Страница 102 от 130 ПърваПърва ... 5292100101102103104112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

здравейте.предималко видях в технополис carrier мод.38nyv012\42nqvsil.някой може ли да ми каже що за машина е?пише че е тайванска.цената е 1200лв без монтаж.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Привет!
    Вече се сдобих с чисто нов климатик - SHARP AE-X12FR!
    Закупих го от "Интерсервиз Узунови" и още на следващия ден дойдоха момчетата да ми го поставят!
    Работят добре, лично ги наблюдавах, не притупват работата...даже дойдоха с една вакуумна помпа и ми вакумираха климатика, което е много важно...на повечето климатици това не го правят. Имам един колега, който наскоро си купи климатик - "Панасоник", но неговия не са го вакуумирали! Някой има ли инфо/отзиви специално за този модел. Иначе в момента е на промоция до 12.10. 2008 и е на цена 1600лв., взехме го на изплащане за 1г. без оскъпяване! Мисля, че съм ударил десетката точно с този модел на тази цена...даже единият от техниците ми каза, че същия миналата година е бил 1800лв. Радвам се защото е сглобяван в Япония, а не в Малайзия, Тайланд или Китай! Дават му 5 г. гаранция на целия климатик и освен това е предназначен за европейския пазар, работи на 220волта, а не на 110 както е в Япония и Бай Ганьо, без да е оторизиран ги побългарява с родни самоделки! Освен това си се радвам и на плазма, докато при другите климатици плазмата почва от 1800 лв!
    Кажете си мнението, ако имате впечатления от този модел SHARP!!!

4. Тук е от
    Sep 2008

Не си купувай техника от големите вериги магазини, като "Техномаркет", "Технополис", "Метро" и др, защото пласират много дефектна стока!
    Стане ли й нещо на техниката да знаеш, че бягат от отговорност и ти се оправяш сам! Купувай техника само от специализирани магазини и по възможност да са представители на избраната марка!!!

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

InternetZombie тоя модел на Шарп няма плазмен филтър и не е сглобяван в Япония ,освен това по спецификация работи до -9 градуса което не е кой знае какво постижение

6. Тук е от
    Nov 2007

въпроса ми беше за carrier не за магазина

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Радвам се защото е сглобяван в Япония, а не в Малайзия, Тайланд или Китай! Дават му 5 г. гаранция на целия климатик и освен това е предназначен за европейския пазар, работи на 220волта, а не на 110 както е в Япония и Бай Ганьо, без да е оторизиран ги побългарява с родни самоделки! Освен това си се радвам и на плазма, докато при другите климатици плазмата почва от 1800 лв!
    Кажете си мнението, ако имате впечатления от този модел SHARP!!!
    Това ,че е сглобяван в Япония-айде няма нужда!
    " И.С.Узунов"+Япония......няква странна комбинация е това!Впечатленията ще ги разкажеш ти,през зимата.Да ти е честит и да те охлажда и топли дълго време

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

SHARP AY-X12FR е не лоша машинка за по-топлите държави, работната температура е наистина до -9*С и има СОР-3,88. Северната модификация е AY-X12FR-N е с СОР-4,33, оптимално на отопление е 4,2 киловата и работи до -15*, но при -5*С има мощност от едва 2,7 киловата. В сравнение с SHARP AY-U28SX които е с СОР-6,32 и при -15*С отдава 3,4 киловата това европейско моделче сглобено в Тайланд е един далечен повей от иначе класните модели на SHARP. За съжаление с не дотам ниска цена.
    Поправката на deian е точна. СОР го бях написал по памет.

10. Тук е от
    Sep 2008

искам да питам взех си фуджитсу асия 09 лгц.за 15 квадр метра сте ми вурши ли работа при по ниски температури.колко сте ми хар4и

Да ще ти върши за 15 м2 няма проблеми!

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Идеален е за 15 квадрата няма да имаш проблеми.Аз имам 09LCC за същата квадратура,ако температурата е над нулата изключва и включва доста често,паднат ли под нулата започва да си работи като инвертор.През повечето време подържам 21-22 градуса,като няма никой 19.Гори ми на месец грубо около 25 -30 лв.

12. LRR
    LRR е офлайн

Тук е от
    Sep 2008

Моля за помощ в избора между два модела Хиперинвертора на "Mitsubishi Heavy Industry" - SRK50ZFX-S (COP 3.61) или SRK63ZE-S1 (COP 3.82)! Става въпрос за отопление на еднофамилна (едноетажна) къща с добра изолациа (10см стиропор), хубава дограма, к-стъкла и т.н. Помещението за което изпитвам трудности в избора е 39 м2 с голям френски прозорец 3.5 на 2м. и два по малки 1.8 на 1.6м. с височина 2.4 или 94 м3 - 94*0.70 кW = 6.6 kW необходима номинална отоплителна мощност. SRK50ZFX-S по номинал е 6 kW, а SRK63ZE-S1 е 7.1 !!! единия ми се струва малък, другият пък голям. Изкам да отблежа че на първо място държа на комфорта в стаята защото това е всекидневна и трапезария, най-обитаваната стая. Притесневам се че ако сложа по големия (вътрешното ми тяло е доста по голямо - 381 х 1098 х 248), ще духа повече и ще създава неприятно течение в стаята. Не изкам да го преоразмерявам, но изкам и да не студувам. Държа на комфорта, цената на климатика няма значение, но цената на тока който ще плащан не е маловажен. Благодаря предварително !

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Отговорих ти в другата тема. Няма нужда на 2 места.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Аз също моля за помощ по отношение н асравнение MIDEA 09 HRI, OSAKA 09 SBP, HAIER HSV 09 R2 DB DC INVERER,
    Мидеята е най-евтина. Трябва ми само и единствено за добро отопление, като впечатления имам от мидея която се справя доста добре зимата, но това което ме притеснява е че COP на мидеята е 2,6, докато на другите два е 3 и 3,6.
    Та кажете добре ли ще отоплява този HAIER предвид факта че цоп му е 3,6 и е правотоков.
    Някакви впечатление, заледяване и т.н.
    П.П мидеята ми 12hri зимата не дава никакви признаци на заледяване (понякога влиза в defrost като чели просто ей така без да има видима нужда, но не го прави досадно често) и държо топло дори при ниски външни темп.
    Мерси за отговорите.

16. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    SHARP AY-X12FR е не лоша машинка за по-топлите държави, работната температура е наистина до -9*С и има СОР-3,38. Северната модификация е AY-X12FR-N е с СОР-4,29, оптимално на отопление е 4,2 киловата и работи до -15*, но при -5*С има мощност от едва 2,7 киловата. В сравнение с SHARP AY-U28SX които е с СОР-6,32 и при -15*С отдава 3,4 киловата това европейско моделче сглобено в Тайланд е един далечен повей от иначе класните модели на SHARP. За съжаление с не дотам ниска цена.
    Вече съвсем се обърках и не знам на кой да вярвам!
    На брошурата на "Интерсервиз Узунови" пише за топлината, че отдава - 4.6-6.0 kW, а тук съвсем друго пише...даже и СОР се разминава на брошурата го дават 4, а на линка 3.88.Ти пък ми даваш съвсем други данни http://translate.google.bg/translate...ial%26hs%3DK7f.
    Как мога да разбера истината за моя климатик, след като параметрите са разминават, някой може ли да помогне да разбера истината за този модел?

Искам да питам също така, дали този модел на "Шарп", който съм закупил ще може да отоплява стая от 16 кв.м. при големите минусови температури?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

AY-XP12FR
    http://www.scanoffice.fi/pdf/esite_sharp_ay-xp9fr.pdf
    Отдава 4,0 kW, потребление 1030 W => COP=3,88.

AY-XP12FR-N
    http://www.ivt.se/download.asp?fn=AY...df&pt=files_no
    Отдава 4,2 kW, потребление 970 W => COP = 4,33.

Мисля, че заради това "N" вторият модел е Nordic. По-вероятно е твоят да е първият. Просто виж какво пише на вътрешното тяло и свери данните с горните.

18. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    AY-XP12FR
    http://www.scanoffice.fi/pdf/esite_sharp_ay-xp9fr.pdf
    Отдава 4,0 kW, потребление 1030 W => COP=3,88.

AY-XP12FR-N
    http://www.ivt.se/download.asp?fn=AY...df&pt=files_no
    Отдава 4,2 kW, потребление 970 W => COP = 4,33.

Мисля, че заради това "N" вторият модел е Nordic. По-вероятно е твоят да е първият. Просто виж какво пише на вътрешното тяло и свери данните с горните.
    Много лошо са ме прекарали, въобще не знаех за това N. Взел съм моделът от горния линк и сега много ме е яд.
    Аз се обърнах с молба за помощ към хората, които разбират, но никой не пожела да ми помогне...сега,когато вече е късно,каквото и да е, нищо не мога да променя.Просто съм поредния прекаран!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе