Страница 45 от 184 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

И аз правих такова нещо, даже точно тази сутрин. Снощи го сложих на 18*, като станах в стаята беше 19* (явно не е паднало повече) и от 18* му качих на 20* и консумацията от 200 скочи на 300 W. Сега като затопли сигурно пак ще си падне, ама това покачване идва на дневна, докато на евтината нощна си е връткал въздуха през повечето време.
    Виж табличката в подписа ми ако те интересува.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ясно, значи икономия не правим голяма, просто не е полезно да се спи на 23*С!

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Общо взето е така... Въобще това колко ще ни харчат климатиците зависи силно и от стила ни на живот, и от личните ни предпочитания. В къщи например никой не обича да стои на много топло, климатиците се пускат когато сме там, а аз например нощем спя на отворена врата към терасата, даже навън да е -10. Когато миналата година в тази тема си публикувах данните за разхода на ток, някои тук ме обвиниха в лъжа.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Може да ме ухулите но да ви кажа че тази консумация няма да е цялата зима такава защото инверторните климатици взимат информация от датчка за температура в стаята какво е зададено от дистанционото и най вече от външния датчик колкото по ниска става външната толкова по висока ще е консумацията. Между другото днес успях да си купя още 3 броя от китаиските уредчета ето го какво представлява http://www.made-in-china.com/china-p...or-TS-JD-.html

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така е, ама и конвенционалния започва да спира все по-рядко и ако си харчи примерно киловат и за час спре за 10 минути си прави 840 W през останалото време.
    byw тия уредчета точни ли са? Че като им гледам цената от $5.5 ...

7. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev

Тип постройка:
    жилищен блок.
    Тип строителство:
    панел.
    Вид климатик: ХИТАЧИ 25WX8 инвертор
    СОР, оптимална отоплителна мощ. 4.3КОП 3.4Kw .........
    За последните 72 часа - зададена Т 22 градуса подържана 21-22.5 консумация 14.3КВ или .... 200 вата/час ... Тази машина май се оказва доста ефективна ....

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

И аз да се намеся с моите данни, с уговорката, че не са точно по заглавието на темата.
    По показания на електромера на Е-ОН /електронен/ за периода от 28.11.08г 07:03 часа до 30.11.08г 07:40 часа:
    имам изразходвани 28 кВата дневна и 18 кВата нощна енергия или за периода 7, 18 лева,което прави около 110 лева на месец.
    Уредите, които се"грижат" за този разход са:2 бр.ПС; 2-ТВ; бойлер 80 литра: хладилник с фризер: готварска печка:прахосмукачка; пералня /пускана 3 пъти за периода/ и 5 литров водонагревател на мивката в кухнята, аспиратор/ширм/. Осветление с обикновени крушки с нажежаема жичка и всички атрибути за добрата визия на две жени сешоари,маши и всичко друго дето не го знам за какво служи.Ползват се редовно по няколко пъти на ден мамка му.
    Два климатика МХИ SRK20ZG-S и CH12ADE /ей това е http://www.chigogroup.com/en/products_look.asp?id=1029 / иначе се води "еко клима", грижат се за таванско помещение 33 м2 /средна височина 2.20/ три помещения +баня и кухня. Бетонна плоча 10 сантиметра и керемиди отгоре. Залепен е стиропор 2.8 см вътрешно, отдолу и отстрани не се отоплява. През изминалите зими без стипопора 50 см. сняг го топях за 3 дни и на 4 го подсушавах с локално парно. Има ПВЦ дограма,входна врата също добре уплътнена. Средна температура в помещенията 23-24 гр. нощем 22.

10. Тук е от
    Jan 2008

#VeleV.Klima от къде си ги купил и на каква цена?

11. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Продават ги във всеки магазин за ел. части цената им е от 20лв нагоре ..

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    По горни постове съм писал че в конрад ги има аз от доста време чаках да докарат и вчера видях че ги имат та сега на всеки климатик съм сложил по едно. Днес направих засичане на климатиците защото имаме 4 бр като двата са еднакви модели другите два пак са еднакви но с различни класове.
    И какво измерих
    Midea MSV1-12HR klas C в студена стая за 24 часа работил 12,12часа израсходил 12,4кв или 516вата на час средно
    Midea MSV1-12HRN1 klas A в по малко помещение и по топло за 24 часа работил 9,15часа израсходил 7,5кв или 312вата на час средно
    MIddea MGF6-12AR klas D с нагревател 25вата на компресора за 127 часа изразходвал 59.9кв или 471вата среден разход този последния го имаме и в офиса но там се гаси нощем за сега но ще видим какъв разход ще направи при такова използване.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Това е едно доста разпространено мнение сред собствениците на климатици. За съжаление то не важи за повечето хора. Аз като човек отгледан и израстнал с централно парно през комунизма съм свикнал да живея на поне 23-24* минимум. Това, което показват моите наблюдения, а доста от вашите замервания, е че разликата в разхода при настроени 19-20* и 23-24* са огромно да не кажа двойни.
    Тука много от постановките приличат на тези на мой приятел с разхода на колата му - при данни в книжата за разход извънградско 6/100 той умира от кеф, че постига 4,5/100. Обаче не се замисля, че за целта кара със 80-90 от София до Бургас, не изпреварва нито една кола по пътя и използва всяко едно надолнище максимално. В крайна сметка е спестил 20 лева за трасето, но е загубил 2-3 часа повече докато ние сме ги прекарали на плажа.
    Дано не съм прав и не стоите с абички и шошони само за да може всеки път на масата да впечатлите компанията колко икономични са ви климатиците.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Днес си купих уред за измерване на ел.консумация.Казва се Voltcraft 3000 , немско е и се надявам да е точно.Има си опции за задаване цената на тока за дневна и нощтна тарифа,за да се изчисли лесно колко харчи даден уред за ден например.Отчитат се и min. и max.стойности на изразходена енергия за регистрираният период.Отчита също така моментната консумация.
    Купих го от "Конрад"-Варна , като цената е 50 лв.Замерих моментната консумация на климатика -при 21*~ 320 W , при 19*~ 200 W.Оказа се че двата ми компютъра заедно с LCD-мониторите (денонощно включени) изразходват между 250 и 300 W,т.е. колкото климатика.
    Ето малко фото :

Докато бях в магазина,реших да взема и термометър,отчитащ едновременно вътрешна и външна температури , както и влажността на въздуха.Точен е,защото при зададени 21* на климатика, отчита точно толкова.

Климатика съм го изключил , понеже е 19* навън.
    Утре ще идват майсторите да монтират PVC дограмата,(да уплътним нещата , както се казва в една реклама), и вдругиден ще мога да направя 24-часови измервания.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Хм, 19*С навън, кеф, лято. Замери и при 19*С навън колко ти хаби за да поддържа 23*С де! За дограмата - съболезнования, малко мърсотийка ще имаш вкъщи, ама после ще ти е поне по-тихичко. Тук е 6.5*С на терасата ми и е леко мъгливо дори.

17. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    Днес си купих уред за измерване на ел.консумация.Казва се Voltcraft 3000 , немско е и се надявам да е точно.Има си опции за задаване цената на тока за дневна и нощтна тарифа,за да се изчисли лесно колко харчи даден уред за ден например.Отчитат се и min. и max.стойности на изразходена енергия за регистрираният период.Отчита също така моментната консумация.
    Да, ама явно още не си се усетил, че 2те тарифи ти позволяват да смяташ тока по 2 тарифи, а не да го отчиташ по 2 тарифи, тоест няма часовник, на който да се задава от колко до колко коя тарифа да отчита. Тази втората тарифа си е чиста измама. Иначе мисля, че е точен.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    Да, ама явно още не си се усетил, че 2те тарифи ти позволяват да смяташ тока по 2 тарифи, а не да го отчиташ по 2 тарифи, тоест няма часовник, на който да се задава от колко до колко коя тарифа да отчита. Тази втората тарифа си е чиста измама. Иначе мисля, че е точен.
    Няма ли вграден часовник и възможност да задаваш часовите зони на двете тарифи?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 184 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе