Страница 64 от 184 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Изобщо не ги изключвам, само са намалени температурите.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Svetste
    Т.е. сметката ти е 40лв. на месец за 2 стаи. Е, аз топля 4 стаи, т.е. 80 лв. грубо. Струва си да се замисля, нали?
    Не, не, не е такава. Сметката ми можеш да я видиш. Казвам само при такива условия колко харчат. Да, ако цял месец е толкова топло, сигурно толкова ще е и сметката. Но февруари по принцип не е такъв. Март ще видим
    При мен много бързо изстиват стаите ако няма нещо да поддържа температурата. Затова и не ги изключвам, а си поддържат.

А ти няма да ги спестиш тези 20 лв ако ги изключваш. Ще ги спестиш ако ги изключиш и не ги включваш. Прецени колко ти изстива стаята без отопление. Ако изстива, по-добре ги дръж да поддържат температурата. Вероятно при топло време ако ги изключваш или ако работят постоянно разликата няма да е повече от 5 лв на климатик. Но всичко е твърде индивидуално.

4. Тук е от
    Mar 2008

Естествено, че не е такава сметката. Третирам СЕГАШНИТЕ условия, не принципно зимата. Например за декември и януари имам 300лв общо ток. Говоря за имагинерните 80 лв. ако може да станат безболезнено 60 примерно, то 20 лв са си 20 лв, не се намират на пътя, не че е проблем да се изкарат, както някой писа преди малко, ама гледам, че е почистено това мнение. Никой няма полза от безсмислено изхарчени пари, а не е кой знае какъв труд да се натиснат 2 копчета.
    Снощи климатиците са спрени при 21°, сега се прибрах и е 19.5°. За такива дни говоря.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Когато съм в къщи( от 18:30 до 08:30) зададената температура е 23*, сутрин намалявам на 19*. От 08:30 до 18:30, когато е топло, консумацията е между 500 и 1000 вата( днес, навън беше 16* и косумацията ми е 1.2 КВт, но майка ми е отваряла прозореца и не е ясно колко време съм топлил атмосферата...)

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А аз се чудя що днес беше толкова топло....

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Утре няма да го намалям на 19 и отварям прозореца. Обувай късите гащи..

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Някъде към 11ч. се обадих на "бабата" да остави климатика на 18градуса и да излизат с детето навън, та цял ден вратата на хола и прозореца на спалнята бяха оставени вертикално отворени.Преди малко се прибрах и гледам, че температурата в стаята, която ми показва климатика на дисплея е 20 градуса, а му са зададени от дистанционното 18гр.Облякли сме се по-сериозно вкъщи и нямам и намерение да го включвам до няколко часа. Сега навън климатикът ми показва, че е 12 градуса!

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    .Облякли сме се по-сериозно вкъщи и нямам и намерение да го включвам до няколко часа. Сега навън климатикът ми показва, че е 12 градуса!
    Човек, недей да мръзнеш бе ...кви тези 12 градуса кви тия фанели ... ПО памет това не беше ли този шарп дето правеше 29 града от 32 зададени и енергото ти връщаше пари за отопление с него

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

A, mxkolev, наздраве! Да не би, да си, на половинка водка? Аз съм на бира вече... Днес от 08:30 до 18:30 консумация 900Вт. Настроен на 19, но в стаята е малко повече(вентилатора беше на макс).

12. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    Човек, недей да мръзнеш бе ...кви тези 12 градуса кви тия фанели ... ПО памет това не беше ли този шарп дето правеше 29 града от 32 зададени и енергото ти връщаше пари за отопление с него
    Е аз сега какво да направя, че моят климатик е по-хубав от твоя, а?!
    Нещо май ми завиждаш?!
    Виж какво аз вече ви казах, че файда нямам да ви лъжа, нито пък ще опра нож в гърлото на някой да ми вярва!
    И въобще компанията "Sharp" защо толкова я подценявате, че те правят едни от най-хубавите климатици!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравеите,нов съм във форума,имам Sanyo 100v и тази зима го тествам за да преценя за в бъдеще с какво ще се отоплявам.В студените дни -14градуса харчеше около 1kw(грубо) на час при зададена t 22 гр.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В каква стая и какъв модел? Това е прекалено много ако работи постоянно, вероятно го изключваш или стаята ти е голяма.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Sanyo SAP-SK22T ,не знам ина мен ми се вижда много,стаята е 15кв. с две външни стени с дървена дограма в добро състяние.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Как го ползваш? Работи ли постоянно или го изключваш? Изолации имаш ли?

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя климатик не може да харчи 1 кв средно ,това му е максималната кратковременна консумация доре долу . Външното тяло бръмчеше ли силно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе