Изобщо не ги изключвам, само са намалени температурите.
Изобщо не ги изключвам, само са намалени температурите.
Не, не, не е такава. Сметката ми можеш да я видиш. Казвам само при такива условия колко харчат. Да, ако цял месец е толкова топло, сигурно толкова ще е и сметката. Но февруари по принцип не е такъв. Март ще видимПървоначално публикувано от Svetste
При мен много бързо изстиват стаите ако няма нещо да поддържа температурата. Затова и не ги изключвам, а си поддържат.
А ти няма да ги спестиш тези 20 лв ако ги изключваш. Ще ги спестиш ако ги изключиш и не ги включваш. Прецени колко ти изстива стаята без отопление. Ако изстива, по-добре ги дръж да поддържат температурата. Вероятно при топло време ако ги изключваш или ако работят постоянно разликата няма да е повече от 5 лв на климатик. Но всичко е твърде индивидуално.
Естествено, че не е такава сметката. Третирам СЕГАШНИТЕ условия, не принципно зимата. Например за декември и януари имам 300лв общо ток. Говоря за имагинерните 80 лв. ако може да станат безболезнено 60 примерно, то 20 лв са си 20 лв, не се намират на пътя, не че е проблем да се изкарат, както някой писа преди малко, ама гледам, че е почистено това мнение. Никой няма полза от безсмислено изхарчени пари, а не е кой знае какъв труд да се натиснат 2 копчета.
Снощи климатиците са спрени при 21°, сега се прибрах и е 19.5°. За такива дни говоря.
Когато съм в къщи( от 18:30 до 08:30) зададената температура е 23*, сутрин намалявам на 19*. От 08:30 до 18:30, когато е топло, консумацията е между 500 и 1000 вата( днес, навън беше 16* и косумацията ми е 1.2 КВт, но майка ми е отваряла прозореца и не е ясно колко време съм топлил атмосферата...)
А аз се чудя що днес беше толкова топло....![]()
Утре няма да го намалям на 19 и отварям прозореца. Обувай късите гащи..
Някъде към 11ч. се обадих на "бабата" да остави климатика на 18градуса и да излизат с детето навън, та цял ден вратата на хола и прозореца на спалнята бяха оставени вертикално отворени.Преди малко се прибрах и гледам, че температурата в стаята, която ми показва климатика на дисплея е 20 градуса, а му са зададени от дистанционното 18гр.Облякли сме се по-сериозно вкъщи и нямам и намерение да го включвам до няколко часа. Сега навън климатикът ми показва, че е 12 градуса!
A, mxkolev, наздраве! Да не би, да си, на половинка водка? Аз съм на бира вече... Днес от 08:30 до 18:30 консумация 900Вт. Настроен на 19, но в стаята е малко повече(вентилатора беше на макс).
Е аз сега какво да направя, че моят климатик е по-хубав от твоя, а?!Първоначално публикувано от mxkolev
Нещо май ми завиждаш?!
Виж какво аз вече ви казах, че файда нямам да ви лъжа, нито пък ще опра нож в гърлото на някой да ми вярва!
И въобще компанията "Sharp" защо толкова я подценявате, че те правят едни от най-хубавите климатици!
Здравеите,нов съм във форума,имам Sanyo 100v и тази зима го тествам за да преценя за в бъдеще с какво ще се отоплявам.В студените дни -14градуса харчеше около 1kw(грубо) на час при зададена t 22 гр.
В каква стая и какъв модел? Това е прекалено много ако работи постоянно, вероятно го изключваш или стаята ти е голяма.
Sanyo SAP-SK22T ,не знам ина мен ми се вижда много,стаята е 15кв. с две външни стени с дървена дограма в добро състяние.
Как го ползваш? Работи ли постоянно или го изключваш? Изолации имаш ли?
тоя климатик не може да харчи 1 кв средно ,това му е максималната кратковременна консумация доре долу . Външното тяло бръмчеше ли силно