Страница 115 от 184 ПърваПърва ... 65105113114115116117125165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,711 до 1,725 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Колко ми харчи климатика...?

Абе аз ползвам една дето е с новия фреон-410-MSR3, дето ги плюете. И си работи нормално и сметката ми за ток е нормална спрямо моята употреба. Хубаво е да има повече алумин в външното тяло верно е това, но тая зима е лабава, факт. Така че аз виждам икономия от топлото време, а не от инверторите дето Велев ги хвали !

И моя съсед сложи инвертори Фуджицу за 1300 лева уж на промоция, та като се размразяват тая зима и се чува как ще излитат за ЮГ. То верно че зависи и от настройките как са ги сложили. Но като цяло съседа ми плаща за 2 климатика много икономични и маркови около 200 лева кеш пара. И дано не му отлетят на Юг тия марковите ! Ха Ха

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Що ли не ти вЕрвам..........
    п.с.тия хайвани от подписа ми са вече втората смяна,та.... смятай колко години съм на хорото

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

И аз не знам вече на какво да вярвам ! Що ти по 30 лева за ток ли плащаш с твоите хайвани, а ?

Като зачетох внимателно на Велев писаното и разбрах че е с два климатика и един Бойлер. А не с три както може да остави впечатление или е написано много лошо за разбиране. И бойлера го пуска само на нощна, та и пералнята. Сметката му гони 180 лева на външни температури -2 до +2 сутрин, а миналата зима на -27 е била 200 кажи речи и кво излиза. Тая зима декември имаше една седмица около нова година да е била -14 на моменти сутрин !!!
    Е ?!
    Този пост е редактиран от kossis; 13-02-13 в 17:00.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Аз да взема да напомня, че темата е "Колко ми харчи климатика". Темата за това "Колко ми е сметката за тока" е в разел Дъра-Бъра. Ако имате да казвате някакви данни засечени с уред с що годе прилична точност е добре. Другото е чесане на пръстите.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Аз тази зима съм с по малка сметка 192лв с 4 12ки мидея различни класове сравнение с миналата зима с японските инвертори при по ефтин ток имах 239лв.
    Е тука кво стана че не разбрах а де ??!! Случайно попаднах на това от 2009 година. В същата тема е.
    Направо получих обратна де-компресия директно от компресора. А и цената на тока беше друга.
    Това е факт вече, нали ?
    Този пост е редактиран от kossis; 13-02-13 в 17:13.
    diksanal и mitak-tv1 харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Така е, марковите климатици харчат повече от евтинджоса- край на спора,убеди ме.
    smqnab одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Отговор: Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Е тука кво стана че не разбрах а де ??!! Случайно попаднах на това от 2009 година. В същата тема е.
    Направо получих обратна де-компресия директно от компресора. А и цената на тока беше друга.
    Това е факт вече, нали ?
    Каквото имаме за продан-това си хвалим,след време ще е друга стока и те така...търговийка.
    mitak-tv1 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Истината е че един климатик какъвто и да е било той харчи точно толкова колкото ние искаме да ни свърши от него полезна работа.
    Разбирасе за разхода му имат значение много други фактори, като това дали е направен изобщо за отопление и условията при които трябва да достигне дадена температура. Тоест това не е крушка за осветление.

Е тука се съгласих с diksanal от горният пост. Не исках аз да го казвам, щото ценя труда на майсторите и знам че не е лесен занаята им-иска се нюх и познания, Но в тая работа има и търговски момент и той също е много важен за една манифактура, така че.......

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    И аз не знам вече на какво да вярвам ! Що ти по 30 лева за ток ли плащаш с твоите хайвани, а ?

Като зачетох внимателно на Велев писаното и разбрах че е с два климатика и един Бойлер. А не с три както може да остави впечатление или е написано много лошо за разбиране. И бойлера го пуска само на нощна, та и пералнята. Сметката му гони 180 лева на външни температури -2 до +2 сутрин, а миналата зима на -27 е била 200 кажи речи и кво излиза. Тая зима декември имаше една седмица около нова година да е била -14 на моменти сутрин !!!
    Е ?!
    Всъщност имам 4бр климатици две Мидеи MSF1-12HR и MSF1-12HRN1 като първата изобщо не се използва стаята на сина не се ползва след като се изнесе в ново жилище. Имам и 2бр General 12LKC използват се постоянно както и втората Мидея. И бих казал че сметката ми е малко завишена защото всеки климатик е с уред и имам инфо за месечните им сметки но сега както виждате има хора много по зле с надписаните сметки.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Велев, понеже си майсторче и ги чаткаш тия машини, та да питам относно разликите между инверторите и конвенционалните клими.
    А именно, това дето аз разбрах е че инверторните са бъдещето на климатичната и хладилна техника- това е така, защото имат много предимства като-по лесно и прецизно управление на компресора, по стабилна работа на компресора при колебания на мрежовото напрежение заради многократното изправяне и филтриране на мрежовото напрежение. Всичко това се дължи на постояннотоковото управление на компресора. От това следва и намаляне на консумацията на енергия. Недостатъците са че има много електроника, която създава предпоставки за проблеми и също харчи енергия. В крайна сметка по някога конвенционален климатик може да го докара на параметри почти като инвертор, стига да е качествено изработен. Понеже конвенционалният работи като хладилник -включва и изключва на интервали при пълна мощ, а инвертора работи постоянно но с различна скорост на компресора и разхода на енергия може да е подобен. Та това знам до тука. Ако нещо не е така ме поправи.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Едно е сигурно - по-малко, отколкото са отчели ЕРП

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Предимството на инвертора е не само в по ниската консумация но и в комфорта които дава сравнен с обикновения климатик. Аз съм имал възможност да сменям моите климатици няколко пъти като навремето когато дойдоха първите климатици втора ръка от Япония дори бяха със жични дистанционни и такива съм имал. Та живота на маркова клима дали ще е конвенционал или инвертор зависи от ползването но потчи са равни единствено при инверторите електронните елементи стареят и правят ядове след 10-12 година. Аз не казвам като някой си мислят че втората ръка са лоши клими а съм против това да се продават на тройни цени и да заблуждават хората че си купува 12ка а тои в деиствителност е 9ка.
    Сега например за януари Мидеята в спалнята въпреки че е клас А и я ползвам денем на 18 нощем на 21 минимума и беше 29,8лв а Дженерала в дневната нощем на 20 денем на 22-23 има 21.3лв сметка което показва предимството в икономията.
    Другия Дженерал в офиса където е партер има 8м2 стъклена площ и е доста студено направи 33лв за същия период като денем е на 22-23 а нощем на 20.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Тук е от
    Oct 2012

Аз съм със
    Hitachi RAS-35FH6

За дните който го ползвам харчи по 500-600 вата на час което ми се струва множко а може така да си мисля че е множко .
    Стаята е 17 квадрата с ПВЦ без изолация но нямам нито 1 комшия около мен и може би от там има тази консумация , нямам външни стени .Температурите през дните които го ползвам а те са 8 дена : Денем 3-7 градуса а нощем -1 2 градуса.
    Засичам го 3 нощи подред а за целта спирам всички електроуреди от 22:00 до 06:00 , работи само климатика една крушка 60 вата и една 20 вата + лампичката на телевизора хаха . Тези неща правят по 5 кВ на нощ .
    Нощем е на 22 денем или 22 или 23 градуса

- - - Обновено - - -

Казвам че ми се вижда множко от гледна точка на някои колеги които казвам че климите им консумират по 200 вата на час в по големи помещения и без дограми и изолации , иначе мен ме устроива и ми е топло

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Много си е добре консумацията при твоите условия.

18. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Предимството на инвертора е не само в по ниската консумация но и в комфорта които дава сравнен с обикновения климатик. Аз съм имал възможност да сменям моите климатици няколко пъти като навремето когато дойдоха първите климатици втора ръка от Япония дори бяха със жични дистанционни и такива съм имал.
    Леле една умна приказка да кажеш .А на времето кви хвалби се лееха за тез Мидеи тогава само те съществуваха за теб сега не ми се рови из постовете ти да изкарам какви писания имаше за инвертори че и втора употреба
    mitak-tv1 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе