Страница 69 от 184 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Инверторите понякога хабят повече ток, ако се ползват по предписание
    "Всичко е относително".........

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Кое му е относителното - 24 часа по 250-350 вата = 6-8 кВтч или другия в режим духалка 2 х на ден по 2 часа по 1 кВтч = 4 кВтч?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Кое му е относителното - 24 часа по 250-350 вата = 6-8 кВтч или другия в режим духалка 2 х на ден по 2 часа по 1 кВтч = 4 кВтч?
    Абе разправям Ви,че е така, ама кой да ми вярва.Ама някои си мислят че скъпия инвертор е икономичен.Да ама не.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Включи си конвенционалния за 24 часа и да видим. Учудвам се как още не можеш да го проумееш. enkov ти каза при какви условия конвенционалния е по-икономичен - като го полваш малко. За 8 часа ще изразходи колкото инвертора за 24 часа. Кой е по-икономичен в случая?

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Точно моите замервания оборват enkov защото като раздеяля киловатите имам средна консумация по 260вата колкото един хубав инвертор.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Абе разправям Ви,че е така, ама кой да ми вярва.Ама някои си мислят че скъпия инвертор е икономичен.Да ама не.
    А бе Вие явно не искате да проумеете някой неща... У дома имам дете и чакам второ, като се роди след 2 седмици да му пускам духалка по 2 часа...!!! Ще кажете, че е частен случай, да ама не... Всеки който е дал един куп мангизи за скъп климатик си има съответните мотиви да го направи, аз също /купих 2 дори/ и не съжелявам. Предстои ми да избирам 3-та машина и пак ще предпочета маркова машина с колкото мога да си позволя добри параметри и не защото имам бол пари, а защото имам мотиви за това, които са от различно естество в това число ИКОНОМИЧНОСТ. Alexi, също има 3 машини които са различен клас, ще сменя едната познайте за каква ....
    п.п. Следващата ми сметка за ток ще е 77лв /предната е 57 без климатици/, у дома работят 2 пц-та, пералня, съдомиялна машина, микровълнова, хладилник с фризерна част, 3ТВ-та 2-те от които постоянно бачкат за фон, жените ми не стоят на тъмно и 5-6-7 крушки не мога да ги намаля /половината са енергоспестяващи/, бойлер - само нощем се вклюва, ааа да не забравя 2 климатика от скъпите 24/7 нощем 19-20 градуса денем стигам до 23, работили са 26 дни от 30.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Следващата ти сметка ще е един господ знае колко.Тези от ЕОН си засичат както на тях им е удобно.И 77 лв нещо малко ми се виждат-да не би да пооткрадваш.Хванат ли те да ти е як г@зът. Между другото колко жени имаш,защото прочетох "жените ми"

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Колев,що се палиш?Мисля, че никой не те е упрекнал, че си купил скъп климатик-имал си пари дал си. Но не всеки би дал пари за скъп климатик, защото докато си избие икономията е за скрапа. А и това, че аз монтирам климатици,не значи,че парите ми падат от небето, а и съм видял как работят инверторите и съм предпочел да си купя по-евтини клими 4 бр на цената на един хипер инвертор и след 6 години ще си бодна нови.

11. Тук е от
    Nov 2008

Велев,
    аз наистина ти вярвам ,поради простата причина ,че и аз имам Мидеи и съм доволен от разхода.За жалост нямам повече уреди да ги замеря трите клими едновременно колко ще изгорат за 1 месец.Уреда съм го поставил на едната Мидея MSF6 -12 ,която и без нагреватела да се включва си топли много добре.За 1 месец (20.01-20.02.2009) изгори 287 кв.,което мен лично ме устройва много.Държа да отбележа ,че съм с доста добра изолация и климатика не е спирал от началто на отоплителния сезон.Само искам да спомена ,че като дадох на комшията уреда да замери неговия инверторен Панасиник и тои отчете разход с 1 кв. по голям от моя на ден а ги купувахме заедно моята Мидея струваше 660 с монтажа а неговия Панасоник (а и той държеше да е от Малайзия) струваше 1650 с монтажа.Тук е момента да кажа ,че Панасоника е малко по тих.
    Всичко е въпрос на личен избор наистина.

П.С Само да спомена ,че другия комшия пък му замръзна Хитачито днес (а той работи във фирма за поставяне на клими ) и го залива с една кофа вода. Те кадето се смееха на мойте Мидейки немогат и скреж да хванат нищо ,че вчера сутринта температурите паднаха до минус 16 градуса.

Късмет на всички

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

mxkolev, нали не се опитваш да кажеш, че 2-та ти климатика са изхарчили 20 лева предния месец?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Подред на номерата
    @naydenov69 у наше село засичат по едно и също време и не знам защо няма разминавания в показанията, аз също си следя електромера. Ток не крада /макар че много ми се иска/, просто таблото е заключено, а и съм скарам с "тока". Имам жена и дъщеря простата сметка сочи, че стават две.
    @VeleV.Klima не се паля, просто исках да пореден път да кажа, че наистина "всичко е относително", теб те устройва да използваш 4 Мидеи, мен не. jimflex има 287 KW само от единия си климатик, на мен това ми е 50% от месечната консумация на ел. енергия. Не мога да си позволя да плащам 5 пъти по толкова ....
    @lazarus18 не не искам да кажа това само споменавам факти и пак за пореден път "всичко е относително"!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Значи мисля да си купя един контролен електромер за контакти и в него да си включа климатика.
    Върши ли работа тази машинка, или не върши? Мисълта ми е ще мога ли с тази машинка точно да си засича колко точно ми гори климатика?

Ако някой си е купил такъв уред, моля да си каже мнението!

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Ако някой си е купил такъв уред, моля да си каже мнението!
    Върши работа. Точноста не е голяма - в рамките на 5% е, така че съвсем точно няма да може да определиш, но с някаква прилична грешка ще ти даде представа. В Конрад има няколко модела. Този който е от 29лв е доста приличен и може да му се задават различни тарифи на енергията за дневна и нощна и той сам може да ти смята и цената за даден период. Модела може да засече и пиковите стойности на тока и мощноста и да ги запомни, както ти показва и стойноста на входното напрежение. Има и функция да те предупреждава чрез мигане на светодиод ако прескочиш някаква предварително дефинирана стойност на мощността. Мери до 3.6kW.
    Има модел от 50лв, който мери до 3kW - той няма две тарифи на отчитане но има по-добра точност (малко по-добра). Има и модел от 39лв, той също има добра точност и НЯМА две тарифи на отчитане, както и вграден часовник чрез който да ги сменя. Така че съвета ми е да вземеш този от 29лв. Този от 39 има също функция за предупреждаване ако прескочиш някаква предварително дефинирана от тебе стойност, като има зумер който пищи. Това е като цяло разликата между наличните модели в Конрад. Модела от 39лв мери до 3.6kW.

17. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря много за изчерпателния отговор, Board_Man!
    Тоя Конрад, къде горе-долу се намира?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Хайде стига с тези сметки. Колкото, толкова. Очевидно има големи разлики. Може да се дължат на различни причини. Аз имам 86лв. ток без климатици, а хора с 2 климатика имали 55-70лв. Има нещо коренно различно или в измерването или в стила на живот. При жена ми са идвали пенсионери на преглед, които са се оплаквали, че се редували да спят във ваната в банята, че там минавали тръбите от парното и не топлели други помещения. В резултат тока им бил 20лв., а водата 4лв. Е, жената, отваряла прозореца след тях, защото понамирисвали. Важното за всеки е какво на него му се налага да плаща, а не разни хора по някакви форуми. И не е важно какво си засичате индивидуално, а какво ще ви пише в сметката за плащане .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе