Страница 63 от 184 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    dgenov-спориш за излишни неща.Единия ясно казва,че си ползва климите нонстоп,а втория-когато си иска. Много ясно,че втория ще има по-малка сметка.И двамата ги удовлетворяват начина на ползване на климатика и толкова. Не са в еднакви условия и това е .За какво спорите??? Не завиждайте за по-малките сметки на конвенционалките,а си направете сметка за вас с хиперсуперинверторите.
    Абсолютно си точен.Но, нали за това са форумите-да се изказват свободно мненията.Това,че някои собственици на скъпи машини се нервират-това си за тяхна сметка.Сега ми е интересно да чуя мненията на притежателите на евтините машини.Какви са техните наблюдения върху консумацията,в какъв режим им работят климатиците,доволни ли са?

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

naydenov69, тъй като форума е по-скоро технически: желателно е "свободно" изразеното мнение да съдържа известна доза обективна-безпристрасна истина. Ти обаче ръсиш небивалици и после хората се били нервирали - не си прав. Като не знаеш нещо по устройството и принципа на действие на една машина не се изказвай неподготвен. Няма значение евтина/скъпа, инвертор/конвенционален - всички са уреди които консумират ел.енергия за да извършват определена работа. Не отричай че по-новите технологии извършват повече работа при една и съща консумация. Тука хора четат за да получат информация и не е редно да ги хвърляме в заблуждения.
    Какви наблюдения чакаш да имаме над консумацията на евтините машини?! Не обръщай нещата в магия - ел.техниката е точна наука и е ясно кое/колко/какво!

П.С> доволен ли ще си ако "Марчето" от съседния вход, напише тука: моето НЕО за 300лв топли СУПЕР и изобщо не гори ток. Не такива мнения са полезни за уважаемите читатели на форума - разбери го!

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз бих казал че новите технологий са породени от икономий а всички знаем (икономията майка на мизерията)и по голяма печалба произтичаща от това.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Извинявам се ама тези римски пълководци "технологий" и "икономий" не ги познавам може би си имал в предвид "технологии" и "икономии" ( това "ий" се превръща във все по голяма зараза)
    За радост не всички мислят като теб в противен случай все още щяхме да сме в средните векове и думата климатик нямаше да е позната...

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    желателно е "свободно" изразеното мнение да съдържа известна доза обективна-безпристрасна истина.
    А бре, Генов ти си голем балък. Имах по високо мнение за тебе.

Твоят инвертор нали е сравнително нов? Ми вземи го шитни, вземи на негово място две Миди или други фрукти там...и..воала..
    Хем може на далавера да излезеш с тая фатка, хем и после по-малко ток ше плащаш.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Не разбрах защо съм "балък"? Ти против ли си да не се лъжем във форума? И каква е връзката да си сменям машината за две Мидеи? Все още съм доволен от избора който направих есента.

Бях тръгнал обаче да отговарял на един друг пост:
    Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Абсолютно си точен.Но, нали за това са форумите-да се изказват свободно мненията.Това,че някои собственици на скъпи машини се нервират-това си за тяхна сметка.Сега ми е интересно да чуя мненията на притежателите на евтините машини.Какви са техните наблюдения върху консумацията,в какъв режим им работят климатиците,доволни ли са?
    В интерес на истината, ще споделя наблюденията си върху конвенционален "евтин" климатик - може на някой да е от полза. Има един на три метра от мен в службата(12ка Осака CH-12-SL номинал на отопление 4.2kW - на 7 месеца):
    -Нямам наблюдения върху консумацията, но предполагам с оглед на режима на работа е около колкото му пише на табелката по 9 часа на ден.
    -Режим на работа: пуска се сутрин и се спира вечер
    -Доволни ли сте: ДА! (духа жега като за световно - спре ли студ настава, слагам го от дистанционното на 30°(иначе спира - не мери вътрешния му датчик правилно, но не пречи), не се налага да го поливаме с топла вода, рядко припуква вътрешното тяло, не се размръзява често - но доста силно "изфъщява" понякога) С две думи не става за спалня на претенциозни хора но иначе ТОПЛИ много добре! И не се е развалял още .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Не разбрах защо съм "балък"?

Сори, решил съм, че имаш чувство за хумор!

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

naydenov69, тъй като форума е по-скоро технически: желателно е "свободно" изразеното мнение да съдържа известна доза обективна-безпристрасна истина.
    dgenov,човека според мен казва следното:
    Начинът ми на живот,климатичните условия,характеристиките на жилището (като изолация,дограма,изложение и т.н.) ми позволяват да ползвам климатиците си по начин който води до по-малки сметки от тези на (...),и взима за пример deian защото неговите измервания са изложени тук...ако не греша аз никъде не видях да твърди че климатиците му са по-икономични от тези пак като пример взимаме на deian...къде тук видя събективизъм и лъжа...
    Като не знаеш нещо по устройството и принципа на действие на една машина не се изказвай неподготвен.
    Ти като по-подготвен, каква е разликата в принципа на действие на двете машини???
    Тука хора четат за да получат информация и не е редно да ги хвърляме в заблуждения.
    Аз не видях да заблуждава някого напротив,лично аз, а вярвам че и много като мен биха си направили извода че за жилище с много добри характеристики в което недостигат около 4-5* за личният ми комфорт,е икономически необосновано да се хвърлят пари за съпер скъпи машини...в подкрепа на това ще кажа че Даикина който имам,ако сега трябва да го купувам не бих го купил,не защото е лоша машина,а защото се оказа че топлозагубите ми са много малки и той постоянно работи като конвенционален дори при минусови температури,което на практика обезмисля покупката му...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Именно. За мен при избора на климатик има един важен показател - начинът на ползване. Ако човек каже, че ще го ползва само вечер като се прибере от работа, изобщо не му препоръчвам нещо ненужно скъпо. То по този начин няма да се избие никога ако това е целта. Инвертор, ползван само за по няколко часа на ден, няма да харчи по-малко от конвенционален, а разликата в цената е значителна.
    Също така това, което казва Конан е много вярно. Аз си следя консумацията на климатиците по-скоро с лична цел, като следствие я споделям с хората във форума. Интересно ми е какво количество топлина е необходимо. Както виждам, за поддържането денонощно на температурата, която желая, е необходима сравнително малка мощност. Т.е. климатик с висока минимална мощност при мен би работил като конвенционален. Затова и вторият климатик, който избрах, има доста ниска минимална отдавана мощност - 300 W. Той работи много по-адекватно от МХИ-то ми, което на хартия трябваше да има 500 W минимум, но дефакто не се получава точно така. Конан, вероятно и при теб е същото - топлозагубите ти почти никога не са 1,3 kW, колкото обикновено е минималното отдаване на Дайкините на 220V.
    В заключение мога да кажа, че naydenov69 е постъпил съвсем правилно за неговите условия на ползване. Просто не трябва да сравнява несравними неща.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2006

за KonanVarvarina

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Добре, но все пак забележете:

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Колкото и да Ви е чудно е така. За месец декември Деан има 184.138 kWh , а аз 130.6kWh, за януари 212.405 срещу 158 kWh.Това говорят цифрите уважаеми господа.Защо се получава така-просто е-инвертора трябва да работи постоянно,а другия когато е необходимо.Не ме занасяйте, че обикновенния климатик трябва да работи постоянно-проведените опити с няколко климатика показват обратното.Колкото и да Ви е чудно.
    Е, питам какво говорят цифрите? И какво трябва да значи "е-инвертора трябва да работи постоянно, а другия когато е необходимо"? И какво като работи постоянно и защо да трябва? Какви опити е правил? Съжалявам че не съм го разбрал правилно, но за мен просто си пише нещо и трябва с преводач-тълковник да му се гадае. Още веднъж се извинявам за причинените вреди от последните ми постове. Благодаря за вниманието.

П.С> на въпроса си "Защо се получава така" според вас правилно ли е отговорил? Да беше написал че по-рядко ги е включвал и нямаше да има три страници с постове на вятъра. И въобще цялата съпоставка за какво я е направил? Както сто пъти му обясниха и на вилата климатика е изразходил 0кВ - защото не включван - това не значи нищо повече от че толкова просто е изразходил - и какъв е смисъла да ви го пиша?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Че аз и като бях с конвенционален LG 12ka - включвам октомври, гася март - 5 години подред, за отопление говоря. Един единствен път майка ми го спря, като ме нямаше 5 дни и се заледи. Ток плащах 2х по-малко от преди с акумулиращата. Сега плащам може би колкото с конвенционалния, обаче майка ми ползва освен радиатора и духалката, защото отдолу вече не палят печките, така че не е ясно. Значи и инвертора все пак дава икономия спрямо конвенционалния. За сведение 23С нон-стоп. Напоследък дори нощем не го намалявам, спя си по тениска.

16. Тук е от
    Mar 2008

Въпрос към хората с електромерите:
    Правите ли експерименти сега, като е по-топло времето, дали има особена полза, ако климатиците се изключват когато няма никой в къщи и каква е разликата в цифри?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не ги изключвам изобщо, понеже постоянно има хора вкъщи. При такова време ми харчат единия 75 ст/ден, другия 55 ст/ден и не виждам особен смисъл да ги спирам.

18. Тук е от
    Mar 2008

Т.е. сметката ти е 40лв. на месец за 2 стаи. Е, аз топля 4 стаи, т.е. 80 лв. грубо. Струва си да се замисля, нали?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе