взех го за село за родителите ми които са инвалиди като се надявах да им овлекча живота ;ДА ама НЕ тоя климатик нещо е сбъркан като го монтираха работи 2 ч стопли стаята и спря започна да отваря клапите духне хладно и ги затвори и така няколко дни ;викнах техниците -напрежението било променливо(мерихме го 210)някакъв кондензатор не бил разредил изключиха -включиха бръкнаха някъде след 15 мин и тръгна казаха че всичко е наред .Работи пак3 -4 ч и пак същия номер и аз съм на ръба на отчаянието дадох 1000лв за да стоят на студено родителите ми.Моля помагаите какъв може да му е проблема дали е оправим или да им давам зор да го сменят (не че ще ми е лесно да успея)? РР.ОООО ужас току що пак духна топло вече незная кво става за 24 часа работи само 4-5 както трябва.На външен вид е като снимката по горе.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

didipop, напрежение от 210V не би трябвало да е проблем за този климатик. Друг е въпроса, че може да пада и повече напрежението, и през зимата проблема ще се задълбочи. Направи измервания в часовете на пикова консумация, и ако има значителни отклонения, помисли за стабилизатор на напрежение.

4. Тук е от
    Oct 2009

И .според теб това ли му е основния проблем.Щото да взимам мерки че не ми се седи на студено.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

много евтино си якупил , в повечето фирми са по 1200 с монтажа предполагам че сам можеш да предположиш колко е богата сервизната база

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@didipop Наистина може да имаш проблем с напрежението. Климатика вероятно си е наред, щом техниците не са установили повреда. Ако наистина е така, дори и да го смениш с друга машина, няма гаранция, че тя ще работи. Включи един измервателен уред и виж, дали има зависимост между напрежението и работоспособността на климатика..

П.С. Имай предвид, че пониженото напрежение е по-опасно за климатика /в частност за компресора/ от повишеното. А хубавите машини са оборудвани с многобройни защити.

7. Тук е от
    Oct 2009

Уреда е вкючен от вчера инапрежението е 210 а в пикови моменти 200 под това не пада зависимост не открих щото през ноща също не работише а тогава напрежението трябва да е по наред .Абе май вече нищо не вдявам пък уж съм завършила електротехника.Нещо ме съмнява че външното тяло е друго не мога да се накатеря да го видя но но хартиения етикет е преправяно и отдолу пише фуджицу-as 251.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от didipop
    Уреда е вкючен от вчера инапрежението е 210 а в пикови моменти 200 под това не пада зависимост не открих щото през ноща също не работише а тогава напрежението трябва да е по наред .Абе май вече нищо не вдявам пък уж съм завършила електротехника.Нещо ме съмнява че външното тяло е друго не мога да се накатеря да го видя но но хартиения етикет е преправяно и отдолу пише фуджицу-as 251.
    Ами то си е ясно втора употреба не случайно японеца го е махнал. За тия пари щяхте да си купите нов климатик без проблеми.

10. Тук е от
    Oct 2006

didipop,до колкото си спомням този модел на Митсубиши няма схема за следене на захранващото напрежение и не би трябвало да има проблем при 200V,ако ти е добър трафа.Ще ти кажа какво да направиш.На платката на външното тяло има една интегрална схема,която управлява DC мотора на вентилатора.Именно на тази интегрална схема се спукват спойките,но са заляти със силикон и за това не са ги видяли,ако са прегледали въобще платката.Това му е слабото място на този модел.Ако не ти го оправят и си от Пловдив можеш да ми пишеш да го погледна.Успех!

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Ами то си е ясно втора употреба не случайно японеца го е махнал. За тия пари щяхте да си купите нов климатик без проблеми.
    Велев, каква кола разправяш, че караш... и що германеца я е махнал? Хайде стига с тия мантри, а? Ние нали си траем за Мидейките...

12. Тук е от
    Oct 2006

VeleV.Klima, разбирам ентусиазма ти да продаваш нови китайски климатици от нисък клас, но на много хора вече им е ясно, че рециклираните японски инветорни климатици държат най-доброто съотношение цена/качество! В повечето от тях има въведени технологии, които дори ги няма и в климатиците от висок клас предлагани за европейския пазар!

13. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от G.Matakov
    didipop,до колкото си спомням този модел на Митсубиши няма схема за следене на захранващото напрежение и не би трябвало да има проблем при 200V,ако ти е добър трафа.Ще ти кажа какво да направиш.На платката на външното тяло има една интегрална схема,която управлява DC мотора на вентилатора.Именно на тази интегрална схема се спукват спойките,но са заляти със силикон и за това не са ги видяли,ако са прегледали въобще платката.Това му е слабото място на този модел.Ако не ти го оправят и си от Пловдив можеш да ми пишеш да го погледна.Успех!
    БЛАГОДАРЯ в гаранция е трябва да го оправят ако вида зор ще те потърся.ДА от Пловдив съм а климатика е в с Брестник

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте пичове, не съм влизл в този форум отдавна,защото не съм имал проблеми,но от няколко дена не е така, за съжаление.Знам че тук имаше спецове по климите и дори когато го купувах се съветвах тук, дори превод на дистанционното ми дадоха пак от тук.Мисля че беше от форумец с ник blue1.Имам дайкин втора употреба от 2 години модел AN40BDP и до скоро работеше перфектно.Топля две стаи с него общо около 38 кв.м с обща врата помежду им.Малкия който е вече на година и 7 месеца на него сме го отгледали и зиме и лете и се чувстваше прекрасно,но от както взе да бръмчи навсякъде из къщата взеха и ел.уредите да страдат.Та както си работи климатика на отопление,малкия дърпа щепсела от контакта и го изключва и така няколко пъти и сега климата като се включи на топло,бачка около 5 минути и се изключва.Почва там дефрос ли как му се казваше и после пак заработва на топла,но отново за 5 минути и така през цялото време.Някой има ли идея какво може да е станало и какво трябва да се прави

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

някой може ли да ми каже за какво е следният бутон ( тоя дето съм го оградил в червено )
    [img width=450 height=600]http://media.snimka.bg/4644/015544160-big.jpg[/img]
    Дано да е разбераем тоя иероглиф . Не е май нито турбо нито за сън , както ми беше преведен и въобще 24 ч. го държах включен и никаква разлика не видях.
    Май трябваше да снимам и дисплея ама да кажа - като го натисна се намества същия иероглиф на мястото на вентилатора и там си стой докато не го изключа

17. KFC
    KFC е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Дайте съвет за климатик втора ръка 28ца и нагоре и ценови максимум 1000 лв.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от KFC
    Дайте съвет за климатик втора ръка 28ца и нагоре и ценови максимум 1000 лв.
    Трудна работа е съвета без да знаем какво се предлага в магазина в които гледаш. Запиши модели които ти харесват и ги дай тук да ги видим. Аз лично бих ти препоръчал да гледаш машини от високият клас на Тошиба, Мицубиши, Саньо, Дайкин, Фуджитсу и Национал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5345
    Последно: 13-08-25, 19:48
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 12:26
  3. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 08:50
  4. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 16:25
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 21:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе