За триене!
Колеги, някой може ли да сподели, защо климата ми - Toshiba ras-b13n3kv2-e , работи на on/off, при положение, че работи в около 25-26кв-68куб.м., което е препоръчано за този климатизатор.Странното е, че работи на около 400W, и изключва постоянно, вместо да слиза на минимума си по книжка.
Благодаря предварително!
Много фактори влияят - температурата в стаята, загубите в момента, мястото на монтаж, наличието на изолация в помещението и около самата машина и т.н.
Вентилатора на АВТО ли е? А жалузите? В кое населено място се намираш? По дългата част на помещението ли е монтиран /ако не е във формата на квадрат/?
Мисълта ми беше дали духа по дългата част на помещението или по късата?
Имаш ли шкаф под него случайно или нещо което да спира струята? Според мен ако не може да раздухва добре потока лъже датчика и изключва. А пробва ли да го рестартираш? И достига ли си зададените градуси?
Няма нищо под него, рестартирах го няколко пъти.Градусите си ги стига доста бързо и спира.Напъва се на 400-430W, стига градусите и спира.
Отваряй врата към коридора и може да се кротне.Този ефект също се получава ако не е темперирано помощението.
Според мен ако късата страна е наистина много къса може да се получи така. Пробвай да оставиш жалузите за движение по хоризонтал и вертикал на АВТО. А има вариант и много бързо да си достига заданието и за това да изключва бързо. То сега не е и толкова студено вън. Загубите ако са ниски ....
Избери друга степен на турбината. Моите МЕ и те са така,ако са на авто.