Страница 89 от 184 ПърваПърва ... 3979878889909199139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Колко ми харчи климатика...?

Много зависи от ОСАКА-та.Ако са старите модели на ГРЕЕ, вършат работа, иначе мъка.Старата ми ОСАКА CH 12 SBP е модел на ГРЕЕ.Сложих я на бабата преди 2 години, след като я смених с новите машини.Вече 5 години работи като пушка, дори и в големия студ тези дни си свърши работата.Е, компресора работи на пълна мощност, малко повече реве, ама топли.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

ми да ви кажа моделите са 12СN и трите и вътре постоянно съм по блуза с къс ръкав,доволен съм както казах дори оня ден при -20 се отличиха-бяха с доста ниско КПД но си беше прилична температурата вътре.та затова ме интересува дали 150 лв на месец при положение че съм доволен е добре като сума.
    мерси

4. Тук е от
    Sep 2008

Да ви кажа и аз съм доволен много от моята машина - Sharp AY-XP 12 FR през тези дни, когато в Пловдив температурите бяха -15.
    С тениска по къси ръкави си ходихме в хола аз, жената и малкия, който е на 2 г. Сложих си ръката под жалузите да видя как е температурата на въздуха и си духаше доволно горещо.Малко да се вдигне на + температурата и веднага пада и температурата на въздуха, с която машината затопля стаята.Невероятна работа на Шарп - много бързо мисли и преценява с каква температура да топли и при какви обороти да работи.

Иначе този месец сметката ми е по-висока - 124 лв. но вече всеки ден пускам и съдомиялна, даже понякога я пускам и два пъти.Като за един климатик, бойлер, съдомиялна, компютър и ТВ, които работят до 02-03ч., осветление и готварска печка, на която се готви всеки ден, мисля че не е много, нали?

5. Member
    Тук е от
    Sep 2009

И аз съм доволен много от моя GENERAL 12 UB. При положение, че лятото плащам по 80 лв. на месец, а зимата гарантирано бих плащал 100 лв. без да се отоплявам, ми идва сметка 106 лв. По груби изчисления климатика е изхарчил по-малко от от аспиратора... Е Т'ВА Е КЛИМАТИК.

Голямото надлъгване продължава...

6. Тук е от
    Sep 2008

Да има хора, които може би послъгват, но такива лъжат себе си!
    Други пък завиждат...ами такива са хората.Аз винаги представям нещата реално...ако сметката ми беше 200-300 лв пак щях да си я кажа.Като излъжа да не би сметката ми да намалее или някой да ми е плати?!

7. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Е как няма да завиждат, като дървата биха излези 7 пъти по-скъпо от цитираните тук разходи, а крадения ток поне 3 пъти.

Съгласи се, че то си е за завист.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Да ти кажа честно мога да направя така, че да плащам по-малко ток, даже мога да си го "узаконя", но стоя далеч от такова решение.
    Знам, че ЕВН ни надписват сметките за ток, и че ни го продават много скъпо, но също така осъзнавам, че всичко ми се пише на съвестта!
    Много мислихме със жената, понеже когато ти свалят кожата от гърба изкушението е голямо, но устояхме.Сега си плащам по-високи сметки, макар и незаслужено, но има ли нещо по-хубаво от чистата съвест...както казах мога да го "узаконя", но това, което не може да ни убие, ни прави по-силни...било то и духом!

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

InternetZombie Дай си идеята за плащане на по малко ток и "узаконяването" .На мен няма да ми тежи на съвеста

Кажи как става да си развъртя таз моята 24-ка /в подписа ми/ че е като ненаситна за ток.

Ще почерпя щедро за идеята !!!

11. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@bobovo - Зомбито е от специална порода, както и шарпа му, може да прочетеш какви подвизи е имал с него. Тайната на ниските сметки се крие във икономичните уреди за цялото домакинство, излолация и дограма и не на последно място добрите съседи . Виж аз какво постигам с 50% от наличните предимства
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg401779

12. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте.Някой може ли да ми каже дали автоматичния режим на климатика е по икономичен от ръчните настройки.Климатика е Хитачи 35yh6.Когато изберем авто режим на дистанционното не излиза нито температура,нито степен на вентилатора,а само стрелки за повишаване или понижаване с 1,2 или 3 градуса.Иначе си топли (като за хитачи) долу-горе добре.Имам чувството,че компресора се товари повече от ръчния режим.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В този режим климатика се опитва да поддържа 24 гр + тези леки корекции нагоре или надолу. Ако ти го ползваш на 20-22 гр обикновено,много ясно,че компресора ще се товари повече,за да поддържа по-високата температура.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте и за много години на всички! Относно сметките за ток, от Ноември 2008г. започнах да записвам показанията на главния електромер всяка Божа сутрин, като резултатите записвам в EXCEL таблица. Там съм вкарал формула за точно изчисление с цените по фактурите на CEZ. Като имам колони "Разход(лв.)/24ч" и "Прогноза лв/месец". Разбира се и разбивка на киловатите дневна/нощна и общо киловати. Всичко това направих, за да имам точни резултати, които да сравня с изравнителната фактура. Отделно имам електромери на трите Тошиби и записвам резултатите на всеки 24ч.,като в края на месеца изчислявам за всеки климатик сметката.
    През лятото, Август месец сметката ми беше 60лв..Всъщност това е най-ниската сметка, която съм достигал лятото. Сега зимата резултатите са следните(пиша за най студените месеци тази зима): м.Декември - 168лв.;
    м.Януари - 215лв.. Това са общите сметки, имам 2 деца, пералнята не се спира денонощно, къпане(бойлер на ток), PC-то почти не се спира, 2 телевизора, готви се на газ, микровълнова и фурна на ток, енергоспестяващи крушки навсякъде, хладилник с фризер, всичко клас "А" Трябва да отбележа че бойлера(и на него е сложен електромер) през лятото е около 30-40лв, сега през тези студове около 60-70лв.
    Та за Климите: Климатик "1"- Хол 20 кв.м., Климатик "2" - Детска стая 13.5 кв.м, Климатик "3"- Спалня 15 кв.м., тухла, последен етаж, никъде няма изолация, дограмата е стара дървена, но уплътнена доколкото може.
    От 01.01.-31.01.2010(Най-студения период с темп. до -22*):
    "1" - 46лв.
    "2" - 38лв.
    "3" - 40лв.
    .
    Поддържа се навсякъде 22*, не се спират изобщо и не се променя режима. Даже когато се къпят децата в спалните се пуска на HI-POWER това е около 24-25*. Разхождаме се по къс ръкав. Никога не са се заледявали. След Defrost винаги питата е чиста, даже я изсушават преди да тръгнат, А с плазмата и йонизатора в спалните наистина се спи по-комфортно. Когато ги взех мислех, че няма да има кой знае какъв ефект, но се оказа че си заслужава.
    Е на това му викам аз реални резултати, засечени и изчислени абсолютно точно, без лъжа и измама!
    Това е от мен.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Моите показания, без претенция да ги меря поотделно в подобен апартамент, с боийлер, сушилня, съдомиялна и ютия ( жената глади по 2 часа през ден :-)) , с 3 бр. Fujitsu са подобни

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Браво и мерси, вие ми подтвърждавате данните за, които аз твърдя с моите сметки

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Според EON моят Daikin е изгорил около 90 лева през януари....явно копа му клони към 1.
    Сметката ми лятото е 60 лв.През декември , понеже имаше много топли дни не е работил постоянно , и сметката бе 71лв.
    Какво бе учудването ми , дато дойде януарската сметка - 150лв.При 60 без клима ....прави 90лв.
    Много добре знам колко харчи климатика ми - средно по 7 Kwt на ден /замерено с уред/ , и миналогодишните зимни сметки го потвърждават - бяха между 90 и 100 лева.
    Тази година EON реши да изненада клиентите си като на почти всички мои познати сметките са двойни за януари.
    На печелившите - честито !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе