Страница 54 от 184 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re: Колко ми харчи климатика.......?

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

така се получава при елементарна сметка но тя не е толкова елементарна ... климатика изключвайки периодично при положителни темп. не е толкова ефективен ,и КОП не е 5.62 а по малко .. с падането на външните темп. той заработи без да изключва ,там е истинската икономия на инвертора. . а топлозагубите също са много относително нещо .. при положителни външни може съседите да не са включвали нищо под и над мен( имам подозрения че е точно така ) а със застудяването да са почнали да отопляват стаите с което води до намаляване на моите топлозагуби.. аз също изключвах климатика в хола (съседен на стаята в която е Саньото) през ноща а вече не го изключвам ,и това има значение .В общи линии всичко е топлозагуби и наваксването им,КОП не е толкова важен за икономията ако си добре изолиран .
    Не знам дали мислиш че лъжа ,аз нямам причина да го правя консумацията я засичам с електромерче немско коментирано е в тази тема .. Заключението за мен е че съвременна машина на 100 волта е много напред технологично от тия които се продават на 220 волта в същия клас,и е поне 30% по икономична .

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,японците са го казали ясно на въпрос за тази разлика в технологиите-няма нужда на вашия европейски пазар ,на който са без конкуренти ,да предлагат високотехнологични продукти,защото ще са непродаваеми.
    Друга е ситуацията в Япония-пазара е наситен с новости в технологично отношение,а японеца може да си позволи да инвестира 3-4 000 лв в климатик ( в йени де).

5. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Да,японците са го казали ясно на въпрос за тази разлика в технологиите-няма нужда на вашия европейски пазар ,на който са без конкуренти ,да предлагат високотехнологични продукти,защото ще са непродаваеми.
    Друга е ситуацията в Япония-пазара е наситен с новости в технологично отношение,а японеца може да си позволи да инвестира 3-4 000 лв в климатик ( в йени де).
    Незнам кой японец го е казал....но е алогично да не кажа глупаво.....без кои конкуренти на европейския пазар са японците ....и кои са конкурентите им на вътрешния им пазар дето ги няма на европейския....другаде ще е причината....плюс това айде моля ви се деба и извънземния кашон с извънземна техника ...единствено му е извънземна цената...сега иновации разходи но така и така имат технологите .....да кажем развиват ги за техния пазар могат да ги продават и на европейския пазар...без да надуват и без това надутите цени....

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Alexi,не казвам че лъжеш,а че всички тези измервания са некоректни...не може при температурна разлика от 20* топлозагубите ти вместо да се увеличават да намаляват или да са константа...
    Ето ти пример...моят апартамент е от 4 стаи,две от по 18 кв.м. които се отопляват с климатици,срещу тях ми е кухнята от около 14 кв.м. която се отоплява с конвектор...в нас вратите на стаите почти не се затварят температурата е еднаква на всякъде,но конвектора в кухнята се включва от терморелето само като се проветрява или като се готви т.е.работата по отопление на кухнята видимо се поема от климатиците...сега ако аз сложа измервателен уред само на конвектора и той ми отчете средно потребление за месец или за отоплителният сезон 200 Вт на час...ти били повярвал на това твърдение,без да съм ти дал горните обяснения...в спалнята не включвам нищо нима там няма топлозагуби...затова аз смятам че най коректно е да се вържат всички отоплителни уреди в един измервателен уред...защото може да се окаже че основната работа по отоплението ти се върши от другите два климатика,а този за които показваш измервания да е само спомагаелен...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ssilent-в този форум за да кажа нещо,винаги имам база.Това е отговор на официално запитване до централата на Дайкин Европа във Виена защо има разлика в технологиите на японските модели и европейските аналози. .Поста ти поражда въпроси:
    1-кои са конкурентите на японската техника за европата?
    2-Всички са си конкуренти на вътрешния им пазар.Да ти ги изброя ли?
    3-ясно обясних защо цената е извънземна,но за нас,за тях си е нормална.Това,че ние сме с долар на час,а те са с 20 е причината да имат много климатици с КОП над 6,а ти не си чувал за тях тук.Така е и с телефоните,с моделите автомобили САМО за японския пазар и т.н . Ако имаш удоволствието да идеш до там ,сам ще се убедиш колко са напред във всичко и това си има цена.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от ssilent
    Незнам кой японец го е казал....но е алогично да не кажа глупаво.....без кои конкуренти на европейския пазар са японците ....и кои са конкурентите им на вътрешния им пазар дето ги няма на европейския....другаде ще е причината....плюс това айде моля ви се деба и извънземния кашон с извънземна техника ...единствено му е извънземна цената...сега иновации разходи но така и така имат технологите .....да кажем развиват ги за техния пазар могат да ги продават и на европейския пазар...без да надуват и без това надутите цени....
    Казват го ssilent. Преди време писах едно писмо до Дайкин и ги попитах защо има такава голяма разлика между моделите за Япония и тези за европейският пазар. Не очаквах да ми отговорят, но отговор наистина получих и той беше, че те се стремят да задоволят изискванията на всеки един конкретен пазар.
    PS. Не видях отговора на Ванко, но ако желаеш мога да ти покажа писмото с което ми отговориха. Разбира се на лична. А за цените мога да кажа, че моделите който са от 2008 година само след два три месеца в Япония ще са на половин цена.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Чакайте сега...веднъж казвате че климатиците за Японският пазар не се правят в Япония,втори път казвате че японеца взема по 20 долара на час и затова климатиците им са скъпи и не можем да си ги позволим...на кое от двете да вярваме???
    Кой каза че изискванията на Европейският пазар са по ниски от тези на Японският???

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Дайкин го казват и ако прочетеш всички постове нагоре,ще разбереш защо.И никъде не съм казал,че се правят в Япония.20те долара са в смисъл,че могат да си го позволят

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

блу 1...ванко е написал че не си дават зор на европейския пазар щото нямат конкуренция...докато на техния пазар се изтрепват...там видях липсата на логика...играчите и на двата пазара са едни и същи..все японци и ако се конкурират на вътрешния си пазар който би трябвало дори да е по малък от европейския и азиатския то няма логика да не се конкурират и на европейския...друга е причината според мен...
    Ванко с тебе или не се четем добре или не пишем разбираемо един за друг....обяснил съм какво имам в предвид и защо.... не поставям подсъмнение дали е казано....но се съмнявам във верността на казаното....и по специално в в изтъкнатата причина ....
    за цената...да голяма е ...един автомобил струва почти колкото три урурусарари....направете сравнение колко възела агрегата колко хиляди части има и тенеке и прочие...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вие имате ли представа колко струва електричеството в Япония? Май там е ключът към палатката.
    Иначе изискванията на японския пазар спрямо изискванията към европейския са много по-строги, главно откъм консумация.

А до Конан - не се правят в япония чисто откъм човешки труд и местоположение, но инженерната мисъл и всичко останало са си японски. Просто производството е изнесено с цел намаляване на себестойността на продукта.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ssilent- имаш ли представа как е на японския пазар,като има поне 20 фирми за клими,които не сме чували в Европа,като се знае че 98% от домакинствата са климатизирани,а там са около 130 млн души,които си сменят през 3-4 години климатиците.Дали има разлика с Европейския пазар???

16. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ssilent- имаш ли представа как е на японския пазар,като има поне 20 фирми за клими,които не сме чували в Европа,като се знае че 98% от домакинствата са климатизирани,а там са около 130 млн души,които си сменят през 3-4 години климатиците.Дали има разлика с Европейския пазар???
    ваанко ...нямам представа за японския пазар....но не мисля че някоя и друга японска фирма би се отказала да да отхапе най-голямото парче от един не малък пазар при положение че няма да и струва кой знае колко много...излишен е спора и най-малкото не е конструктивен...дет има един лаф ...караме се за чуждите крави...

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Вие имате ли представа колко струва електричеството в Япония? Май там е ключът към палатката.
    Иначе изискванията на японския пазар спрямо изискванията към европейския са много по-строги, главно откъм консумация.

А до Конан - не се правят в япония чисто откъм човешки труд и местоположение, но инженерната мисъл и всичко останало са си японски. Просто производството е изнесено с цел намаляване на себестойността на продукта.
    deian,след като са намалили себестойноста изнасяйки производството извън Япония,какво им пречи да продават и в Европа па макар и с по-малка печалба???
    Нали не си мислиш че всички които продават тук климатици предназначени за Японският пазар работят на загуба...като гледам Саниото за Японският пазар което се продава тук е доста по евтино от Дайкина за Европейския пазар...

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На всички би ни се искало да продават същите модели като в Япония, но на 220 V за Европа. Да, но не го правят. И не сме ние тези, които ще кажат защо не го правят. Явно си има причини, всичко е преценено добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе