edi1, определено си прав. В слънчевата система, по-добър "климатик" за отопление от "слънцето" няма..Но изключвайки твоят случай и комшиите много помагат. Знаеш ли консумацията на климатика от долния етаж? Да не би той, да е "доставил" разликата?
naydenov69, ще те поправя, извинявай.Само от външният вентилатор ще е! Духал е вятър.. И вътрешния може да е, ама няма да е за дълго, ще има мускулна треска от въртенето на педалите..

В момента в Бургас е +4гр. и уреда отчита 3А на 28-мака.Бутоните за ограничаване на тока на 8А и5А съотвено отработват много точно-когато се "скопят " климите не качват повече от споменатите стойности.На Панасоника поведението е неразгадаемо за мен,ако може някой от по знаещите да ми обясни???Значи,не работи като типичен инвертор-в продължение на 1-2 мин качва тока постоянно докато достигне шеметните 15А,което на 220В е 3.3КВт и се надига голям вой от външното тяло,след което пада до 10А и изключва напълноСтои няколко минути/в зависимост от зададената темп./ и процеса се повтаря.През това време вентилатора не спира да духа,което 6 год ме е държало в заблуждение относно режима му на работа.И сега аз се чудя възможно ли е да достига такава голяма консумация при условие че по книжка трябва да е мах 1.89кВт и защо работи така?Преди това беше в хола на мястото на D28U и поведението му беше същото?
Че и канални, касети, чилърчета....и т.н.