Страница 103 от 130 ПърваПърва ... 5393101102103104105113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Какво ти е пребаното, машината ти е хубава. А този с "N" не се предлага в България и няма как да го вземеш! Радвай му се.
    PS: Данните на кой модел са ти показвали в магазина? Каталог някакъв?
    Ето го каталога:
    http://www.sharp.eu/cps/rde/xbcr/SID...onditioner.pdf
    На сайта на Интерсервиз Узунови данните са сгрешени. Теглиш и сверяваш.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Какво ти е пребаното, машината ти е хубава. А този с "N" не се предлага в България и няма как да го вземеш! Радвай му се.
    PS: Данните на кой модел са ти показвали в магазина? Каталог някакъв?
    Ето го каталога:
    http://www.sharp.eu/cps/rde/xbcr/SID...onditioner.pdf
    На сайта на Интерсервиз Узунови данните са сгрешени. Теглиш и сверяваш.
    Деяне, чисто съм от прекараните, защото за 1600лв щях да си взема в пъти по-добра машина!!!
    Мой колега наскоро си купи "Панасоник" за 1000лв и е по-мощен от моя, ти на мое място нямаше ли да се ядосваш?
    В магазина ми показаха една рекламна брошура, която аз на домашния ком ще я направя по-хубава!

4. Тук е от
    Oct 2008

Zdravejte! Imam dva panasonic CU-E9DKE i CU-E12DKE, no 9-kata kato raboti na otoplenie puka mnogo gadno -javno ot njakakvo raz6irenie. 12-kata ne izdava nikakvi 6umove, ako njakoj ima njakakvo re6enie 6te mu buda mnogo blagodaren.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lorano
    Zdravejte! Imam dva  panasonic CU-E9DKE i CU-E12DKE, no 9-kata kato raboti na otoplenie puka mnogo gadno -javno ot njakakvo raz6irenie. 12-kata ne izdava nikakvi 6umove, ako njakoj ima njakakvo re6enie 6te mu buda mnogo blagodaren.
    Здравей, ама каква е тая шльокавица дето си я написал?  ... нищо не ти се разбира.

6. Тук е от
    Oct 2008

Ами вчера нещо се беше прецакала кирилицата и трябваше да пиша на латиница. Та значи имам два малайзийски Panasonic SC-E9DKE и E12DKE, когато 9 работи на отопление вътрешното тяло издава едни много неприятни пукания, докато другия климатик си работи съвсем безшумно. Ако някой има решение моля да го сподели

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Ами вчера нещо се беше прецакала кирилицата и трябваше да пиша на латиница. Та значи имам два малайзийски Panasonic SC-E9DKE и E12DKE, когато 9 работи на отопление вътрешното тяло издава едни много неприятни пукания, докато другия климатик си работи съвсем безшумно. Ако някой има решение моля да го сподели 
    "Съвсем безшумно" НЯМА! - има "технологичен шум (20дб+)"  в рамките на нормалното за различните модели. Пластмасата ли припуква или друго? И колко припуква - обясни подробно, притеснително ли е или просто като задуха "жегата" си припуква корпуса чат/пат? А иначе решения принципно има на всеки въпрос, но първо трябва да формулираш/конкретизираш въпроса.
    Сори ама май точно този модел "пуканията" му са конструктивни/фабрични - и други хора се оплакват http://forum.setcom.bg/index.php?topic=30552.20

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от zandor
    Аз също моля за помощ по отношение н асравнение MIDEA 09 HRI, OSAKA 09 SBP, HAIER HSV 09 R2 DB DC INVERER,
    Мидеята е най-евтина. Трябва ми само и единствено за добро отопление, като впечатления имам от мидея която се справя доста добре зимата, но това което ме притеснява е че COP на мидеята е 2,6, докато на другите два е 3 и 3,6.
    Та кажете добре ли ще отоплява този HAIER предвид факта че цоп му е 3,6 и е правотоков.
    Някакви впечатление, заледяване и т.н.
    П.П мидеята ми 12hri зимата не дава никакви признаци на заледяване (понякога влиза в defrost като чели просто ей така без да има видима нужда, но не го прави досадно често) и държо топло дори при ниски външни темп.
    Мерси за отговорите.
    НА 95% ти гарантиран че с Осака и Хаер няма да се сгрееш и на 100% ти гарантирам че с Мидеата ще се сгрееш ако помещението ти е 45-50 кубика.

10. Тук е от
    Oct 2008

Ами явно пука пластмасата, но не само докато загрява а и в последствие и понеже с 9-ката отоплявам спалня от това понякога не може да се спи. Според мен това излиза извън рамките на технологичния шум. Обърнах се към монтажната фирма и те по телефона ми казаха,че било нормално,но като дойде човека на място каза,че досега не бил виждал такова нещо и това, което измисли за момента е първо да го включвам на макс. температура за да се разшири питата докрай и след няколко минути да му намалявам температурата и така май пука по-малко и по-рядко. Но другия климатик 12-ката няма никакви такива шумове и това ме кара да си мисля,че е едва ли е нормално 9-ката така да пука.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

за да намалиш пукането разхлаби малко всички винтчета които стягат пластмасовия капак на вътрешното тяло - това почти винаги дава нужния ефект

ей тоя човек лично ми го каза номера :-)

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Ами явно пука пластмасата, но не само докато загрява а и в последствие и понеже с 9-ката отоплявам спалня от това понякога не може да се спи. Според мен това излиза извън рамките на технологичния шум. Обърнах се към монтажната фирма и те по телефона ми казаха,че било нормално,но като дойде човека на място каза,че досега не бил виждал такова нещо и това, което измисли за момента е първо да го включвам на макс. температура за да се разшири питата докрай и след няколко минути да му намалявам температурата и така май пука по-малко и по-рядко. Но другия климатик 12-ката няма никакви такива шумове и това ме кара да си мисля,че е едва ли е нормално 9-ката така да пука.
    Мноооого кофти ситуация. Не казваш кога се появи "пукането", след профилактика ли? Ако е в гаранция ги напъвай да го оправят? Въобще не са нормални тия гимнастики с дистанционното. Ако не е, се опитай ти или потърси помощ от сервиз някой да го разглоби и да се види точно от къде е пукането. В крайна сметка зглобката е прецакана нещо и трябва да се намести. Успех.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Мдааа "nebelservice" е прав! Чаркове които се разширяват/свиват може да са затегнати - много и накриво и да се получава напрежение в материалите. Може да е имало "шайбички/гумички/платнени лентички" за омекотяване по зглобките и да са дали фира. Не съм разглобявал климатик, но по компютърните чаркове се слагат едни меки шайбички между материалите които са затегнати с болтчета -  на места където се очаква да има температурни разширения за омекотяване - та ако приплъзват да не пукат. Проблема е там някъде ... търси.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

Климатика е практически нов, монтиран е преди 1 год.,но миналата зима не е работил.Практически на отопление го ползвам сега откакто застудя. А винтовете на предния капак техника ги разхлаби веднага,но нямаше ефект, но това с пускането на макс. Темп. и после намаляване май дава резултат, защото снощи почти не съм го чул да пука. Благодаря за съветите!

16. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте!
    Нормално ли е два климатика MIDEA MSG 12HR И HRI толкова много да се различават.
    Искам да кажа, че инвертора топли много повече от конвенционалния.
    Даже вдига т* повече от зададената с дистанционното?
    Възможно ли е да има някакъв проблем машината?
    Пояснявам, че е малко преоразмерен за обема на стаята.
    При зададени 22* на LOW вентилатор, на другия край на стаята на 80см от пода съм мерила 24*, това при 8-10* външна температура.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Като застуди и няма да е така сигурно. Колко преоразмерен?

18. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Като застуди и няма да е така сигурно. Колко преоразмерен?
    Предполагам 9-ка е тръабвало да вземем. Стаята е 3,5х4х2,6=36,4куб.м. Последен етаж, външна изолация, ал.дограма и две външни стени.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе