Здравейте, преди седмица си сложих климатик TOSHIBA RAS 13SAV-E.Някой има ли напредстава колко ще харчи това чудо?Северна стая около 20м2 изолирана ПВЦ и фибран.
Здравейте, преди седмица си сложих климатик TOSHIBA RAS 13SAV-E.Някой има ли напредстава колко ще харчи това чудо?Северна стая около 20м2 изолирана ПВЦ и фибран.
naydenov69 pogledni linka .Ще ти даде някаква представа приблизително . Зимата я помниш .
http://spreadsheets.google.com/pub?k...CjN4ETleZePkGA
изследването съм го направил за да преценя по добре размера на следващият си климатик .
naydenov69, ами ето ти измерени - янаури 2008 г. - сметка за ток 128 лева. - два климатика, акум. печка, бойлер, готвене.Машините работят по цял ден, бойлера всяка вечер, акум. печка на нощна енергия.Естествено, имам изолация на цялата къща, площта на която е около 80-90 квадрата.Не знам кое колко харчи, но това е сметката за тока.Само не започвай, да ми казваш, че ми е било студено, и да оспорваш сметката.
То зависи за колко дена са те засекли, защото моите любимци от ЕОН понякога ме засичат за 10 дни и получавам сметка за 20лв и после за 120 лв това лято.Така,че сметката не показател.Друго си е директното измерване на консумацията.Първоначално публикувано от edi1
Господин Найденов ако си беше направил труда да прочетеш цялата тема ще намериш и измервания .. аз примерно съм си вързвал климатика към UPS и го наблюдавах колко консумира в реално време с програма от компютъра ,по точно от това няма ! А сервизните документации ако искаш им вярвай ,но в белите държави осъждат за грешни данни !
Това са сумите за 1 климатик в една сравнително голяма стая?Първоначално публикувано от nikiexp
А защо няма подържани температури...нарочно ли...Първоначално публикувано от nikiexp
Не виждам защо се усъмняваш в цифрите. Абсолютно логични са и са далеч от повечето постове тука където с 3 климатика топлят цяла къща за 100 лева.Първоначално публикувано от KonanVarvarina
30-40 лева е напълно нормална сума за ток за един нормален климатик ползван разумно.
lazarus18,не се съмнявам...напротив винаги съм твърдял че един климатик зимните месеци харчи около 40 лева,и това може да се види в постовете ми...просто ми беше интересно да видя какви температури се подържат...аз мойте ги държа на 24*денонщно нон стоп цяла зима и без да ги засичам знам че ми харчат около 40 лева всеки...исках за мен си да разбера на какви температури живеят тези които твърдят че се топлят с 15 лева на месец...
Хайде, никой не се топли с 15 лв/месец. Миналата зима бях в диапазона на 25-30 лв/месец за 1 климатик при поддържани 22*.
Аз съм забелязал, че времето, през което работи климатика се увеличава прогресивно със всеки градус над 22-23.
Аз лично в офиса го държа на 25 и термометъра до мен показва 23-24 /уж е верен/. Климатика се скъсва да работи и почти не изключва, но не е показателно защото е дърво. В другите стаи все им е студено и под 30 градуса не ги намаляват и резултатите са около 300 лв сметка за 3 климатика + 5-6 компютъра. Честито!
Е не може климатик да поддържа 30*. Дори да може, е глупаво и ненужно... Това да не е държавна работа
Колко е консумацията на ток на климатик 12-ска в режим само на вентилатор на максимум?