46ВатаПървоначално публикувано от zaho_cool
46ВатаПървоначално публикувано от zaho_cool
Какво разбираш под "само на вентилатор на максимум"? Пускаш го на вентилация ли, без да охлажда и затопля? Тогава само колкото харчи вентилатора - а това прочети в инструкциите за модела. Горе-долу колкото ти каза Велев.Първоначално публикувано от zaho_cool
Вярвай си.Първоначално публикувано от edi1
Конааан Конаан
Заси4ането съм го правил за себе си а не за хора като теб .В стаята има бебе .Ти смятай каква е температурата ,
Някъде беше писал 4е имаш 6(шест) климатика .Като взе първият не видя ли 4е няма сметка ? ? ? ? ? ? шест ли трябваше да вземеш за да го проумееш или оби4аш винаги да си конан контрата ???
Ако ми прегледаш постовете ще намериш пове4е информация за стаята и замерванията .
Никой не може да каже то4но колко ток ще консумира един климатик за МЕСЕЦ зимата ,защото има няколко фактора от които зависи консумацията . Приблизително 20 до 50 лв. в моят слу4ай .
При моят климатик 0.6A, 120 W, при напрежение 231V, но вентилатора на LOW. На HIGH не е много по-вече.Първоначално публикувано от zaho_cool
Ако имате други въпроси попитайте.
Не знам какво те кара да бъдеш толкова язвителен,но аз никъде в постовете си не съм проявил съмнение или несъгласие с измерените от теб стойности,а само ги потвърждавам с моите наблюдения и си позволих да те питам за подържаната температура...ако това те обижда,то приеми моите искренни извинения за причиненото неудобство...Първоначално публикувано от nikiexp
Ако трябва да бъда честен,бих могъл много лесно да се усъмня в истинноста на твоите измервания защото ако си спомняш на лични ми беше изпратил зимата измервания в които нарочно или не отсъстваха такива за най студеният период ...
Относно това че и аз ползвам климатици и изразявам съмнение в приказките на някой съфорумци иде да покаже че те за мен не са панацея и съм отворен и към друга техника...апропо ако беше чел добре щеше да разбереш че част от климатиците си ги използвам само на охлаждане и ако ми кажеш с какво друго мога да подържам 25* в помещенията си когато навън е 35* то аз съм готов и да ги махна...
Ами вярвам си, защото аз си плащам сметките, пък не карам никой да ми вярва.Отдава съм минал детската възраст на самоизява.Първоначално публикувано от dgenov
Това са реалните цени и аз плащах толкова миналата година!Първоначално публикувано от deian
Но аз не мога да разбера опита на някой хора да обърнат темата от "Колко ми харчи климатика", в тема "Колко сте са прекарали вие с климатиците от 1500+?"
Ами оставете ни да се прекарваме, на вас какво ви пука, топлете се на дърва и толкова. Който си е решил да си купи климатик ще си купи, независимо от това какво се изписва тука по форумите, вече ако си купи евтин климатик и мисли да го ползва и за отопление, зимата ще му се налага да му помага с някакво друго отоплително тяло. Аз на моите климатици не съм помагал с нищо, дори и при -20 съомяваха да подържат 22 градуса в стаите, който иска да вярва, който иска да не вярва(живея в тухлен апартамент), сметките си ги плащам аз. На пролет като по събера пари, ще се "прекарам" с още един климатик, за последната стая. Дървата съм ги изоставил преди 8 години и посмъртно няма да се върна на тях, колкото и мека топлина да ми дават, цялата хамалогия и мръсотия не си струва.
Аз не виждам какъв е проблема. Board_man миналата зима постоянно пускаше информация за неговия 12LC. Резултатите бяха идентични с тези на повечето хора с добри инвертори във форума. Обаче не, ние вкупом лъжем... като че ли като излъжем за малка сметка накрая на касата наистина ще ми вземат по-малко.
Някой ще обори ли твърдението ми, че климатикът ми MHI SRK25ZGX с COP 5,08 харчи между 25 и 30 лв/месец зимата при постоянна работа 24 часа на ден и поддържане на 22* през деня и 20* през нощта?
deian,никога поне аз не съм казал,че вкупом всички лъжете...позволими да се усъмня в твърдения от рода :
-климатика ми харчи 15лева на месец,при това в студените зимни месеци,постоянно си във форума и това че има такива можеш много лесно да провериш,или;
-плащам 80-90 лева и това квлючва отопление с 3-4 климатика плюс разходите за цялото домакинство на месец.
Аз месеците в които не ползвам климатик,не се отоплявам плащам такава сума и трудно мога да повярвам че някой може да плаща такава през зимата, като се отоплява с 3-4 климатика плюс разбира се разходите за домакинството...
Затова ако се дава обща сметка, трябва да се посочват всички уреди. 90 лв за 3 климатика е възможно, но другото може да е гледане на телевизор само. Ако се готви на газ и т.н. - няма проблем. Аз лятото имам 60-80 лв, защото се готви на ток, има 2 бойлера, които лапат като лами и т.н. На всеки сметката зависи от начина му на потребление, затова е най-добре да се дават сметки само за климатика/климатиците.
Позволете ми и аз като KonanVarvarina да се усъмня в тези твърдения,защото съм наясно с науката наречена Електрически измервания.Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Посочени суми са напълно реални, но поддържаните температури са ниски за много хора. Аз лично поддържам поне с 2 градуса над твоите и съм убеден, че тогава сметката би се завишила значително.Първоначално публикувано от deian
Отделно не става ясно дали на толкова държиш климатика или такава е температурата в стаята защото това са различни неща.
Реална сметка е 25-30лв на климатик при положение, че държиш около 22 градуса, за мен а и за синовете ми, защото те си командват техния климатик тази температура е достатъчна. Ако някой има 3 климатика и плаща 80-90лв. обща сметка това означава, че или няма нищо друго включено или просто е посочил част от сметката, само за климатиците!
П.С. 22 градуса на дистанционното на климатика, на термометъра в стаята показва 23(термометъра е обикновен). Но според мен не е важно какво показва термометъра на стаята, а как се чувстват обитателите на стаята!
Климатикът поддържа температурата с абсолютна точност. 22* на дистанционното - 22* във всяко кътче на стаята. Пробвал съм на 23-24* - става ми топло, съжалявамПървоначално публикувано от lazarus18
Вероятно ако поддържам 24* сметката леко ще се завиши. Но просто не ми е комфортно.