Страница 76 от 184 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Колко ми харчи климатика.......?

Днес е ден за прошка - да си простим!

Да си кажа и аз мнението - мисля, че инверторите се наложиха в Япония и на Запад, защото регулират стартовия ток, както и моментната консумация, плюс това имат коректори на Power Factor (cos phi), който там май се мери и отчита (в Япония). Иначе, не си мислете, че ония хора имат пари и ги ръсят ей така за инвертори?

Освен товя, изпускаме един малък факт - че лятото климатика се използва за охлаждане и тогава инвертера е наистина по-комфортен, не ти блъска ледена струя във врата! А хората си ги ползват доста повече за охлаждане там, за отопление често имат яки изолации или други системи за отопление и климатика се ползва за отопление в преходните периоди!

Бях 5 години с конвенционален - бях доволен. Сега съм доволен от инвертера! Кусури имат и двата!

Наздраве! И прощавайте, и аз ви прощавам!

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Днес е ден за прошка - да си простим!
    ...........
    Бях 5 години с конвенционален - бях доволен. Сега съм доволен от инвертера! Кусури имат и двата!
    ...........
    Наздраве! И прощавайте, и аз ви прощавам!
    Евала enkov! Едно християнско изказване. Че днес в тая тема дали заради Трети март, ама всички сучат мустаци и размахват саби....

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

имам два климатика от една марка ....инвертор и конвенционален ...с еднакъв коп....с различни мощности са но интерполирано и съобразно условията при които които работят ...разликата в консумацията на ел.енергия е от порядъка на 10тина процента..в полза на инвертора...което на практика е нищо....

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ето едно честно изказване.И за някого тези 5-10 лв/месец икономия са важни,за друг първоначалната икономия 1000-1500 лв е по-важна.Въпрос на финансови възможности или приоритети.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ако вземем масовите сметки от около 20-25 лв.на климатик за месец,разликата е по-малка и от 5 лева...

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от siso92
    Понеже аз съм се отказал от профилактиката/което вие с инверторните не бихте си позволили/,...
    И аз съм се отказал от профилактиката - единия климатик е с две години гаранциа, другите два са с 3, но няма лошо, според мен по мой прецени а те не са никак лоши - и двата ще изкарат поне 5 докато се наложи да викна някой от сервиза за профилактика. Но на 5-тата година просто ще са купчуна морално остаряло старо желязо и ще си ги сменя.. само за статистиката - инверторни са.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Спалня, север-запад, 14 квадрата, около 38 куб, PVC дограма , две външни стени, останалите вътрешни са към помещения които не отоплявам, отдолу и отгоре не живее никой, имам вътрешна изолация на двете външни стени. Поддържал съм 20-21 градуса, в повечето време 21, понякога за малко съм дигал на 23, никога по-ниско от 20. Апартамента е в София, тези които живеят там, знаят какви са били горе долу външните температури за периода.

Януяри - 652 часа работа - 213.44 Kw средно - 327 W/час (непълен месец, започнах измерването на 4-ти)
    Февруари - 672 часа работа - 170.58 Kw средно - 254 W/час

За сведение не се пуля в електромера постоянно, както някой беше писал по назад, ами просто го поглеждам през няколко дена... И не съм давал пари за него, щото е стария, който беше сменен от електрото с нов... и хич не мисля че съм се минал като съм взел инвертор... Още по малко искам да убеждавам друг да си взима такъв. Това са цифрите за 2-та месеца, мен лично ме устройват идеално, както цената на климатика, така и разхода му.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от siso92
    Ха-ха-ха,обаче си много далече от истината.Миналата зима на -20гр /през нощта/и двете ми мидеи,които не могат да си завъртят перките,даваха изходящ 45гр на заскрежен топлообменник,не ми е падала под 45гр т. на изходящия.А при ВАС как беше?
    А при мене инверторните ми даваха +55 градуса изходяща, и какво от това.. духалката ми даде +118 градуса изходяща струя но ... абе спора дали конвенционалка или инвертор е малко безсмислен си мисля. Всеки си преценя. Който има парички и е решил да се сдобие с комфорт си слага инвертор (но не от евтините че те са по-скапани и от конвенционалките). Има добри конвенционалки, спор няма - истината е че човек който е инвестирал в инвертора не е само заради идеята че заради ниските сметки за ток ще го изплати. Вярно е че инвертора като цяло харчи малко по-малко, конвенционала може да харчи значително повече но в пиковире периоди от 20-30 дни и като цяло не може да се изплати (инвертора) ако това е крайната цел. Инвертора не е перпето мобиле да бачка без енергия, една добре направена конвенционална климатична техника също ще работи оптимално ако са взети всички необходими мерки при проектирането и...

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

много верни приказки Board_Man. Поздравления

12. Тук е от
    Feb 2009

Да,така е Board Man,инвертора е по-икономичен,но би си изплатил парата след 6-7 години/по моите сметки и начин на употреба/,ама след 6-7 години-кучета ни яли.Та приказките"взех инвертор,щото е икономичен" не са реални по отношение на дадена пара.

13. Тук е от
    Jan 2008

Ми супер бе хора! Щом изкарахте конвенционалния почти равен на инвертора - евала. Хората са установили, че управлението на оборотите на компресора при инвертора, довежда до по-голяма икономия и комфорт. Ето вижте: http://www.penguinaircon.com/index.p...nditioner.html

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Ми супер бе хора! Щом изкарахте конвенционалния почти равен на инвертора - евала. Хората са установили, че управлението на оборотите на компресора при инвертора, довежда до по-голяма икономия и комфорт. Ето вижте: http://www.penguinaircon.com/index.p...nditioner.html
    roldi,писна ми да я гледам тая диаграма,къде с коли,къде с мотори и др.таралясници.Ти луд ли си климатик да ти прави колебания от 18 до 24 и обратно ,никой не ти казва,че конвенционалният е равен или по-добър от инверторния и този спор и безумни приказки и безсмислени спорове ги започват тези с инверторните,а ние с конвенцийте само леко се усмихваме,щото не ни пука.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Inverter units are Approximately 30% more efficient than fixed speed units.
    Е, кой е казал че са почети равни - 30% не е малко. Но 30% от 40-50лв месечна сметка е 12-15лв разлика. Ако някой ще разчитат на тези спестявания в дългосрочен аспект е просто безсмислена ивестиция, ако им върши работа и нормална конвенционална машина. При мойте сметки които правя за отоплението на стаята си от порядъка на 35лв сега, с надценката от 30% ще дойде 45-50лв. Само, че разликата в цената на машината е значителна - 1600 с монтажа за сносен инвертор срещу 800-900 за приличен конвенционален. Аз няма да мина на конвенционален заради множеството други екстри които ми предлага инвертора, така че не се оплаквам но всеки трябва да си прецени лично за него.

17. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Е, кой е казал че са почети равни - 30% не е малко. Но 30% от 40-50лв месечна сметка е 12-15лв разлика. Ако някой ще разчитат на тези спестявания в дългосрочен аспект е просто безсмислена ивестиция, ако им върши работа и нормална конвенционална машина. При мойте сметки които правя за отоплението на стаята си от порядъка на 35лв сега, с надценката от 30% ще дойде 45-50лв. Само, че разликата в цената на машината е значителна - 1600 с монтажа за сносен инвертор срещу 800-900 за приличен конвенционален. Аз няма да мина на конвенционален заради множеството други екстри които ми предлага инвертора, така че не се оплаквам но всеки трябва да си прецени лично за него.
    Точно това е истината!Добре и изчерпателно казано и ако някой продължава,значи нещо ...

18. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    ...написано е до 30%....на практика е по малко...това че има три дни в годината при които ще постигнеш тази разлика не означава че целогодишното ти потребление ще е 30% повече...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе