За кой модел Мидеа иде реч? Имам схема на msf... (теглих я от mideaaircon), ама не мога да я пусна...Ще зема да я пратя на лична поща на badr- той е проф., а и е публикувал- значи ако е интересна- има начин да я пусне...
За кой модел Мидеа иде реч? Имам схема на msf... (теглих я от mideaaircon), ама не мога да я пусна...Ще зема да я пратя на лична поща на badr- той е проф., а и е публикувал- значи ако е интересна- има начин да я пусне...
Благодаря.Схема ли е винаги е нужна
Та значи на тази схема има реле- защита от претоварване...Май за него става дума?
Терморелето се монтира на компресора,ако последния не може да стартира за определено време или пък консумира повече ток релето изключва а след известен период от време се самовъзстановява.Не става въпрос за него
//edit
Получих схемата(благодарение на llll) и мога да потвърдя думите на Tехно става въпрос именно за кондензатора на вентилатора.С четири клеми е по две на извод
Опа тук не съм съгласен :coolsmiley:Първоначално публикувано от Tecno
Монтирал съм външното тяло във въздушната междина на блока-400 м3, там е доста по-топло всичко е затворено и влажноста на въздуха е доста по-ниска, миналата зима при -20 навън горе беше 4 градуса над нулата.
а проблема идваше от там че датчика е закачен на питата, а климатика работи в режим 3-4 минути работа 8-12 почивка, получава се така че при следващото тругване датчика мери температурата на питата а тя не се стоплила достатъчно щото вентилатора изключва заедно с компресора, а горе друго течение не става. Та за това когато му дойде момента за включване този датчик просто обръща режима на работа размразява 3-4 минути и тогава почва да работи.
наистина в момента този режим съм го изключил напълно но при условие че имаше навън температури от -10 а аз не съм видял и капка конденз да капне от климатика мисля че мога да си го позволя.
![]()
Съмнително е това за по ниската влажност.Но ако външното тяло не се заскрежава и обледява може да си го караш така до лятотоПървоначално публикувано от DIDOTO
Това, правоъгълното, с четирите клеми найстина се оказа кондензатор!
* 2,5mF/450V
На всички учасници , модератори и съдържатели на Ф О Р У М А
Весело посрещане на новата 2006 год.