зле са ,за 1000 лв загледай хитачи или китайски панасоникПървоначално публикувано от bg_glava
зле са ,за 1000 лв загледай хитачи или китайски панасоникПървоначално публикувано от bg_glava
Щ си позволя по разтегна малко темата , първо каквото и да било двоумение от твоя страна се оказва все по-пагубно на фонът на настъпващият сезон а именно покачване на цените на климатиците и намаляване на техния избор с настъпване на сезонът което става всяка година КЪМ 2 РИ МАЙ избор и препоръка тук винаги е пристрастна от всекиго с оглед климатиците който или продава или има ако си се спрял на идеята ОХЛАЖДАНЕ то запомни думата конвенционален тя описва изцяло типажът климатик който търсиш независимо и марката и държавата производител ,но ако в твоите планове съществува и перспектива за отопление ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ВЗЕМИ ИНВЕРТОР за марката климатик и сумата която си предложил има хиляди варянти ,дотук с общите неща препоръчвам ти това което имам в къщи в абсолютно същите габарити втора ръка Nacional 9 000 btu Scroll inverter EOLIA CS-sg22p на пазарът от 500 до 600 колкото и познати да имам всички са сложили подобни и най важното в този климатик е че изплаща доста по-интензивно себестойността си от Любителите на Японските климатици въждам подобни впечатления за богат избор http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=10 Варна засега имат най богатПървоначално публикувано от Barbarian X
С размерите които даваш си на границата на възможностите на конвенционална девятка и за това ти препоръчвам Midea MSF 12HR QB6Първоначално публикувано от Barbarian X
В Спалнята(14квадрата) в момента е HITACHI RAS/RAC-E10H2 и тая зима не съм имал проблеми. За хола 20 квадрата ще взимам тези дни климатик, който ще се ползва най-вече за охлаждане.
Мисля да взема HITACHI RAS/RAC-E08H2, който да сложа в Спалнята, а 10-ката да иде в Хола...с майсторите съм се разбрал... искат ми 160лева за цялата работа.
Дайте съвет, другата зима да не измръзнем с 8-цата...
10-ката при -10 дигаше до +27 в Спалнята (когато излизам от банята да е топличко). 8-цата дали ще свърши работа?
Мисля, че ще стане.Киловатчетата и са малко малко - 2,5 на топло, ама ти е малка спалнята и ще свърши работа.Все пак там ще спиш, не ти трябва много жега.Мойта 10-тка тази зима в 18-19 квадрата стая си работеше перфектно.
Дано си прав... Вече го поръчах. След 2 часа ще го взема. Нещата ще се изяснят зимата...Първоначално публикувано от edi1
![]()
Колеги, имам нужда от помощ при избор на климатици. Значи нищо не резбирам от климатици.
трябват ми 2 климатика за отопление и охлаждане. По-принцип на цял апартамент 65кв м, но по-скоро на 2 стаи, около 12-14кв м и 25-30, които стоят 90%-а от времето отворени. Към голямата има и тераса с алуминиева дограма.
Идеята е че ми трябват хубави климатици за бургас. Там знаете зимата не е много тежка.
Та така марки и магазини ще ми дойдат перфектни. За пари смятам че 2500 - 3000 лв трябва да ми стигнат.
Аз също ползвам в по-голямата стая инверторен Nacional секън хенд и съм мн доволен!Първоначално публикувано от Mmitaka
За кухнята си мислих да спестя стотина-двеста лева с нещо по ефтино но като се замисля ще мина да проверя колко са станали Японките!
Идеята ми е климатика да го ползвам предимно за охлаждане а зимата ще се пуска само вечер за по 2-3 часа а през уикенда нон стоп!
Тези вдете двойки добри ли са. Ще ми стигнат ли за добро отопление и охлаждане, както и добри фирми ли са Про клима и Роял клима, за Бургас питамПървоначално публикувано от doberman
http://www.proclima-bg.com/ProductDe...?productID=204
http://www.proclima-bg.com/ProductDe...?productID=203
http://royal-clima.com/new/index.php...FFER&o_idi=219
http://royal-clima.com/new/index.php...OFFER&o_idi=44
Имам следния въпрос за тоя климатик,значи в кауфланд в 6умен цената е 559лв.ПО-добър ли 6те е от моята мидеика MSG12HR или е голям боклук!ЦЕНАТА Е С ВКЛЮЧЕН МОНТАЖ!охл.3.5Кw отопление 3.85Кw!МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ!АКО МОЖЕ КАЖЕТЕ КАКВИ СА МУ + И - !МЕРСИ
В общи линии е малко по-зле, но са сходен клас машини.
Зравейте,
Реших да си купя климатик за охлаждане преди сезона.
Спрял съм се на ниско бюджетен МИДЕА. Практика показва, че ще го ползвам за хладене 2-3 месеца и евентуално за топлене малко пролет и есен, когато външните темперетури са около 15 градуса.....т.е. няма да пускам парното( локално парно на газ).
За това и нямам намерение да се хвърлям в качествени и съответно скъпи марки и модели климатици.
Дерзанията са ми относно къде да го монтирам и съответна фирма....
Стаята е с тераса посока ЮГ и външна стена ЗАПАД.
Вариантите са или външното тяло да е на терасата( ЮГ) или на западната стена......лично предпочитам второто.
Стаята е на 2-рия етаж.
Къде ще е по-добре да се сложи според вас?
Предстои ми купуване на климатик. Прочетох доста мнения и останах с впечатление , че Дайкин не са лоши.
За сега съм се спрял на модела DAIKIN FTXS35GT . Някой има ли впечатления за него , защото мога да го зема на добра цена.
Хора имам следния проблем имам мидеика msg-12hr и я пробвах при отопление значи имам термометър на 50-60 см по надолу от климатика.при зададени 30градуса климатика изключва и след малко се включва,термометъра показва 24градуса!Това нормално ли е или трябва о6те да работи климатика за да стане 30 градуса в стаята?
В колко кубика помещение я ползваш и на какъв режим работи (топло или автоматичен ) и имаш ли под нея телевизор или шкаф ,секцияПървоначално публикувано от stiv92