Машината наистина е модел от 1999 година. dgenov, климатика е инвертор. През 2004 година, в обозначенията на моделите присъства буквата Z. Ако ще купуваш модел от този период 1999, 2000 търси GX, FX или SFX.
Машината наистина е модел от 1999 година. dgenov, климатика е инвертор. През 2004 година, в обозначенията на моделите присъства буквата Z. Ако ще купуваш модел от този период 1999, 2000 търси GX, FX или SFX.
искам да попитам на инверторен климатик нормално ли е да му спира перката на външното тяло при положение че работи
Спирането на външния вентилатор при работещ компресор на режим отопление е нормално при конвенционалните климатици.
Прегледах програмите на няколко инверторни модела на Mitsubishi heavy работещи на ~220V и намерих, че не е нормално вентилатора на външното тяло да изключва при работещ компресор, нито на режим охлаждане нито на режим отопление.
При режим отопление, външния вентилатор е нормално да спира при работещ компресор само при разкрежаване. Но пък от друга страна щом климатика не изписва грешка, може при твоя модел на ~100V това да е нормално. Зависи от програмата.
ако си го пускал на отопление в тези топли дни е възможно. за външното тяло говорим.
да днес ми го монтираха и сега съм го пуснал да му се нарадвам и забелязах че външното тяло спира за малко и пак тръгва
и все пак каква марка е кой е доставик в кой град. наглед дребни неща, просто за статистиката.
опа модела го разбрах MITSUBISHI MSZ-G-25F-W но все пак остава другото
Не, не е нормално!Първоначално публикувано от bultelbg
Колегата valen1 е написал...Това се случва само при случаите на размразяване на климатика. В Пловдив, тези дне не е имало такъв студ и условия за да се получи такъв процес при режим отопление.
bultelbg имам един въпрос за теб - Mitsubishi MSZ-G25F за какъв климатик ти го продадоха в АНТ?
Как да не е нормално? Защо пък да не спира, след като спира и компресора, понеже още е топло.
deian, ти не четеш...Компресора работи!Първоначално публикувано от bultelbg
Къде е казал, че компресора работи?
"искам да попитам на инверторен климатик нормално ли е да му спира перката на външното тяло при положение че работи"
Явно че работи "климатика" - за него това значи, че е включен от дистанционното. Не че компресора върти в този момент.
Ок, няма да се караме...Може и аз да не съм разбрал, но по принцип при инверторните климатици това не е нормално при работещ компресор, перката да не се върти!deian, наздраве и нека човека със здраве да си го ползва!Първоначално публикувано от deian
Не се карам, извинявай Дълъг ден ми беше.
Просто това, което е забелязал, е че перката на външното тяло понякога спира - да, спира, и ако погледнеш в този момент вътрешното тяло, то също не духа топло и ако е умно, си е вдигнало жалузите нагоре Това към bultelbg. И не му се шашкай, нормално е.
човека неможе да му се нарадва а ние се караме за нещо излишно.