изпуснете малко парата и смекчетe тона, ако обичате....
FearMe
изпуснете малко парата и смекчетe тона, ако обичате....
FearMe
Много силни думи.MIDEA-климатиците с най-малко проблеми според този форум и не само според него.
В момента гледаме - "Клонингите (конвенционалните машини) атакуват!"
naydenov69, колко по-икономична ще бъде твоята конвенционалка при тем. -10/ -15 спрямо една инверторна машина?!
И дали въобще твоята конвенционалка при такива минусови температури ще успее да завърти вентилатора?!
Обърни се към японските специалисти на големите корпорации, като Mitsubish, Sharp, Toshiba и т.н. и ги попитай защо са талкова тъпи там хората, че си правят труда да произвеждат толкова сложни машини, каквато е инверторната?! Една от уникалните черти на българина е да се прави на по-умен от всички, и да прави признаци, че разбира от всичко, до което види или се докосне! И добре, че дойде naydenov69 да ни отвори очите на нас слепците, и да ни даде акъл на нас глупаците, които сме си купили инверторни машини!
Господи, благодаря ти, че вече не съм толкова невеж, след брилянтните мисли на потребителя - naydenov69.
Драги, naydenov69 заради вашите гениални изследвания и открития, науката забави темповете си на развитие защото беше изключително избързала.Вас публично ви повишавам с титлата :Инженер-носител на нови идеи!
моята конвенционалка по спецификации гарантирано работи до -15...няма смисъл да се обръщам към производителите...там пазарната логика е проста една платка в повече е равна на 600лв...
Е, той всеки климатик ще работи, когато хвърчиш с кофите, които са пълни с вряла вода!
Значи разликата е една платка...ми задай си въпроса тогава защо я произвеждат тази платка?!
Да обират на глупаците парите, така е според твоята теория! Завистта е характерна черта на българина!
Да се напъхам и аз между шамарите и то не като собственик на мидеи,а като почитател на конвенционалните-инверторните са не само скъпи,но и поддръжката им е отврат-скъпа/недай Боже проблеми никому/.
Понеже аз съм се отказал от профилактиката/което вие с инверторните не бихте си позволили/,щото ще ми ударят едни манометри и ще си приберат парата и айде чао,днес "климите"ми се запознаха с манометрите/уред ,който не са виждали/.Та 19,5-24,пак 19,5,хоп 24 бара-спестих си пара и останах доволен от китайските евтинджоси.
naydenov69-може да съм малко пристрастен,но най-малко проблемните климатици според форума са Дайкин.Отвори темата за тях и виж колко са оплакванията .За 6 месеца са две-три.И за едното,което силно се разду от колегата saissais с бученето от външното тяло ,се оказва,че при транспортирането явно са поизпуснали кашона с външното и компресора е бил поизлязъл от единия тампон леко накланяйки се и е опрял в ламарините.След наместване от техника няма никакви оплаквания досега.Това беше преди месец и нещо.
Аз монтирам клими от 9 г и мога да кажа,че също съм фен на конвенционалките.В къщи съм с Фуджицу 17ка с Коп 3,7 при работа,не се променя от оборотите,бръмчи точно като инвертор,в Симеоново ставаше -15° до -18° и съм го спирал за проба по цял ден-никакви проблеми с развъртане и затопляне.И при - 15 като го включю на LOW FAN след няколко мин работа се изключва външния вентилатор поради високо налягане на кондензацията,тоест не го бъркаше ниската температура.
сметки за ток лятото-60-80 лв,сега са 150-200.Отоплявам хол 25-30 м2 с две външни стени,стара дървена дограма 10 м2 на двете стени,няма никой над,под или около мен.В зимното отопление влиза елконвектор 750 Вт в банята,който не се спира зимата.
Ха-ха-ха,обаче си много далече от истината.Миналата зима на -20гр /през нощта/и двете ми мидеи,които не могат да си завъртят перките,даваха изходящ 45гр на заскрежен топлообменник,не ми е падала под 45гр т. на изходящия.А при ВАС как беше?Първоначално публикувано от InternetZombie
Защо спорите за глупости не мога да разбера...те производителите сами си казват че инвертора е с окло 30% по икономичен от конвенционалният...надявам се че всички можете да смятате и ще си направите сметките в парична равностоиност колко прави това...казал съм и пак повтарям че тези теми с меренето на пишки са безмислени и е краино време да се заключат...ако в нас конвенционаленият климатик има да наваксва около 3 градуса температурна разлика,а в комшията в същото по големина помещение инвертора има да наваксва около 15 градуса то много ясно че конвенционалният ще е по икономичен поставен в тези условия...ако си сменим с кошията климатиците то веднага инвертора става по-икономичният климатик...мисля че нямате база за сравнвние и по добре спрете с безмислените спорове...
InternetZombie,престани да пишеш глупости ако обичаш...мога да ти кажа че първият ми климатик е конвенционален Хитачи производство Малайзия монтиран преди 12 години ,когато ти наверно климатик си виждал само на снимка...та за тези години аз нито веднъж не съм го размразявал,защото не е замръзвал...нито една зима не е отказал да топли защото температурите са били ниски...нито веднъж до сега не му е правена профилактика,аз сам си го почиствам криво ляво...мога да кажа че много от съвременните както казваш климатици не могат стъпи и на малкият му пръст...
Съгласен съм с vanko68 , че ДАЙКИН са с най-малко оплаквания във форума,но колко са разспространени.Като гледам по фасадите на домовете на хората ДАЙКИН и ФУДЖИЦУ и МИТСУБИШИ са съвсем малко.Не казвам,че са лоши, но масовите климатици са МИДЕА,ОСАКА,ПАНАСОНИК,ХИТАЧИ и САМСУНГ.Това е самата истина.
За Зомбирания-къде ги видя тези кофи с гореща вода.Аз използвам кофа, но за да може да се събира в нея водата след размразяването и да не се заледява терасата ми.И колкото да ти е чудно моя си работеше безупречно при -15 без да замръзва.Може би е качествено монтиран и не задържа вода-това може vanko68 и Velev да го кажат-те са специалисти по монтажа.Аз коментирам като клиент.
Конан-Добре казано и на място.
naydenov69-така е ,спрямо тези марки като Мидея и Осака е така,но аз визирах останалите от "марковите"-Митсубиши и групата на Фуджицу.
Пак браво на Конан!Май някой избива комплекси и не е убеден,че като е дал повече пари е направил правилен избор.Ние ,които сме дали малко знаем за какво сме го направили и не се пулим срещу електромера или други уреди.
Първоначално публикувано от vanko68Наздраве и от мен.Първоначално публикувано от siso92
Според твоята "гениална проницателност" да разбираме тогава, че техниката върви назад,вместо напред.Видите ли нашият земляк имал едва ли не първия климатик на Земята, когато ние планетяните такова чудо на човешкото творчество сме виждали само на снимка. Не, ние преди 12 години сме живяли на Марс и нямаше нищо, освен червен прах! Направо се оака този път, като се опита едва ли не да ни направиш на аборигени! Аз съм пишел глупости, опазил ме Бог да пиша глупости по-голями от твоите!Баси конвенционалките предлагам да ги издигнем в култ, като ги обявим за венец на човешкото творчество. Ми да ги спрат от производтво тези инвертори, защо не ги спрат?! Ооооу, съвсем забравих, че това е една от поредните новаторски идеи на голямите конспиративни корпорации за обиране на парите на глупаците!Айде няма нужда да ми отворяш очите и да ми даваш акъл!Първоначално публикувано от KonanVarvarina