Страница 59 от 184 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Re: Колко ми харчи климатика.......?

edi1, определено си прав. В слънчевата система, по-добър "климатик" за отопление от "слънцето" няма.. Но изключвайки твоят случай и комшиите много помагат. Знаеш ли консумацията на климатика от долния етаж? Да не би той, да е "доставил" разликата?
    naydenov69, ще те поправя, извинявай. Само от външният вентилатор ще е! Духал е вятър.. И вътрешния може да е, ама няма да е за дълго, ще има мускулна треска от въртенето на педалите..

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ето че измина 1 месец откакто засичам климатика.
    19.12.2008 - 19.01.2009
    Температура 21* вентилатор медиум.
    Консумация за периода -188 Квт.Средна консумация за час - 254 Вт.
    Като пари грубо около 32 лв.

4. Тук е от
    Dec 2008

Спалня, север-запад, 14 квадрата, около 38 куб, PVC дограма , две външни стени, останалите вътрешни са към помещения които не отоплявам, отдолу и отгоре не живее никой, имам вътрешна изолация на двете външни стени. Не съм слагал в таблицата графи с поддържани и зададени градуси, но те са 20-21 за периода, в повечето време 21 понякога за малко съм дигал на 23, никога по-ниско от 20. Апартамента е в София, тези които живеят там, знаят какви са били горе долу външните температури за периода.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за тези топлозагуби е много добре ,това помещение с 2 кВ духалка не можеш да го стоплиш

6. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    за тези топлозагуби е много добре ,това помещение с 2 кВ духалка не можеш да го стоплиш
    С духалка минали години през най студените дни съм докарвал в стаята най-много до 18 градуса, пък за сметки за ток да не говорим.

7. Тук е от
    Oct 2008

Продължавам статистиката:

Разход от 13.01.2009 до 19.01.2009) - 146 h. - 41.5 kWh
    като денем е на 22-23 гр., а нощем се смъква на 19 гр.

Или - от 04.12.2008 до 04.01.2009 - 728 h - 129,9 kWh. Среден разход - 178,5 W/h
    от 04.01.2009 до 13.01.2009 - 231 h. - 83,6 kWh. Среден разход - 362 W/h
    от 13.01.2009 до 19.01.2009 - 146 h. - 41.5 kWh. Среден разход - 284 W/h
    ОБЩО : от 04.12.2008 до 19.01.2009 - 1105 h. - 255,0 kWh. Среден разход - 230.8 W/h

Помещението и есклоатацията съм описал в мой предишен пост.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Излиза че като извадим консумацията на вътрешния и външния вентилатор 80вата остават 200вата за компресора и електрониката то една топлина ще получиш при 200вата дори да сметнем ефективноста да е 3 тоест 600вата отдавана. Не ми говорете че ви е топло аз съм го минал тоя път преди 8-9 години когато повечето от вас не са виждали климатик.

10. Тук е от
    Oct 2008

В стаята си е около 22 гр., и не ми е студено. А моментната консумация днес
    когато беше спрял и вентилатора беше 38W. А днес външната беше над +7-8 гр.
    и съответно ефективността би трябвало да е по-вече от 3 при 5,28 по каталог
    А и съм писал че помещинието е южно и когато и Слънчо грейне няма проблем.

Основното за консумацията на климатика при отопление според мен е правилният
    избор на мощността в зависимост от изолацията, обема и топлозагубите на конкретното
    помещение, имайки пред вид и допълнителните източници на топлина. Мисля че
    в моя конкретен случай съм олучил горе-долу.

11. ph
    ph е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Проведох експеримент с амперклещи на 3 клими-Саньо D28U,A22U и Панасоник CS-E12BKP(жената на 3-ия ден щеше да вика белите пристилки да ме прибират).Наблюдавах моментния ток при достигане на зададени 21гр.Навън беше -3. D28U поддържаше ~4А,A22 не достигаше и 2A ,което прави 400 и 200w съответно,което е учудващо ниско особено за по-големия който топли 28м2 без външна изолация В момента в Бургас е +4гр. и уреда отчита 3А на 28-мака.Бутоните за ограничаване на тока на 8А и5А съотвено отработват много точно-когато се "скопят " климите не качват повече от споменатите стойности.На Панасоника поведението е неразгадаемо за мен,ако може някой от по знаещите да ми обясни???Значи,не работи като типичен инвертор-в продължение на 1-2 мин качва тока постоянно докато достигне шеметните 15А,което на 220В е 3.3КВт и се надига голям вой от външното тяло,след което пада до 10А и изключва напълноСтои няколко минути/в зависимост от зададената темп./ и процеса се повтаря.През това време вентилатора не спира да духа,което 6 год ме е държало в заблуждение относно режима му на работа.И сега аз се чудя възможно ли е да достига такава голяма консумация при условие че по книжка трябва да е мах 1.89кВт и защо работи така?Преди това беше в хола на мястото на D28U и поведението му беше същото?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Излиза че като извадим консумацията на вътрешния и външния вентилатор 80вата остават 200вата за компресора и електрониката то една топлина ще получиш при 200вата дори да сметнем ефективноста да е 3 тоест 600вата отдавана. Не ми говорете че ви е топло аз съм го минал тоя път преди 8-9 години когато повечето от вас не са виждали климатик.
    Tц,тц,тц,тц...

Ми аз видях климатик някъде към '92. дали съм по пич от "другите",а?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ph, доста интересно (и странно) наблюдение за Панасоника.
    Може би причината трябва да се търси в сервизното на модела. При много ниски температури пак ли е така? А при тези + като днес - ако можеш го засечи и днес в режим поддържане след като вече си е достигнал градусите отдавна.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Привет.Тя полемиката по поста ми пак започнала, макар, че нямах намерения в тази насока, но предубеждението е голяма сила .Колкото и да не вярвате, електромера показва точно толкова, колкото ви цитирах.Нямам предствата колко точно е похарчило всичко на етажа/не, че има много консуматори/, но това е положението.Много мога да говоря за енергоспестяващите/пасивните/ къщи, но това е друг въпрос, трябва да се пише роман, затова няма да започвам изобщо, само един факт ще цитирам - през лятото при температури над 35 градуса, без охлаждане, температурната разлика в къщата за 24 часа е около 2 градуса, а зимата за 24 часа при ниски температури, без отопление е 3-5 градуса.Това се получава поради изолацията на къщата, разположението и, разположението на етажа, както и разположението на помещенията.Въпроса за ефективността на отоплението е грубо 30-40% от машините и 60-70 % от запазването на топлината.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Зависи какво броиш за климатик тогава навлизаха руските БК2000

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Зависи какво броиш за климатик тогава навлизаха руските БК2000
    Ако това случайно е към мен /защото по нищо не личи, но го допускам/ много си се объркАл.
    Руски /т.нар. климатици/ имаше доста по-отдавна. Чешки също, а също така и Български.
    Говоря за СПЛИТ с-ми, много по несъвършени, но в сегашният им вид. Че и канални, касети, чилърчета....и т.н.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Привет.Тя полемиката по поста ми пак започнала, макар, че нямах намерения в тази насока, но предубеждението е голяма сила .Колкото и да не вярвате, електромера показва точно толкова, колкото ви цитирах.Нямам предствата колко точно е похарчило всичко на етажа/не, че има много консуматори/, но това е положението.Много мога да говоря за енергоспестяващите/пасивните/ къщи, но това е друг въпрос, трябва да се пише роман, затова няма да започвам изобщо, само един факт ще цитирам - през лятото при температури над 35 градуса, без охлаждане, температурната разлика в къщата за 24 часа е около 2 градуса, а зимата за 24 часа при ниски температури, без отопление е 3-5 градуса.Това се получава поради изолацията на къщата, разположението и, разположението на етажа, както и разположението на помещенията.Въпроса за ефективността на отоплението е грубо 30-40% от машините и 60-70 % от запазването на топлината.
    Айдеее още един с пасивна къща...как го постигна това и ти ли с 5см. фибран...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе