Страница 26 от 184 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re: Колко ми харчи климатика.......?

deian,naydenov69 е измерил че консумацията само на вентилатора е около 120Втч,при теб се получава че за да подържаш конфортната за теб температура,за отопление само, без вентилатор харчиш около 110Втч при това средно.Щом го твърдиш значи се получава,но кажи колко са такива с климатици на които КОПА е над 5...или по добре притежателите на такива да си вдигнат ръцете...нищо лично...

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Еми КОП-а на моите клиатици по документация е 4.8, но един път затоплена стаята хубавия инвертор му е нужна съвсем малко енергия за да подържа температурата, затова аз моите климатици като ги пусна при трайно застудяване да кажем към средата на отктомври ги спирам чак към април месец, бачкат нон стоп. Доколкото си спомням и Деян прави така, не си спира инверторите.

П.С. Доколкото си спомням климатика на Найденов69 е Мидеа, така че това не може да е показател за консумацията на хубавите климатици. Аз не съм чак такъв маниак на измерванията, просто когато си плащам сметките си знам, че при тия цени на тока климатиците ми лапат 25-30лв на бройка.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Konan, моя вентилатор вътрешния е 27 W, а външния 24 W. Нали усещаш, че има разлика между климатиците Минималната консумация на моя е 90 W (не само вентилатори, с отопление), на повечето инвертори се върти около 120-150 W, което е само колкото вентилатора на Мидеята на naydenov69. Просто съвсем различен клас машини.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз съм забелязал, че времето, през което работи климатика се увеличава прогресивно със всеки градус над 22-23.
    Аз лично в офиса го държа на 25 и термометъра до мен показва 23-24 /уж е верен/. Климатика се скъсва да работи и почти не изключва, но не е показателно защото е дърво. В другите стаи все им е студено и под 30 градуса не ги намаляват и резултатите са около 300 лв сметка за 3 климатика + 5-6 компютъра. Честито!
    Всеки градус нагоре увеличава с 5-10% консумацията

6. Тук е от
    Dec 2005

Колеги, дайте да не говорим за сметки в левове, а в Квтч, защото тази зима тока ще е с почти 20% по-скъп и цифрите от миналата година няма да са същите.Да не объркаме някой който тепърва мисли да се климатизира.
    Та в моят случай от 15.10.2007 до 15.04.2008 год. имам изразходвани 2451Квтч.дневна и 1241Квтч.
    нощна енергия.Данните са от електромера, а не от фактурите.Два климатика работещи нонстоп на темп между18 и 21 градуса, бойлер всяка нощ, пералня веднъж-дваж седмично, компютър по 10-12 часа, 2 телевизора пак по толкова, хладилник, готвене почти веки ден.При онези цени малко над 500 лв. за шестте месеца.Климатиците ми са стари, с нисък КОП.Предполагам с едни съвременни машини резултатът ще е доста по-добър, но мен и това ме устройва предвид зверската зима, която беше.
    Апартаментът е с изложение ЮЗ, обикновена дограма и вътр. изолация.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2007

ХАХА , всичко се повтаря .
    Миналата година , беше псулютно същото .
    - Моя климатик харчи ... Лв.
    - Да бе да , вервай си ...
    - Верно е ,те ти сметки за ток.
    - Да бе да , ти сигурно на 18 градуса го държиш и умираш от студ....

Няма за ко да се навлиза в безмислени спорове .
    Ако някой мое да даде точна информация , подкрепена с измервания , да каже .
    Стига с меренето на пишлйоците

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Е тук май има доста рибари и ловджий то май и те лъжат по малко.

Велев, мен ли имаш предвид като казвеш, че има много лъжци или просто като цяло за участниците във форума?Не съм мнителен, но постът ти е веднага след моя и затова... Щото аз мога да представя доказателства за това, което казвам, пък и не виждам каква е ползата да лъжа.
    Този форум ми е помогнал изключително много при решението с какво да се отоплявам, убеден съм че на този етап не съм сбъркал и на свой ред и аз не бих си позволил да лъжа и заблуждавам хора, които тепърва им предстои да вземат такова решение.Просто няма да е коректно от моя страна.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нищо лично просто така се е случило че съм писал след тебе.

11. Тук е от
    Dec 2007

Напълно съгласен с лада2107

прибирам се на 20.12.2008 и до нова година освен виното и скарата друго не ме интересува .
    Данни може да има след 5.01 до 28.02

07.2008 без климатик жена ми беше платила 100лв. сметка за 40 дни .Преди без бебето за месец пове4е от 40лв. не съм имал лятото

12. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте,купих си климатик Midea MSG 12 HR,и ми е интересно по-запознатите с този модел да ми кажете горе-долу колко ток ще ми харчи през зимата.Мисля да го ползвам 24ч.в денонощието,в стая 24кв.м,вътрешна изолация,обикновена дограма,западно изложение в панелен блок.Мисля да го държа на 23-24 градуса.Благодаря
    Този пост е редактиран от avenger; 06-09-15 в 01:53.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Здравейте,купих си климатик Midea MSG 12 HR,и ми е интересно по-запонатите с този модел да ми кажет горе-долу колко ток ще ми харчи през зимата.Мисля да го ползвам 24ч.в денонощието,в стая 24кв.м,вътрешна изолация,обикноврнна дограма,западно изложение в панелен блок.Мисля да го държа на 23-24градуса.Благодаря
    http://forum.setcom.bg/index.php?topic=32505.0

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хм, имам един интересен въпрос.
    При какви условия се дава МИНИМАЛНАТА консумация в документациите на инверторите?

16. Member
    Тук е от
    May 2003

В какъв смисъл "условия"? Под табличката за тоци-моци и мошности има с малки букви това(Генерал-Фужицу- LGC серията):

Specifications are based on the following conditions.
    Cooling : Indoor temperature of 27°CDB/19°CWB. and outdoor temperature of 35°CDB/24°CWB.
    Heating : Indoor temperature of 20°CDB/15°CWB. and outdoor temperature of 7°CDB/6°CWB.
    Pipe length : 5 m, Height difference : 0 m. (Outdoor unit - Indoor unit)
    The maximum current and the maximum input value are the maximum value when operated within the operation range (temperature).

Мисля че ги правят тия условия лабораторно, пускат климатика и каквото покаже(минимални, максимално, ампери, ватове и т.н.) го истипосват в една табличка(всичко накуп) и са си отчели дейността. Това ли питаш?

Не пише обаче това да е някакъв задължителен стандарт, и всички да си дават показателите по него. Което значи че ако навлизаме в подробности се появява възможност различните производители да спекулират със обявените стойности като ги мерят при различни условия(кой ти чете малките букви - ако въобще ги има).

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Идеята ми е кога е налице минималната консумация, дадена в документацията. Примерно за MHI SRK25ZGX имаме дадена минимална консумация от 90 W при режим HEAT. При тези 90 W климатикът отдава ли посочената в документацията цифра като "минимална отоплителна мощност" - в случая 500W?
    Идеята ми е, че ако е така 500/90 = 5,56 при минимално отдаване.
    Обаче при други модели например при минималното топлоотдаване този коефициент пада, а не се повишава. А пък при други се повишава ненормално. Което ме навежда на мисълта, че нещо не е както трябва.
    Например климатик Хитачи RAS/RAC-25WX8 има минимална консумация от 155W и минимално отдаване от 900W.
    900/115 = 7,83, което ми се вижда абсурдно за този климатик. Та или при посочената минимална мощност не отдава въпросните 900 вата, или някъде бъркам!
    Тези минимални показатели при какво се дават? Това ми е въпроса. Дали минималната консумация е при работа на компресора или не. И ако не е, то при каква консумация пък е минималното му отдаване?
    Това е техническата документация.
    http://www.hitachiklima.ch/pdf/tech/...erter%20WX.pdf
    ПС: климатикът е със SCROLL компресор!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Идеята ми е кога е налице минималната консумация, дадена в документацията. Примерно за MHI SRK25ZGX имаме дадена минимална консумация от 90 W при режим HEAT. При тези 90 W климатикът отдава ли посочената в документацията цифра като "минимална отоплителна мощност" - в случая 500W?
    Идеята ми е, че ако е така 500/90 = 5,56 при минимално отдаване.
    Минималната консумация която дават е тази при включен компресор на минимални обороти. Копа като цяло трябва да се повишава при тези условия. При дадена минимална консумация (определени обороти на компресора) е била измерена и отдаваната топлинна (или охладителна мощност). Като цяло е нормално COP-а да се увеличава при работа на компресора под номинала. Това е и идеята 12LCC и 9LCC да имат различни COP-ове по каталог, независимо че са с еднакви комресори и уж трябва да са и с еднакви COP-ове. Просто измерените стойности за COP са за номинал, именно при 9LCC номинала е под този на 12LCC. COP-a на 12LCC в този случай е по-нисък (защото и мощността на която е мерено е по-висока). Но ако сложим двете машини в абсолютно еднотипни условия (едни и същи помещения, отговарящи на условията за 9 например) тогава 12LCC ще работи с по-ниски обороти, ще отдава по-ниска от номиналната си и COP-a ще скочи (сигурен съм че с някакви десети дори и над 9LCC).
    Цитирания от теб COP от 7.83 е напълно възможен за това минимално топлоотдаване. След това той пада. Но реално тази машина едвали ще се експлоатира в такива условия. Но наистина - ако сложим машината в помещение от 12 кубика (5кв. м.) би стигнала да работи на минимума и тогава би го постигнала този COP. Но всъщност това Хитачи го дават 3.4 кВ номинал, което е мощност за помеюение от 48 кубика или 18-19кв.м.- според доста хора във форума единното мнение е, че машината ще е прекалено преоразмерена и реално НЯМА ДА РАБОТИ ЕФЕКТИВНО (КОЕТО ПЪК Е ВИДНО ЧЕ НЕ Е ТАКА). Идеята на произвежданите машини с висок COP в момента е именно такава - работа на компресора в не-натоварен режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 184 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе