Ако си го наредил с капчица няма да е здраво. Ползвай тангит той разтваря и леко заглади пластмасата.
Ако си го наредил с капчица няма да е здраво. Ползвай тангит той разтваря и леко заглади пластмасата.
Използвах Loctite, Tangit най-рано Събота или Неделя ще търся по магазините.Първоначално публикувано от vankoto
Както и очаквах стана малко кекава работата и размених клапите на двата климатика, че на този в спалнята не му се използват хоризонталните жалузи. Май първо ще потърся препоръчаното лепило Тангит, за да пробвам и с него, а след това ще мисля за поръчка на нова клапа.
gnf
Вземи нещо от рода на "течните метали", ако искаш да ги залепиш тия пластмаси.
Основният проблем е, че след като нанеса лепилото и наместя парченцата с пинцета, трябва да се притиснат хубаво, за да се стане здраво. Точно това притискане на отчупените парчета е прекалено трудно изпълнимо, заради размерите им.Първоначално публикувано от Jackas
За кои "течни метали" става въпрос?
мисля чее прекалено гъсто и дебело лепило за такива финни парченца + това съхне много бавно само нещо от рода на капчицата мое мнениеПървоначално публикувано от Jackas
Благодаря Jackas, сега остава да правя опити докато стане сполучливо
zzz, така е, но не ми пречи да пробвам
Oще в началото казах на gnf -само с ''капчица'',която и леко ''разтваря'' повърхностите за лепене,и ще си пасне сглобката,докато течният метал ще я поиздуе малко.Лепил съм водач на клапа с моментно преди години и няма ядове,но вече трябваше да я е залепил на PDRa.Първоначално публикувано от zzz
Това, което е казал колегата @ZZZ е вярно, но тези лепила могат да се обработват допълнително- шлайфане, шкурене....
Няма да е лесно да се залепят, но не е и невъзможно
Абе, какво му дадохте на този човек?! Да не се е залепил за тавана? gnf, къде си, какво стана?
Май отиде да лепиПървоначално публикувано от Kasap
Тук съм, тук съмПървоначално публикувано от Kasap
Сложих клапата още вчера, но резултата от залепването е калпав. Тази вечер купих 2 двукомпонентни лепила - Поксипол и Момент на Хенкел. През почивните дни ще си поиграя повече
А за план 'Б' -дано се не налага,провери ли gnf за цената на клапата тук,и от Япония,поне информативно?
Още не съм. На запитването ми в темата никой не пусна оферта (пък е пълно с търговци), а на други места не съм питал. Има време, не ми е належащо, първо ще опитвам с лепене и чак тогава евентуално купуване ако цената е приемлива.Първоначално публикувано от diksanal