Значи не е грец но на термистор хич не ми прилича.Отвори го някой ден и виж надписите или поне кабелите къде водят.
Значи не е грец но на термистор хич не ми прилича.Отвори го някой ден и виж надписите или поне кабелите къде водят.
Това е добра идея! И аз ще пробвам Мидеята, че и тя се размразява на време! Само че при мен е по-различно: нямам отделен кабел за термодатчика, а при мен един общ 5 жилен кабел свързва външното и вътрешното тяло! Ама като гледам, №3 и №4 са за датчика! Дано не греша, че
[/quote]
JoroM
Грешиш за Мидеята ,че можеш да я излъжеш по-малко да размразява.
Мидеите нямат термистори във външното тяло.
При тях се следи време и температурна разлика между двата датчика.
Изключение прави MSG/...HRI
А това което го е правил DIDOTO го остави.Неговия клим.никога няма да мине в дефрост.
Те хората са го изчислили,че при -6 трябва да изпълни програмата.А това че някои го приемат за излишно си е за тяхна сметка.Само че те незнаят че по този начин променят съответния COP на климата.
[quote=JoroM ]
не съм много сигурен но май НЕ грешиш! Сега като си погледнах снимките, има една джаджа с 4 клеми, дето не я знам за кво е! Качих снимката, ако някой знае кво е тва правоъгълното, че на мен ми прилича на термо-датчик!
* *
Всъщност повече ми прилича на ГРЕЦ!?! Кажете кво е това правоъгълното, че иначе трябва да отварям климатика и да го меря!
Това което виждаш е кондензатора на вентилатора.
Ами и на мен не ми прилича на термистор, ама не виждам кво друго ще е!Мидеите нямат термистори във външното тяло.
Като го гледам, по-вероятно ми се вижда да е термистор, отколкото кондензатор!Това което виждаш е кондензатора на вентилатора.
Аз ти казвам какво е пък ти си мисли каквото искаш.Първоначално публикувано от JoroM
съмнително е кондензатор с три кабела освен ако два не са накъсо свързани
@Tecno, ти знаеш ли за кое всъщност става въпрос??? Непосредствено под неизвестната правоъгълна джаджа действително има кондензатор! Не знам за теб, но аз досега НЕ съм виждал КОНДЕНЗАТОР с 4 клеми!!!
Има Жоро с 4 клеми по две на извод.Има и с повече.Но на ел.моторите са с два извода и по 2 или 4 клеми
Големия кондензатор е за компресора
Аз знам.За теб не знаяПървоначално публикувано от JoroM
На двете клеми(на късо) се подава фазаПървоначално публикувано от badr
Още утре ще го отворя сандъка! Да видя кво ще се окаже!
В момента вали, иначе щях да го отворя още сега!
Така можеПървоначално публикувано от Tecno
Е щом си решил отваряй.Първоначално публикувано от JoroM
Не мога само да разбера защо човек трябва да се опари за да разбере че е водата е вряла.
Че ние тук излиза че си говорим празни приказки.
Нищо лично ама много спориш.
Хайде Весели празници.
Весели празници на всички и от менПървоначално публикувано от Tecno
Нищо лично, ама око да види, ръка да пипне!
Весели празници!