слу4ва се и в най добрите семейства
Адаша го каза....Ама bultelbg не казва нищо за това като какъв са му го продали...Първоначално публикувано от Alexi
здравейте момчета - продадоха ми го за инвенторен 800лева с монтажа-АНТ след като ми го продадоха намерих този форум и разбрах че климатика е толкова стар!!! от пловдив съм!!!
Климатиците втора употреба са много читави машини. Почти всички са с много по-добри показатели спрямо новите. Аз лично си купих Mitsubishi от една софийска фирма - казва се Алимар Клима. Много съм доволен. Управителят и монтажниците им са адски компетентни и ми предложиха възможно най-добрия вариант, който може да се намери на пазара.
Не е много коректно това!!!!!
Аз също ползувам 100в. машини,но РЕКЛАМАТА ТУК Е ЗАБРАНЕНА!
айде-айде, чак пък толкова - ако го потрети свиркай на модератора
joretto пиши модела на климатика да сравним колко е по добър от новите .
здравейте- имам питане относно климатик SHARP AY-N25NC с плазма, смятам да купувам такъв и моля за някаква информация- година, показатели, надежност.... ако някой знае нещо, ще съм много благодарен !
kkrumov,Здрасти!
Охлаждане 2.2 kW (0.9 - 2.6) и консумация 830 W (340 - 1010), отопление 3.0 kW (0.9 - 3.9 ) и консумация 970 W (290 - 1300). Обема въздух който превърта вътрешното тяло на охлаждане е 8.4 м3/min и на отопление 9.7
На охлаждане допустимия шум на вътрешното тяло е 37 dB и на отопление 39 dB. Съответно на външното тяло е в границите 43 - 45 dB. Климатика събира 530 g R22 и мога да кажа, че този модел от мои наблюдение, бачка добре. Много трябва да внимаваш какво дистанционно ти дават, за да можеш да си ползваш пълноценно функциите. За какво помещение ще го взимаш, като какъв климатик ти го продават, на каква цена?
Момчета помагайте и аз от доста време обикалям. Изчетох де що има информация (вкл. всичките 48 страници на тая тема) за килматиците втора ръка и все още не мога да реша.
Помещението което ще климатизирам е около 30 м2 с средна височина 2.6 м Г образно и ще представлява Хол с Трапезария и Кухненски бокс.
При това положение реших да се спра на 2 десятки Toshiba: RAS-2284v (на етикета пише 2003) и RAS255PD-D (на етикета пише 2001) моля ви дайте ми повече инфо за тези двете да знам дали си струва.
Цената е 1110+ 360 монтаж за двата климатика! Казвайте какво да правя че вече ме боли главата от обикаляне и мисли!
Сега нямам време но после аз ще опиша всичките си премеждия по търсенето дано да помогна на други
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне с информация за Toshiba RAS-281GAD или GD ? Благодаря.
А защо си се спрял на втора употреба-това си е нож с две остриета. В тези пари,1500,можеш да вместиш марков конвенционален 5-6 квт с всичките му гаранции,съвременни салтанати и пр.
csteffanov, Здрасти!
Ще започна с Toshiba RAS 255PD - модел 2001 година, охлаждаща мощност 2.5 kW, консумация от 800 W и COP 3.13, отоплителна мощност 3.4, консумация от 930 W и COP 3.66. При 2 градуса външна температура, отоплителна мощност се смъква на 3.3 kW. Нисък клас машина, в класацията на ECCJ, заема 42 позиция. Моят съвет е да успееш да си намериш не 255PD, а 255UDR или 255PDR.
С такова разположение на помещението, с един климатик трудно би постигнал оптимална температура във всяка една точка - особено когато е под формата ГПървоначално публикувано от vanko68