Страница 24 от 184 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Здравейте, преди седмица си сложих климатик TOSHIBA RAS 13SAV-E.Някой има ли напредстава колко ще харчи това чудо?Северна стая около 20м2 изолирана ПВЦ и фибран.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти ще кажеш на зима. Около 30 лв/месец.

4. Тук е от
    Dec 2007

naydenov69 pogledni linka .Ще ти даде някаква представа приблизително . Зимата я помниш .
    http://spreadsheets.google.com/pub?k...CjN4ETleZePkGA

изследването съм го направил за да преценя по добре размера на следващият си климатик .

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

naydenov69, ами ето ти измерени - янаури 2008 г. - сметка за ток 128 лева. - два климатика, акум. печка, бойлер, готвене.Машините работят по цял ден, бойлера всяка вечер, акум. печка на нощна енергия.Естествено, имам изолация на цялата къща, площта на която е около 80-90 квадрата.Не знам кое колко харчи, но това е сметката за тока.Само не започвай, да ми казваш, че ми е било студено, и да оспорваш сметката.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    naydenov69, ами ето ти измерени - янаури 2008 г. - сметка за ток 128 лева. - два климатика, акум. печка, бойлер, готвене.Машините работят по цял ден, бойлера всяка вечер, акум. печка на нощна енергия.Естествено, имам изолация на цялата къща, площта на която е около 80-90 квадрата.Не знам кое колко харчи, но това е сметката за тока.Само не започвай, да ми казваш, че ми е било студено, и да оспорваш сметката.
    То зависи за колко дена са те засекли, защото моите любимци от ЕОН понякога ме засичат за 10 дни и получавам сметка за 20лв и после за 120 лв това лято.Така,че сметката не показател.Друго си е директното измерване на консумацията.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Господин Найденов ако си беше направил труда да прочетеш цялата тема ще намериш и измервания .. аз примерно съм си вързвал климатика към UPS и го наблюдавах колко консумира в реално време с програма от компютъра ,по точно от това няма ! А сервизните документации ако искаш им вярвай ,но в белите държави осъждат за грешни данни !

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сметката е за 32 дена.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nikiexp
    naydenov69 pogledni linka .Ще ти даде някаква представа приблизително . Зимата я помниш .

изследването съм го направил за да преценя по добре размера на следващият си климатик .
    Това са сумите за 1 климатик в една сравнително голяма стая?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от nikiexp

А защо няма подържани температури...нарочно ли...

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    А защо няма подържани температури...нарочно ли...
    Не виждам защо се усъмняваш в цифрите. Абсолютно логични са и са далеч от повечето постове тука където с 3 климатика топлят цяла къща за 100 лева.
    30-40 лева е напълно нормална сума за ток за един нормален климатик ползван разумно.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

lazarus18,не се съмнявам...напротив винаги съм твърдял че един климатик зимните месеци харчи около 40 лева,и това може да се види в постовете ми...просто ми беше интересно да видя какви температури се подържат...аз мойте ги държа на 24*денонщно нон стоп цяла зима и без да ги засичам знам че ми харчат около 40 лева всеки...исках за мен си да разбера на какви температури живеят тези които твърдят че се топлят с 15 лева на месец...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хайде, никой не се топли с 15 лв/месец. Миналата зима бях в диапазона на 25-30 лв/месец за 1 климатик при поддържани 22*.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз съм забелязал, че времето, през което работи климатика се увеличава прогресивно със всеки градус над 22-23.
    Аз лично в офиса го държа на 25 и термометъра до мен показва 23-24 /уж е верен/. Климатика се скъсва да работи и почти не изключва, но не е показателно защото е дърво. В другите стаи все им е студено и под 30 градуса не ги намаляват и резултатите са около 300 лв сметка за 3 климатика + 5-6 компютъра. Честито!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е не може климатик да поддържа 30*. Дори да може, е глупаво и ненужно... Това да не е държавна работа

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Колко е консумацията на ток на климатик 12-ска в режим само на вентилатор на максимум?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 184 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе