Страница 35 от 184 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. LRR
    LRR е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Mitsubishi Heavy Industry SRK 50ZHX-S Засечени с електронен уред за измерване на напрежение за последните 100 часа за подържане на температура от 21С° в помещение 60 м2 почти постоянна мъгла израодвани 16.7кW. Климатикът не е изключван

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Той не е искал да му се стопли бързо,иначе щеше да го сложи на 30* и щеше да го направи 21* за 15 мин.Целта му е била да темперира стаята първоначално с най-ниски разходи и след това да не изключва климатика и да поддържа темп. с много малки разходи.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Така.Аз като гледам работата хич,ама хич не е добре.Това чудо явно колкото харчи,толкова и топли."След 1 час работа, вън вече 3,5* мъгла, вътре вече е 18*, консумирани 414 Wh.За един час работа".Ама ти ще умреш от студ бе брат.Не зная колко пари си броил за този климатик,ама май зимата няма да върши работа. Плаща ток,а стои на студено.Тя една духалка от 16.00 лв щеше да стопли помещението за по-малко пари.Ако греша ме поправете.
    Ами грешиш! Темата е колко ми харчи климатика, а не духалката....
    Ако искаш бързо затопляне - препоръчвам кюмбе "Циганска любов". Работи с талаш, а не с ток и топли за нула време. И пак за същото време изстива...

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

така като си замервам 3 те клими нещо КОП сякаш не играе голяма роля ... тоя в най малката стая харчи най малко в средната малко повече и в най голямата най много като разликите са около 100-150 вата между тях .. най малкия е КОП 5.62 а най големия 3.89 ...ако най малкия е в най голямата стая и той ще изхарчи 150 вата повече със сигурност .. ще видим при отрицателни темп. как ще е че сега често изклюват

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Определено стигам до извода, че включ/изключ в топлото не води до никакви икономии. Смъкнах му градусите, той взе да изключва по-често, а средната консумация се... ВДИГНА.

naydenov69, аз не го ползвам като духалка! В смисъл, че това ще се наложи ВЕДНЪЖ, в началото на сезона да трябва да покачи разлика от няколко градуса. Не ми трябва да го направи за 15 минути, покачи ги за около 3 часа - ОК, проблем ли е? Ако исках да ги вдигне бързо - може. Натискам му High Power, започва да работи на МАКС и си ги качва. Правил съм го, но само за проба. Гореше около 1 кВ, което му е и технологично максималната консумация.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Следя с интерес измерванията на deian и стигам до няколко извода,които ще споделя с Вас.Предварително искам да заявя,че нямам никакво желание да се заяждам с никого.Темата ме вълнува професионално-работя в сферата на енергетиката и на всичкото отгоре съм завършил в Русе.Вчера за достигнеш 21* си изразходвал 7 кWh енергия и то при един бих казал "топъл" ден.Аз вчера съм изразходвал 0 кWh за отопление/климата е същия като в Русе-на 100 км южно от Русе,но температурите са почти еднакви/, но в дома бе 22* без да се вкючва нищо-но апартамента ми е сравнително топъл..Днес елетромера ще каже колко кWh са заминали за отопление, но предполагам ,че около 8-10 кWh.Преди време бях заегнал тезата ,че не си струва да се дават пари за скъпа машина след като разликата в цената е около минимално 2,5 пъти,а разликата в консумираната ел. енергия не е толкова голяма.Сега ще почнат да ми философстват,че комфорта няма цена и други от този сорт.Реално ако изобщо има голям студ,то той е не по-вече от 2-3 седмици.Останалото време двете машини/моята евтина и неговата скъпата/ ще харчат почти еднакво. Кога ще се избие разликата в цената?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Така е прав си кисело е гроздето.....

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

naydenov69 аз подкрепям твоите разсъждения напълно. И аз съм бил пред дилемата дали да дам 6000 лева за климатици, но си направих същата сметка. Тъй като доходите ни са ниски в сравнение на цените на класните машини и това за семейният бюджет е сериозен разход задължително според мен трябва да се мисли за възвращаемост на инвестицията. Вероятно ако взимах по 6000 лева заплата на месец изобщо нямаше да мисля дали и кога ще се изплати климатика., просто ще си доставя душевна наслада да имам най-новите и модерни климатици. За това преди години когато си климатизирах апартамента си избрах три запазени машини втора ръка, единият все още е със завидно висок СОР спрямо повечето нови и скъпи машини.
    zlobarov не е кисело гроздето просто е на високо, поне за повечето българи.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Не знам колко е на високо гроздето ама да се изцепиш че духалката е по на сметка от климатик при това марков е как да кажа.... не намирам дума която да не е обидна и същевременно подходяща...
    А сметката много скъп срещу много евтин климатик е правена не веднъж и както и предишните пъти след като се бие чертата печели скъпия климатик (това с уговорката че говорим за нови машини)
    Другата дилема е дали да избера 6 годишно БМВ или чисто ново... ясно е че тук всичко опира дали имаш парите (и дали ти се дават) за новото...

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

zlobarov човека сравнява скъп климатик с евтин. Под евтин аз разбирам конвенционален или от ниския клас но задължително на утвърдена в бранша марка.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

естествено че цената на климатика има значение ... климатици от по 2500-3000 лв мисля че никога няма да са рентабилни ако почнеш да си правиш сметката че тия пари трябва да ги избиваш от икономии .. но и тях се намира кой да ги купи така че не са безсмислени

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    zlobarov човека сравнява скъп климатик с евтин. Под евтин аз разбирам конвенционален или от ниския клас но задължително на утвърдена в бранша марка.
    Благодаря.Наистина си ме разбрал какво искам да кажа.А това за гроздето-не е никак високо и не е никак кисело.Просто аз не виждам смисъла да се дават пари за скъпа машина.Лично мое мнение.Не че не съм могъл да си купя скъп инвертор-но не съм видял смисъл.Поне аз.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

naydenov69, можеш ли да дадеш данни колко харчи твоят не скъп модел сега и после зимата пак. И тогава ще смятаме и ще преценим дали се изплаща или не и след колко време. Ако всичко опира до изплащане де. Аз обичам да имам и някаква сигурност. Ако ще е евтино, то нека не е правен компромис с качеството - това означава пак от Марките, но конвенционални. Не бих сложил нещо куче марка, били то инверторно или конвенционално. А примерно конвенционално Фуджитсу за 1000 лв и инверторно за 1500 лв... дали тези 500 лв ще се изплатят - аз мисля, че да.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Това измерих март 2008.Температурните условия са подобни на сегашните.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg291219
    Сега имам монтиран отделен електромер.Не е проблем да взема измервателната техника и да я вържа към климатика,но това ще стане като застудее времето.Сега мисля да я закача на служебната MIDEA MSG 12HRI/евтин инверторен модел,който миналата година се доказа/ и да видя каква консумация ще покаже.Обещавам да побликувам данни от експеримента.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Просто аз не виждам смисъла да се дават пари за скъпа машина.Лично мое мнение.Не че не съм могъл да си купя скъп инвертор-но не съм видял смисъл.Поне аз.
    Кое не виждаш на смисъла, да ти е мощна/надеждна/икономична/тиха и т.н. машината?

П.С. Найденов, гледам че си техничар човек - грамотен, също така ти гледам и климатика и тавана и мебелите. Моля не се излагай че "не си" щото нямало смисъл, ай стига. Ти направо задраска смисъла на всякви руси мадами/поршета/басейни?!? - НЕ можем да си ги позволим, не че нямат смисъл. Не знам как работи твоята Мидеа, ама моя Фужитсу 12LGC след два месеца ползване се убедих на 100% че не оправда очакванията ми(от тука си представям по-ефтините как работят). Със сигурност при бъдеща покупка ще се насоча към "по-скъп" модел!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 184 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе