Страница 106 от 156 ПърваПърва ... 5696104105106107108116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от polytex
    * Към Тото1 и Таз: Моля ви и двамата изгладете спора помежду си. Знаете ли че се чувствам някякси* неловко. Мой въпрос стана предмет на тази* словестна "престрелка". Мисля, че и двамата знаете доста и ако си допълвате знанията и опита си взаимно, то всички ние ще имаме полза да научим повечко по проблемите свързани с климатиците.
    Благодаря ви за усилията.
    Sa men spora e priklu4il. Ako sam ubidil s nesto TAS makar 4e ne vigdam s kakvo MOLIA

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от vlladi
    momceta niakavi komentari za panasonic cs/cu e12dke,topli li pres zimata
    Zavisi ot pomestenieto,pis6i kakva e kubaturata

//mod edit Не пускай последователни постове, ползвай бутона едит.
    И пиши на кирилица!
    Правила на форума
    ......
    чл. 6. При тенденциозно неспазване на правилата потребителя се заключва за неопределен период време.

4. Тук е от
    Nov 2004

Пак се почна - топли ли, не топли ли, всичко топли бе хора, за това е направено - да охлажда и да топли, само че си зависи от МОНТАЖА как ще топли и как ще работи и как ще се държи въобще климатика, не можахте ли да го разберете. Аз направих един призив, но никой не слуша, а после защо така , ама нали беше така. Без ред нищо не става. Има си правила и те не са измислени просто да ги има - еди кое си трябва да стане така и така за да нема издънки, а ако има на всеки ще му е чиста работата защото след като е следвал правилата и се е случило нещо то ръцете му са ЧИСТИ и никой не може да го пипне за нищо че е по негова вина, отделно като е изпълнено както трябва и потребителя ще е доволен и нема да има разправии, няма техниците да се разкарват по 100 пъти и всички ще са доволни, това е смисъла на правилата , в случая инструкциите за монтаж на климатик и начина му на ползване, а не всеки да се пише разбиращ, аз не разбирам от нищо, просто чета какво са написали, а няма нищо случайно написано по тези книжки, които всеки пренебрегва. Просто някой преди това го е обмислил многократно, проверил го е многократно вместо ТЕБ, преминало е това негово творение и сертификат за годност и най-накрая и ти го е предложил наготово, а всеки от нас се пише на голям дявол. но има едно голямо НО, следвай правилата и ще бъдеш добре, иначе настъпва хаос.
    Просто трябва да има контрол върху извършваната дейност, дали ще е държавен, дали ще е некъв независим, дали ще е фирмен, но трябва да има контрол върху качеството на изпълнението, именно за това трябва да ПОВДИГНЕМ въпроса някъде където ще има ефект.

5. Тук е от
    Nov 2005

okolo 75 kubika etag 2 ot kashta otgore e tavan a ot dolu hiama nikoi.ima dobra izolazia

6. Тук е от
    Nov 2005

извинявай те

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@popeto
    Относно монтирането и правилата за монтиране.Приятелю аз бях този който написа за увакумяването с вакум помпа и съм върл противник на гонене на въздуха с фреон.
    Няма да описвам влиянието на некондензиращите газове в/у цикъла на работа на климатика.Дотук добре.Ама гледай сега другата страна на медала.Някои марки например в инструкциите за монтаж указват тоя тъповат номер.Как например да накараш бригада монтираща климатика да го направи с увакумяване когато в книжката с инструкциите е посочено монтиране с изпускане на фреон.
    Тук виновни са самите производители. И тук клиента попада в 9-я кръг на ада.В магазина му казват каквото си избрал си го получил.Бригадата казва виж ся тука какво пише.
    И в крайна сметка на човека му писне и си казва ами квото стане и това е

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от vlladi
    okolo 75 kubika etag 2 ot kashta otgore e tavan a ot dolu hiama nikoi.ima dobra izolazia
    Ще те грее перфектно, през зимата.

10. Тук е от
    Oct 2005

"Connect a vacuum pump and vacuum gauge to the system and pull a vacuum of at least 4 Torr (5 mbar). See table. When this vacuum has been achieved, then hold on vac for at least a further 30 minutes." Tova e 4ast ot documenta "Head Pumps Technical Manual".PDF. Te horata sa go kazali -30 min, aide pone 20-25 /ot men.../

11. Тук е от
    Nov 2004

И кои са тези марки с изпускането от фреон, просто ми е любопитно.

12. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @popeto
    Относно монтирането* и правилата за монтиране.Приятелю аз бях този който написа за увакумяването* с вакум помпа и съм върл противник на гонене на въздуха с фреон.
    Няма да описвам влиянието на некондензиращите газове в/у цикъла на работа на климатика.Дотук добре.Ама гледай* сега* другата* страна* на медала.Някои марки например в инструкциите за монтаж указват тоя тъповат номер.Как например да накараш бригада монтираща климатика да го направи с увакумяване* когато в книжката с инструкциите* е посочено монтиране с изпускане на фреон.
    Тук виновни са самите производители. И тук клиента попада в 9-я кръг на ада.В магазина му казват каквото си избрал* си го получил.Бригадата казва* виж ся тука какво пише.
    И в крайна сметка* на човека му писне и си казва ами квото стане и това е
    Е при мен на упътването си пише с вакуумпомпа, но пичовете си го избутаха с въздуха. В крайна сметка обаче аз го купувам от магазина, те не ми признават гаранцията ако ми го монтира някой различен от техните монтажисти, те ми го монтираха така, те ще си поемат гаранцията като се счупи! Нали ти е ясно колко ще дойдат ако сега им кажа елате да си изсмучете въздуха като хората след като климатика си работи... Не че казвам, че трябва да е така, но ... Добре би било Техномаркета (и подобните маркети) да имат някакъв последващ контрол - примерно аз да комуникирам директно с тях и да им кажа "Абе уважаеми господа, така и така, фирамата която ми изпратихте нещо пообърка монтажа, в иструкцията на продаваното от вас устройство не пише така" и оттам те да си се оправят с монтажистите. В крайна сметка проблемите от неправилен монтаж пак бият по тях... Май обаче никой не се интересува от това. Важното е да се продават повече климатици... Просто те са си виновни, няма достатъчно контрол от тяхна страна.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Е при мен на упътването си пише с вакуумпомпа, но пичовете си го избутаха с въздуха. В крайна сметка обаче аз го купувам от магазина, те не ми признават гаранцията ако ми го монтира някой различен от техните монтажисти, те ми го монтираха така, те ще си поемат гаранцията като се счупи! Нали ти е ясно колко ще дойдат ако сега им кажа елате да си изсмучете въздуха като хората след като климатика си работи... Не че казвам, че трябва да е така, но ... Добре би било Техномаркета (и подобните маркети) да имат някакъв последващ контрол - примерно аз да комуникирам директно с тях и да им кажа "Абе уважаеми господа, така и така, фирамата която ми изпратихте нещо пообърка монтажа, в иструкцията на продаваното от вас устройство не пише така" и оттам те да си се оправят с монтажистите. В крайна сметка проблемите от неправилен монтаж пак бият по тях... Май обаче никой не се интересува от това. Важното е да се продават повече климатици... Просто те са си виновни, няма достатъчно контрол от тяхна страна.
    Там е работата че не бие по тях проблема с увакумяването.Ефекта е скъсяване срока на експлоатация на машината.За гаранцията ресурса на машината е достатъчен след гар.срок да му мисли клиента.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Там е работата че не бие по* тях проблема* с увакумяването.Ефекта е скъсяване срока на експлоатация на машината.За гаранцията ресурса на машината е достатъчен* след гар.срок да му мисли клиента.
    Освен почистването на системата вакумирането има ли и някакво влияние и върху работата на системата- без вакумиране при неработещ компресор налягането би трябвало да е равно на атмосферното. От друга страна работното налягане в системата (по каталожни данни) е 2.4 МПа- т.е не е вакуум... Не ми е ясно

16. Тук е от
    Oct 2005

Идеята на вакумирането е да се изтегли водата /тя кипи при ниско налягане/ и да се провери системата за херметичност/ да не влиза въздух през връзките между двете тела/.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Вакуумирането на тръбите се прави не защото е необходимо да съществува вакуум, а защото нетрябва да попадне въздух и разтворена в него влага в хладилния кръг. Въздухът влошава режима на работа на климатика. Имайки предвид, обаче, количеството ( при диаметър на тръбата 6 и 10 мм и дължина да речем 2-5 м.) което е пренебрежимо, то това влошаване е нищожномалко. По-страшно е попадане на влага в системата (дори и 1 капка). Тъй като водата замръзва при 0 градуса (при атмосферно налягане) то има опасност да попадне в капилярката (една тръбичка с отвор 1-2 мм), да замръзне там и да я запуши, което ще доведе до спиране на климатика.

Предполагам, че се досещате, че дали ще издърпаме въздуха и влагата посредством вакуум помпа или ще ги изгоним посредством надуване на тръбите с фреон е ПОЧТИ едно и също. Вакуумирането е по-добрия вариант, тъй като е гаранция за херметичност на системата. При гоненето на възха и влагата с фреон, херметичността се установява след 2-3 дена работа на машинката.

Бих искал да успокоя всички, чиито клими са монтирани и не са вакуумени с помпа, че ако след 3 дена (до 1 седмица) климите им работят все още нормално - значи всичко е наред и няма място за притеснения.

Бих искал също така да предотвратя евентуални "атаки" на феновете на вакуум помпирането срещу този пост като спомена, че все по-често в инструкциите за монтаж на климатиците пише: "Make sure there is no air nor humidity left in the refrigerant circuit", като не се уточнява начина.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Вакуумирането на тръбите се прави не защото е необходимо да съществува вакуум, а защото нетрябва да попадне въздух и разтворена в него влага в хладилния кръг.* Въздухът влошава режима на работа на климатика.* Имайки предвид, обаче, количеството ( при диаметър на тръбата 6 и 10 мм и дължина да речем 2-5 м.) което е пренебрежимо, то това влошаване е нищожномалко.* По-страшно е попадане на влага в системата (дори и 1 капка).* Тъй като водата замръзва при 0 градуса (при атмосферно налягане) то има опасност да попадне в капилярката (една тръбичка с отвор 1-2 мм), да замръзне там и да я запуши, което ще доведе до спиране на климатика.

Предполагам, че се досещате, че дали ще издърпаме въздуха и влагата посредством вакуум помпа или ще ги изгоним посредством надуване на тръбите с фреон е ПОЧТИ едно и също.* Вакуумирането е по-добрия вариант, тъй като е гаранция за херметичност на системата.* При гоненето на възха и влагата с фреон, херметичността се установява след 2-3 дена работа на машинката.

Бих искал да успокоя всички, чиито клими са монтирани и не са вакуумени с помпа, че ако след 3 дена (до 1 седмица) климите им работят все още нормално - значи всичко е наред и няма място за притеснения.

Бих искал също така да предотвратя евентуални "атаки" на феновете на вакуум помпирането срещу този пост като спомена, че все по-често в инструкциите за монтаж на климатиците пише: "Make sure there is no air nor humidity left in the refrigerant circuit", като не се уточнява начина.
    Благодаря! Надявам се да си прав- все пак си човек със опит явно... :Super:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе