Страница 25 от 184 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от zaho_cool
    Колко е консумацията на ток на климатик 12-ска в режим само на вентилатор на максимум?
    46Вата

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Колко е консумацията на ток на климатик 12-ска в режим само на вентилатор на максимум?
    Какво разбираш под "само на вентилатор на максимум"? Пускаш го на вентилация ли, без да охлажда и затопля? Тогава само колкото харчи вентилатора - а това прочети в инструкциите за модела. Горе-долу колкото ти каза Велев.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    naydenov69, ами ето ти измерени - янаури 2008 г. - сметка за ток 128 лева. - два климатика, акум. печка, бойлер, готвене.Машините работят по цял ден, бойлера всяка вечер, акум. печка на нощна енергия.Естествено, имам изолация на цялата къща, площта на която е около 80-90 квадрата.Не знам кое колко харчи, но това е сметката за тока.Само не започвай, да ми казваш, че ми е било студено, и да оспорваш сметката.
    Вярвай си.

5. Тук е от
    Dec 2007

Конааан Конаан

Заси4ането съм го правил за себе си а не за хора като теб .В стаята има бебе .Ти смятай каква е температурата ,
    Някъде беше писал 4е имаш 6(шест) климатика .Като взе първият не видя ли 4е няма сметка ? ? ? ? ? ? шест ли трябваше да вземеш за да го проумееш или оби4аш винаги да си конан контрата ???

Ако ми прегледаш постовете ще намериш пове4е информация за стаята и замерванията .
    Никой не може да каже то4но колко ток ще консумира един климатик за МЕСЕЦ зимата ,защото има няколко фактора от които зависи консумацията . Приблизително 20 до 50 лв. в моят слу4ай .

6. Member
    Тук е от
    Aug 2006

При моят климатик 0.6A, 120 W, при напрежение 231V, но вентилатора на LOW. На HIGH не е много по-вече.

Ако имате други въпроси попитайте.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от nikiexp
    Конааан Конаан

Заси4ането съм го правил за себе си а не за хора като теб .В стаята има бебе .Ти смятай каква е температурата ,
    Някъде беше писал 4е имаш 6(шест) климатика .Като взе първият не видя ли 4е няма сметка ? ? ? ? ? ? шест ли трябваше да вземеш за да го проумееш или оби4аш винаги да си конан контрата ???

Ако ми прегледаш постовете ще намериш пове4е информация за стаята и замерванията .
    Никой не може да каже то4но колко ток ще консумира един климатик за МЕСЕЦ зимата ,защото има няколко фактора от които зависи консумацията . Приблизително 20 до 50 лв. в моят слу4ай .
    Не знам какво те кара да бъдеш толкова язвителен,но аз никъде в постовете си не съм проявил съмнение или несъгласие с измерените от теб стойности,а само ги потвърждавам с моите наблюдения и си позволих да те питам за подържаната температура...ако това те обижда,то приеми моите искренни извинения за причиненото неудобство...
    Ако трябва да бъда честен,бих могъл много лесно да се усъмня в истинноста на твоите измервания защото ако си спомняш на лични ми беше изпратил зимата измервания в които нарочно или не отсъстваха такива за най студеният период ...
    Относно това че и аз ползвам климатици и изразявам съмнение в приказките на някой съфорумци иде да покаже че те за мен не са панацея и съм отворен и към друга техника...апропо ако беше чел добре щеше да разбереш че част от климатиците си ги използвам само на охлаждане и ако ми кажеш с какво друго мога да подържам 25* в помещенията си когато навън е 35* то аз съм готов и да ги махна...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Вярвай си.
    Ами вярвам си, защото аз си плащам сметките, пък не карам никой да ми вярва.Отдава съм минал детската възраст на самоизява.

10. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Хайде, никой не се топли с 15 лв/месец. Миналата зима бях в диапазона на 25-30 лв/месец за 1 климатик при поддържани 22*.
    Това са реалните цени и аз плащах толкова миналата година!
    Но аз не мога да разбера опита на някой хора да обърнат темата от "Колко ми харчи климатика", в тема "Колко сте са прекарали вие с климатиците от 1500+?"
    Ами оставете ни да се прекарваме, на вас какво ви пука, топлете се на дърва и толкова. Който си е решил да си купи климатик ще си купи, независимо от това какво се изписва тука по форумите, вече ако си купи евтин климатик и мисли да го ползва и за отопление, зимата ще му се налага да му помага с някакво друго отоплително тяло. Аз на моите климатици не съм помагал с нищо, дори и при -20 съомяваха да подържат 22 градуса в стаите, който иска да вярва, който иска да не вярва(живея в тухлен апартамент), сметките си ги плащам аз. На пролет като по събера пари, ще се "прекарам" с още един климатик, за последната стая. Дървата съм ги изоставил преди 8 години и посмъртно няма да се върна на тях, колкото и мека топлина да ми дават, цялата хамалогия и мръсотия не си струва.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не виждам какъв е проблема. Board_man миналата зима постоянно пускаше информация за неговия 12LC. Резултатите бяха идентични с тези на повечето хора с добри инвертори във форума. Обаче не, ние вкупом лъжем... като че ли като излъжем за малка сметка накрая на касата наистина ще ми вземат по-малко.
    Някой ще обори ли твърдението ми, че климатикът ми MHI SRK25ZGX с COP 5,08 харчи между 25 и 30 лв/месец зимата при постоянна работа 24 часа на ден и поддържане на 22* през деня и 20* през нощта?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

deian,никога поне аз не съм казал,че вкупом всички лъжете...позволими да се усъмня в твърдения от рода :
    -климатика ми харчи 15лева на месец,при това в студените зимни месеци,постоянно си във форума и това че има такива можеш много лесно да провериш,или;
    -плащам 80-90 лева и това квлючва отопление с 3-4 климатика плюс разходите за цялото домакинство на месец.
    Аз месеците в които не ползвам климатик,не се отоплявам плащам такава сума и трудно мога да повярвам че някой може да плаща такава през зимата, като се отоплява с 3-4 климатика плюс разбира се разходите за домакинството...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Затова ако се дава обща сметка, трябва да се посочват всички уреди. 90 лв за 3 климатика е възможно, но другото може да е гледане на телевизор само. Ако се готви на газ и т.н. - няма проблем. Аз лятото имам 60-80 лв, защото се готви на ток, има 2 бойлера, които лапат като лами и т.н. На всеки сметката зависи от начина му на потребление, затова е най-добре да се дават сметки само за климатика/климатиците.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    deian,никога поне аз не съм казал,че вкупом всички лъжете...позволими да се усъмня в твърдения от рода :
    -климатика ми харчи 15лева на месец,при това в студените зимни месеци,постоянно си във форума и това че има такива можеш много лесно да провериш,или;
    -плащам 80-90 лева и това квлючва отопление с 3-4 климатика плюс разходите за цялото домакинство на месец.
    Аз месеците в които не ползвам климатик,не се отоплявам плащам такава сума и трудно мога да повярвам че някой може да плаща такава през зимата, като се отоплява с 3-4 климатика плюс разбира се разходите за домакинството...
    Позволете ми и аз като KonanVarvarina да се усъмня в тези твърдения,защото съм наясно с науката наречена Електрически измервания.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Аз не виждам какъв е проблема. Board_man миналата зима постоянно пускаше информация за неговия 12LC. Резултатите бяха идентични с тези на повечето хора с добри инвертори във форума. Обаче не, ние вкупом лъжем... като че ли като излъжем за малка сметка накрая на касата наистина ще ми вземат по-малко.
    Някой ще обори ли твърдението ми, че климатикът ми MHI SRK25ZGX с COP 5,08 харчи между 25 и 30 лв/месец зимата при постоянна работа 24 часа на ден и поддържане на 22* през деня и 20* през нощта?
    Посочени суми са напълно реални, но поддържаните температури са ниски за много хора. Аз лично поддържам поне с 2 градуса над твоите и съм убеден, че тогава сметката би се завишила значително.
    Отделно не става ясно дали на толкова държиш климатика или такава е температурата в стаята защото това са различни неща.

17. Тук е от
    Jun 2008

Реална сметка е 25-30лв на климатик при положение, че държиш около 22 градуса, за мен а и за синовете ми, защото те си командват техния климатик тази температура е достатъчна. Ако някой има 3 климатика и плаща 80-90лв. обща сметка това означава, че или няма нищо друго включено или просто е посочил част от сметката, само за климатиците!

П.С. 22 градуса на дистанционното на климатика, на термометъра в стаята показва 23(термометъра е обикновен). Но според мен не е важно какво показва термометъра на стаята, а как се чувстват обитателите на стаята!

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Посочени суми са напълно реални, но поддържаните температури са ниски за много хора. Аз лично поддържам поне с 2 градуса над твоите и съм убеден, че тогава сметката би се завишила значително.
    Отделно не става ясно дали на толкова държиш климатика или такава е температурата в стаята защото това са различни неща.
    Климатикът поддържа температурата с абсолютна точност. 22* на дистанционното - 22* във всяко кътче на стаята. Пробвал съм на 23-24* - става ми топло, съжалявам
    Вероятно ако поддържам 24* сметката леко ще се завиши. Но просто не ми е комфортно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 184 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе