Страница 67 от 184 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Една същественна разлика относно сметките за ток...преди време ни смеха електромера и реших да засека показанията на двата...консуматор 1KW стар-880W...нов-1050W...след това се разрових и намерих допустима грешка на електромерите 5%...точно 50те вата отгоре...та само с подмяната показнията се увеличиха с 170W/h...сметката с 20% на горе

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ние може ли да плащаме 5% надолу? Каква е тази грешка за битов електромер... По-малко имат китайските джаджи, които се ръгат в контакта!

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Дневна енергия с пренос и ддс е 0.177648 нощтна е 0.115872
    Ровя от един час и не мога да хвана по какви цени да си смятам изразходената електроенергия, намерих горния пост - но по него ми излиза с 40лв разлика от по фактурата. Моля помагайте, конкретния случай е следния:

2ра тарифа разлика в квтч 1534*0.177648=272.512032лв
    1ва тарифа разлика в квтч 519*0.115872=60.137568лв
    -общо по моите сметки=332.6496лв
    -по фактура(от на EVN сайта - нямам разбитата на хартия) всичко 373.82лв

*пробвах по виртуалния им електромер но той не работи коректно - дава и за двете тарифи една и съща цена 0.18... нещо си?!? Какво става тука се питам?

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Сметката е малко сложна - умножаваш днената по 0.09669лв и нощната по 0.03385лв. До тук се получава 148.32лв за дневна + 17.56 за нощна. Общо 165.88лв към които трябва да се прибави и такса за ползване на мрежата която е 0.05506лв за всеки киловат или за твоя случай е 113.03лв, сумата от двете е 278.928лв и с наложеното ДДС въху последната цифра става 334.72лв. Това е което трябва да ти вземат на практика. Обаче не е ясно дали тези киловати включват онзи междинен период. Мисля че от там идва цялата разлика!
    П.С: Между другото сега си сметхан моята сметка за последния месец от сайта (още не съм получил фактурата) но по сайта имам 782квч за дневна и 482квч за нощна. По описаните горе сметки всичко излезе до стотинка спрямо цифрата, която са ми удържали по карта: 192.82лв. @dgenov, обаче при теб се получава някаква нередност. Надчислили са нещо допълнително!

6. Тук е от
    Oct 2008

Дневна енергия с пренос и ддс е 0.177648 нощтна е 0.115872 е на CEZ.На EVN http://www.evn-ec.bg/bg/haushaltskunden/stromtarife.asp

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от sicop
    Дневна енергия с пренос и ддс е 0.177648 нощтна е 0.115872 е на CEZ.На EVN http://www.evn-ec.bg/bg/haushaltskunden/stromtarife.asp
    Благодаря за линка ама пак не излиза: след за дневна 0.1341... се прибавя и акциз който не са упоменали колко е?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

При сметка от 300 лева, консумираната електроенергия е точно 2 кВт/час .............. доста ............
    При е-он цените са 0.184 лв. дневна и 0.111 нощна с ДДС.
    Генов по добре си сметни цената за киловат / дневна, нощна / и след това си ги умножи по киловатите. При нас 1 кВт. се състои от "три" под нива - плащаш тарифа, за пренос и за достъп ............. пък на електромера ми отчита само консумирана дневна и нощна ..................
    Как да не ги цункаш по умните главички.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Господин Генов,ти една цена на ел.енергията не можеш да си сметнеш от сайта на ЕРП, а си тръгнал да даваш акъли за консумацията на климатиците.И ако си смяташ консумацията по твоите цени,ще си изкараш много икономичен инвертора.Да ама не.Не ,че нещо,ама аз съм завършил специалност ЕСЕО/електроснабдяване и електрообзавеждане/ и тази материя за ел.измервания/оценката ми от дипломата е 5/,каквото и да значи ми е много позната.Та като казвам,каква ми е консумацията и колко ми струва като пари-вервайте ми.И друго-доказах ,че инвертора не е толкова икономичен спрямо обикновенния.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

naydenov69, благодаря за вниманието, но с нищо не ми помогна поста ти. Ти като един специалист по електро... вместо да ми "казваш" колко ти е оценката можеше да я "докажеш" като ми обясниш как да им разгадая цените. Както и да е, благодаря на всички за помощта.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

13. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, много ти благодаря за труда - но цените на тази страница не съдържат всички начисления които формират крайната цена за битови потребители. Става ми вече неудобно и особенно след на naydenov69 заяждането - ще изчакам да дойде хартиената фактура - надявам се на нея да има достатъчно инфо което да хвърли достатъчно светлина върху въпроса ми. За тая вечер стига толкова - още веднъж благодаря на всички отзовали се.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

dgenov Цените на EVN се формират така:
    цена=разпределение + снабдяване

Цени по които „ЕВН България Електроразпределение” АД пренася електрическа енергия през електроразпределителната си мрежа и осигурява достъп до същата:
    1.Цена за достъп до разпределителната мрежа, която се заплаща от всички потребители, присъединени към разпределителната мрежа на Средно и Ниско напрежение – 0,00527 лв./кВтч без ДДС.
    2.Цена за пренос по разпределителната мрежа до обекти на Средно напрежежение - 0,00839 лв./кВтч без ДДС.
    3.Цена за пренос по разпределителната мрежа до обекти на Ниско напрежение – 0,04979 лв./кВтч без ДДС.
    разпределение=1.20(0.00527+0.04979)=0.066072

Цени на електрическата енергия , по които "ЕВН България Електроснабдяване" АД в качеството си на краен снабдител снабдява своите клиенти:
    Вид потребител битови потребители
    Цена на електрическата енергия Ниско напрежение 2 Скали
    Тарифни зони дневна нощна
    0,09669 0,03385
    Снабдяване:
    дневна=1.20*0.09669=0.116028
    нощна=1.20*0.03385=0.04062

И ...... получаваме
    дневна=0.066072+0.116028=0.1821
    нощна=0.066072+0.04062=0.106692

Забележка: Коефициентът 1.20 е ДДС 20%, при това, ДДС-то може да се смята накрая, а не предварително, както аз съм го направил
    P.S. Пия бира в кафе-кръчма "Водолаза" на улица "Младежка" срещу Централния клуб на пенсионера в гр. Пловдив. В събота към 16:00 ще съм там.
    ТОВА НЕ Е МАЙТАП

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    P.S. Пия бира в кафе-кръчма "Водолаза" на улица "Младежка" срещу Централния клуб на пенсионера в гр. Пловдив. В събота към 16:00 ще съм там.
    ТОВА НЕ Е МАЙТАП
    /Offtopic
    Смятам да се възползвам и аз от предложението - защо да не си направим тогава например среща на "зарибените измервачи" или пък на клима феновете Това не го казвам с подигравателен тон разбира се. Просто виждам, че бая хора които пишат във форума са от ПЛД, защо да не се запознаем на по биричка (или нещо друго)...

Иначе - цените, които е дал @freelander са актуалните по които EVN смята и няма съмнение, за съжаление при теб @dgenov е станала някаква грешка и ще се наложи разправия с счетоводството на дружеството Най вероятно ще ти ги приспаднат от следващата сметка, но все пак трябва да пуснеш молба и т.н... дълга и широка.

П.С: А, сега се сещам и за още нещо зарибяващо - който дойде ще има възможност да види на живо до къде съм стигнал с разработката на интелигентното устройство за логване, което освен че може да мери консумацията и да я логва, има си собствен УЕБ интерфейс, може да управлява дистанционно по интернет отдалечен климатик, мери две реално-временни температури (външна и вътрешна) с висока точност и го логва в паралел заедно с консумацията. Предвижда се и интелигентен шедулинг в който да може с таймер вграден в устройството да се задават през различни дни, части от денонощието устройството автоматично да пуска климатика в предварително зададения режим и температура.Та някаква съвсем първична проротипна версия на това чудо ще бъде домъкната там за фон на бирата и пусната в демо

17. Member
    Тук е от
    May 2003

благодаря на freelander, за събота не обещавам но идеята е добра и ще е интересно да се види устройството на Board_Man

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man

П.С: А, сега се сещам и за още нещо зарибяващо - който дойде ще има възможност да види на живо до къде съм стигнал с разработката на интелигентното устройство за логване, което освен че може да мери консумацията и да я логва, има си собствен УЕБ интерфейс, може да управлява дистанционно по интернет отдалечен климатик, мери две реално-временни температури (външна и вътрешна) с висока точност и го логва в паралел заедно с консумацията. Предвижда се и интелигентен шедулинг в който да може с таймер вграден в устройството да се задават през различни дни, части от денонощието устройството автоматично да пуска климатика в предварително зададения режим и температура.Та някаква съвсем първична проротипна версия на това чудо ще бъде домъкната там за фон на бирата и пусната в демо
    С какъв интерфейс ще може да работи - RS232, RS485 или нещо друго? Мислил ли си за WAP? Би ли ми изпратил спецификацията му на ЛС?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе